arrow_drop_up arrow_drop_down
Leuke excursies in Thailand: van parasolschilderen tot quadrijden
23 augustus 2017 

Leuke excursies in Thailand: van parasolschilderen tot quadrijden

Blinkende gouden pagodes, kleurrijke bergvolkeren en poederwitte stranden: welkom in Thailand! Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, Thailand biedt voor ieder wat wils. Gezinnen met tieners kunnen naar hartenlust shoppen in Bangkok en op de kleurrijke markten proeven van Thaise lekkernijen. Wij maakten een overzicht van leuke excursies in Thailand.

Actieve gezinsvakantie naar Thailand

Ga met jongere kinderen aapjes spotten in de jungle of op fotospeurtocht tussen boeddhistische tempels. Als je reist met je gezin, is het natuurlijk belangrijk dat je kinderen zich vermaken. Want zoals het gezegde luidt: als de kinderen het naar hun zin hebben, zijn papa en mama ook blij.We hebben in Thailand daarom activiteiten uitgekozen voor kinderen in alle leeftijden. Want zandkastelen bouwen is leuk als je 4 bent, maar als je wat ouder bent ga je liever tokkelen of quadrijden. We geven je graag een overzicht van onze leukste familieactiviteiten in Thailand.

#1 Fotospeurtocht tussen de tempels in Ayutthaya

Een leuke activiteit voor de kleintjes: op zoek naar Boeddha's en tempeltorens in koningsstad Ayutthaya. Want waar de ouders misschien nog wel wat aandacht kunnen opbrengen voor de verschillende pagodes, chedi's en wats (Thais woord voor tempel), onze ervaring leert dat de kids zich al gauw beginnen te vervelen. Zij krijgen daarom een stapel foto's mee, genomen in de tempelstad, met plaatjes die ze moeten proberen terug te vinden. Een Boeddhabeeld tussen boomwortels, een tempelsteen met een heilig oranje lint erom, of drie torens op een rij. En als pap en mam nou een ijsje in het vooruitzicht stellen als prijs, is aan het eind van de dag iedereen blij!

Thailand met kinderen

#2 Tokkelen tussen de treetops in Chiang Mai

Wat oudere kinderen willen natuurlijk graag wat meer avontuur. In het noorden van Thailand kun je de jungle op een stoere manier ontdekken, tokkelend hoog tussen de bomen. Vanaf Chiang Mai word je naar het regenwoud gebracht om van boom naar boom te zoeven. Een beetje spannend is het wel wanneer je op het randje van het plateau staat en meters diep de afgrond in kijkt. Helm op, tuigje aan en dan is het tijd voor je sprong ‘in het diepe'. Al gauw zoef je van het ene naar het andere plateau. Camera in de aanslag, want onderweg kun je in de bomen aapjes spotten (en nee, niet alleen je éigen ‘aapjes').

Thailand met kinderen

#3 Parasollen schilderen met de kleintjes

Chiang Mai is een ideale uitvalsbasis om het groene heuvelland in het noorden van Thailand te verkennen. Maar de stad zelf is ook heel aangenaam, met zijn iets lagere temperaturen, gezellige straatmarkten en goede restaurants. Net buiten de stad ligt de tempel Doi Suthep, die je klimmend over een trap van 309 treden kunt bezoeken. Op de terugweg kun je stoppen een kleurrijk dorp waar Thaise papieren parasolletjes worden gemaakt. Volg hier met de kleinere kids een workshop parasolschilderen en maak samen het ideale souvenir voor opa en oma thuis.

Thailand met kinderen

#4 Ko Samui voor tieners: crossen met een quad

Ko Samui is een levendig eiland waar ontspanning en adrenaline met elkaar hand in hand gaan. Je kunt er lekker luieren aan het einde van je reis op een van de poederwitte zandstranden, boek en fruitshake bij de hand. Maar er valt ook genoeg te beleven. Oudere kinderen kunnen bijvoorbeeld per stoere quad het eiland verkennen. Je crosst dwars door de tropische binnenlanden van Ko Samui, langs palmbomen en over groene heuvels. Best spannend vonden wij, maar toen we eenmaal onderweg waren reden we steeds zelfverzekerder over de kronkelende zandwegen door de bossen en langs modderplassen. Niet voor watjes! En misschien ook wel niet voor mama… Maar de kids hebben vast en zeker plezier.

Thailand met Riksjakids

Bovenstaande tips zijn afkomstig van Edith van ThailandKids, onderdeel van RiksjaKids. Wil jij ook op rondreis met je kinderen naar Thailand? ThailandKids biedt speciaal samengestelde reizen en bouwstenen aan voor gezinnen met kinderen, zowel jong als wat ouder. De reisspecialisten zijn zelf ook moeder en met hun kinderen door Thailand gereisd. Zij adviseren je graag uit eigen ervaring over rondreizen en bouwstenen in Centraal Thailand, Zuid-Thailand en Noord-Thailand.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.