Fietsen in Chiang Mai met kinderen
Thailand
Mireille Steegmans
Thailand
01/02/2018
2 min

Fietsen in Chiang Mai met een peuter

01/02/2018
2 min

Fietsen in Chiang Mai en omgeving is dan misschien minder bekend dan fietsen in Bangkok, maar minstens zo avontuurlijk en leuk, zeker ook met kinderen als je het mij vraagt.

Chiang Mai ontdekken op de fiets

Veel toeristen en dus ook veel families weten nog niet dat het ook mogelijk is om meer mooie plaatsen in Thailand te ontdekken met de fiets. Fietsen is een ideale manier om het echte Thailand samen met je kinderen te ontdekken, je komt op plekken waar je zonder fiets nooit zult komen en maakt kennis met de vriendelijkheid van de lokale bevolking. In Chiang Mai wordt er – in tegenstelling tot bijvoorbeeld Bangkok  – nog maar heel weinig gefietst en dat is zonde, ga het dus zelf meemaken.

Fietsen in Chaing Mai

In de omgeving van Chiang Mai worden fietstours aangeboden die variëren van een halve dag tot meerdere weken. Wij maakten zelf met onze dreumes een 6,5 uur durende fietstocht met FietseninThailand.com. Het Nederlandstalige bedrijf dat hierachter zit, heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het organiseren van fietstochten in de omgeving van Chiang Mai. En dat is te merken! Er zijn uitgebreide mogelijkheden voor fietsen met kinderen; onder andere fietskarren voor de kleinere kinderen en fietsen waarop kinderen kunnen meefietsen achter een van de ouders. Alles is perfect geregeld en voor iedere vraag heeft eigenaar Etienne een oplossing. Het materiaal dat wordt gebruikt, is degelijk, betrouwbaar en wordt zeer goed onderhouden. Dat zal iedere deelnemer aan de fietstochten direct beamen.

Fietsroute met enthousiaste Engelstalige gids

We worden om half 9 stipt op tijd opgehaald in ons hotel Banthai Village. We hebben een ontzettend leuke gids die dol is op kinderen. Het is nog een kwartiertje rijden tot net buiten Chiang Mai bij een tempelcomplex voordat we op de fiets kunnen springen. Wij hebben gekozen voor de fietstocht ten zuiden van Chiang Mai. Wij bekijken het complex en praten met een monnik, ondertussen wordt onze fiets rijklaar gemaakt en de fietskar achter één van de fietsen gemonteerd. Even proefrijden en we kunnen vertrekken. Onze kleine man zit goed vast en vindt het allemaal erg interessant. We rijden over het platteland, door verschillende wijken en bezoeken een tempel waar de dag erna een ceremonie is. De tempel wordt versierd en schoongemaakt. Er zijn prachtige muurschilderingen te zien en ook voor kinderen spreken de kleuren, afbeeldingen en offers tot de verbeelding.

Leprozenkolonie

We fietsen door naar de leprozenkolonie, waar nog steeds handwerk wordt gemaakt door de mensen die daar leven. Wij kopen één van de handicrafts, een beschilderde olifant. Lucas is er meteen dol op. Er zijn ook veel Westerlingen te vinden in dit kleine dorpje dat haar eigen ziekenhuis heeft en een groot gebied bestrijkt. Vervolgens wordt de weg wat minder goed begaanbaar, doet onze dreumes een middagslaapje in de fietskar en gaan we over een landweg met soms los zand naar het dorpje Baan Tawai waar veel grote en kleine handicrafts te koop zijn.

Fietsen met kinderen is leuk

Je komt op deze manier echt op plaatsen waar je anders niet zo snel komt. We zijn in de veronderstelling dat we halverwege de tocht zijn, maar zijn blij als blijkt dit dorp het eindpunt is. In de Thaise temperaturen en met een fietskar achter de fiets is het fietsen een stukje zwaarder dan we gewend zijn. We genieten van een heerlijke lunch en worden vervolgens teruggebracht naar ons hotel. Onderweg krijgen we zelfs nog wat lekkere Thaise snacks.

Tijdens een fietstour met kinderen kom je op plekken waar je zonder fiets nooit zult komen. Je kunt genieten van de mooie natuur en je maakt kennis met de vriendelijkheid van de lokale bevolking. Neem voor een onvergetelijke fietstour direct contact op met Etienne van Fietsen in Thailand. Hij kan je geweldige tours aanbieden en denkt met je mee. Bovendien heeft hij lokale contacten en hij zorgt ervoor dat je op de mooiste plekjes komt. Overnachtingen kunnen ook geregeld worden en zijn vaak op plaatsen die je zelf niet snel zult vinden!