arrow_drop_up arrow_drop_down
Flight of the Gibbon, als een aap door het oerwoud
1 januari 2016 
in Azië

Flight of the Gibbon, als een aap door het oerwoud

Ik ga vandaag de Flight of the Gibbon doen. Samen opgestaan op een normale christelijke tijd, lekker ontbijten en om 09:25 uur staat de minivan voor mij klaar. Eerst nog heel de stad door om wat mensen op te halen. Gelukkig spreekt de chauffeur Engels – dit zegt hij althans zelf – we zijn in totaal met 4 personen. Bij de eerste stop komen Rob en Amanda erbij, beiden uit Brazilië. Amanda spreekt weinig tot geen Engels, Rob wel. Volgende stop komen er twee meiden uit Israël erbij. Ik zit met mijn telling op 5 personen nu, toch ergens wat miscommunicatie in the English counting.

My flight of the Gibbon in Chiang Mai

Eén iemand meer of minder is prima. Na een uurtje rijden stopen we ergens in de bergen bij een mooie villa. Te mooi om het startpunt te zijn van de flight al je het mij vraagt. En ik heb inderdaad gelijk: guess what? Er komen nog 5 mensen bij plus 1 baby. De chauffeur bedoelde waarschijnlijk niet 4 personen, maar 4 stops. Het is me wel een raadsel wat die baby bij deze excursie zal gaan doen! Na nog een half uurtje rijden komen we aan bij het office van Flight of the Gibbon. Daar krijg je een formulier onder je neus geduwd. Je moet teken dat je hen niet aansprakelijk stelt voor ongevallen en dat je gezond bent. Natuurlijk! Dus alles ingevuld met een J. Direct daarna gaan we klimtuigjes passen en als iedereen voorzien is verder de bergen in. Op het moment dat we op de plaats van bestemming zijn en uitstappen, barst de hel los en valt de regen werkelijk met bakken tegelijk uit de hemel. Ik denk: zullen we nog even wachten in de bus? Nee, dat is geen optie we gaan gewoon beginnen met de uitleg. Niet zeuren en gewoon mee in de pas. De uitleg is erg kort en zeer krachtig.

Op naar de ziplines en platform 1

Voordat ik het weet hangt er een oma van 63 aan de touwen en wordt ze van het eerste platform geduwd. Have fun! We gaan lekker van start en hebben in totaal 31 platformen te gaan die met elkaar zijn verbonden via een kabel/zipline of een touwbrug. Totale lengte is 5,4 km lang aan zipline. Cool, kom maar op! Er zit een stuk bij waar je over een kabel gaat die in totaal 800 meter lang is en een hoogteverschil heeft van ruim 50 meter. Als je je benen optrekt ga je echt als een cannonball downwards.

Alleen maar regen in de jungle

De regen blijft maar aanhouden helaas en foto`s maken zit er dus niet in. Takka onze gids, ook wel Gaga of Lady Gaga genoemd. heeft gelukkig een waterdicht draagtas. Blijft de leencamera in ieder geval droog. Ik heb echt geen droge draag meer aan mijn lijf, maar dat mag de pret niet drukken. We gaan gewoon vrolijk door! Onze Braziliaanse vriendin heeft het erg koud en vind het toch behoorlijk eng. Wat mij betreft valt dat heel erg mee, ik ben wel wat meer gewend. Ik loop lekker gek te doen met de gidsen, ondersteboven naar beneden gaan en springen als je alleen maar je moet laten vallen. Gevolg is dat ik soms iets te hard ga, niet dat ik daar zelf iets van heb gemerkt…ik heb een heleboel fun gehad!

Wederopbouw van de jungle

Als we bij het einde aankomen houdt de regen ook op. Damn! De jungle is prachtig, ook in de regen. Maar had graag wat mooie plaatjes gemaakt. Ik heb zelfs een gibbon met baby gibbon gezien, supermooi en lief! Had ik graag vastgelegd, maar het zijn de herinneringen die tellen. De organisatie besteedt een deel van de winst aan het wederopbouw van de jungle en ook aan de leefomgeving van de gibbons, vandaar ook de naam ‘Flight of the Gibbon'. Terug bij de basis, zit de flight erop voor ons als Charlie 9 – de naam van onze groep – en gaan we door voor de late lunch (15:15 uur) Volgens internet is dit een 5-star lunch…ik vind het de 5 sterren eerlijk gezegd niet waard. Rijst, salade, kip in kokossaus en een aardappel en fruit. Wel smaakvol, maar zeker niet speciaal. Omdat ik barst van de honger vind ik het wel prima. Na de lunch gaan we volgens het programma nog een waterval bezoeken en een dorpje. De regen heeft echter voor de nodige mudslides gezorgd en we kunnen er niet veilig komen. Helaas, we gaan retour naar ons hotel/hostel.

Waar voor je geld of niet echt?

Als we weer in de minivan zitten ben ik binnen 5 minuten in coma vlak voordat we weer bij het hotel zijn, word ik weer wakker. Zowel de gidsen in de bossen en de driver verwachten alle drie een dikke tip/fooi, maar helaas! Ik vond het zeker de moeite waard en als je dit nog nooit hebt gedaan: zeker doen. Maar het bedrag wat je betaald, is te veel voor hier. Dat heb ik ook vermeld in de enquête die ik heb ingevuld. Bij aankomst in het hotel ligt mijn welkomstcomité aan het zwembad, tijd om ons om te kleden en te gaan genieten van een heerlijke maaltijd bij ‘Jerusalem/Olive Tree' in Chiang Mai. Wat een heerlijke dag was dit, een absolute aanrader om met oudere kinderen te doen. Zeker weten dat ik dit met mijn zoon ook nog een keer ga beleven als hij wat ouder is!

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.