arrow_drop_up arrow_drop_down

Vakantietips en inspiratie in je mailbox?

50%
Je bent er bijna!
Waar mogen we een fijne dosis liefde, tips en gezelligheid naartoe sturen?
Ja, graag!
Your information is safe with us

Rome met kinderen, één grote geschiedenisles

Rome met een kind: familie en vrienden zullen je voor gek verklaren. Ontdek Rome door de ogen van een kind. Laat je niet uit het veld slaan door meningen van anderen. Rome met kinderen is geweldig! Geniet van de Italiaanse gebruiken en deze mooie stad. Combineer het met een bezoek aan Pompeï en Sorrento en het wordt een reis om nooit te vergeten. Italianen zijn dol op kinderen en je kinderen zullen verliefd worden op de Italianen en het reizen door Italië!

Rome met kinderen, genieten van de oudheden

Alle wegen leiden naar Rome. Een bekende uitspraak en het klopt in die zin dat Rome bereikbaar is op vele manieren. Wij raden families aan om met de trein naar Rome te gaan. Voor rondreizende families is de trein in Italië een geweldige uitkomst. Treinen zijn schoon, snel, het reizen is efficiënt en je komt leuke mensen tegen. Boek wel ruim van tevoren je (bij voorkeur eerste klas) tickets, omdat er enorme rijen kunnen ontstaan bij de loketten tijdens het hoogseizoen. Hoe leert een kind de geschiedenis van Rome kennen? Stuur je kind naar de Gladiator school! Kinderen brengen een dagdeel door bij Via Appia – strategisch was dit vroeger één van de belangrijkste wegen naar Rome – en leren de kunst van het Romeinse zwaardvechten. Als je de dag erna met je kinderen naar het Colosseum gaat, zullen je kids dit heel anders beleven door de kennis die ze hebben gekregen op de Gladiator school.

Gladiatorenschool Rome met kinderen

Wat is leuk voor kinderen? Maak keuzes!

Rome heeft oneindig veel bezienswaardigheden en om het leuk te houden voor je kinderen en voor jezelf is het slim om je stedentrip goed voor te bereiden. Zorg voor afwisseling en maak keuzes. Behalve bij de Trevi fontein, zijn er ook eindeloos veel andere fonteinen waar je kinderen pootje in kunnen baden. Ga ook zeker met je kinderen op het terras zitten op één van de ontelbaar mooie pleinen in Rome. Jullie zullen verrassende dingen zien. Bekijk vanuit het terras met je kinderen wat voor moois je allemaal ziet. Beelden die op jullie neerkijken, fonteinen waar munten in worden gegooid, zuilen met oneindig veel details en nog veel meer! Er voor kinderen meer dan genoeg te beleven in Rome. Wij hebben een keuze gemaakt uit de mogelijkheden die Rome biedt voor kinderen naast de bekende bezienswaardigheden:

 • Parco Acquatico Hydromania – www.hydromania.it
 • Oasipark – www.oasipark.com
 • Magic Rainbowland – www.rainbowmagicland.it
 • Gladiatorenschool
 • Bioparco – www.bioparco.it

Roma Archaeologica Card

Onze tip is om vooraf een Roma Archaeologica Card te kopen. Je bespaart en het grootste voordeel met kinderen is wel dat je niet in de hoeft te staan. Deze kaart geeft naast toegang tot de volgende bezienswaardigheden:

 • Colosseum
 • Forum
 • Crypta Balbi
 • Thermen van Diocletianus
 • Palazzo Altemps
 • Palazzo Massimo
 • Terme di Caracalla
 • Tombe van Cecilia Metella
 • Villa dei Quintili
 • Collis Palatium

 

Voorkom een boete in Rome

In de categorie ‘handig om te weten’ voordat je een boete krijgt: blijf van de fonteinen in Rome af! Jaarlijks gaan er ongeveer 3 miljoen Nederlanders naar Rome voor een stedentrip en als je niet uitkijkt dan kom je met een boete terug. Hoezo dan? Je mag in Rome niet met je hand in het fonteinwater zitten, dus ook niet lekker even je handen afspoelen (of die van je kind). Een boete van € 450,- is geen uitzondering. Kijk verder ook uit met de volgende dingen:
 • Eten bij historische plekken
 • Duiven voeren
 • Lopen met ontbloot bovenlijf
Over de schrijver
Ik ben Mireille, oprichter en eigenaar van Kleine Wereldreiziger. En trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Wij vinden het heerlijk om met de kinderen de wereld te ontdekken. Ver weg, maar zéker ook dicht bij huis! We geven onze passie voor reizen als snel door aan onze oudste zoon en zo begint ook Kleine Wereldreiziger. Wij vinden het belangrijk dat een vakantie een echte ervaring is, een belevenis waar nog lang over wordt gepraat. Fijne overnachtingen, bijzondere ervaringen en zoveel mogelijk weg van de massa. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.