Museum in Bangkok met kinderen
Thailand
Mireille Steegmans
Thailand
11/20/2019
3 min

Reizen in Thailand met je gezin, hoe dan?

11/20/2019
3 min

Rondracen met een tuk tuk is natuurlijk geweldig in Thailand met kinderen. Net trouwens als het varen in een longtail boot, lopen door de echte jungle, kennismaken met onbekende en lekkere fruitsoorten en natuurlijk ook op tijd lekker niets doen en relaxen op één van de prachtige stranden. Ja, je kunt hier met een baby of peuter prima naartoe. Maar hoe pak je dat aan en waar moet je rekening mee houden?

Zelf je reis naar Thailand regelen

Als je houdt van avontuur en zelf regelen, dan is Thailand een perfect land hiervoor. Ook met kinderen is het makkelijk om zelf je route uit te stippelen, accommodaties te regelen en de juiste excursies te vinden.! Thailand heeft veel te bieden voor families met kinderen. Ook met hele kleine kinderen is Thailand een prima vakantiebestemming.  En wil je wat hulp en vragen kunnen stellen voor het plannen van jullie rondreis? Als lid van Kleine Wereldreiziger PLUS heb je die optie.

Low-budget reizen in Thailand met kinderen

Een veel gestelde vraag aan ons: Hebben jullie tips voor low-budget reizen met kinderen? Thailand heeft een rijke geschiedenis en een prachtige cultuur. Gezinnen die voor het eerst naar Azië gaan kunnen prima beginnen in Thailand, het is erg toegankelijk en kindvriendelijk. En tempels niet leuk in Thailand met kinderen? Zeker wel als je het mij vraagt en ook nog gratis toegankelijk! Wat Arun vond onze kleuter geweldig en dat gold eveneens voor het magische Wat Rong Khun. Zorg wel dat je voldoende tijd hebt en aandacht besteed aan je kind. Kijk maar eens rond wat je allemaal kunt zien in een tempel, zeker weten dat je kind het interessant vindt! Ik selecteerde een mix met 5 low-budget highlights in Thailand voor gezinnen.

Excursies in Thailand met kinderen

Blinkende gouden pagodes, kleurrijke bergvolkeren en poederwitte stranden: welkom in Thailand! Het maakt niet uit hoe jong of oud je bent, Thailand biedt voor ieder wat wils qua excursies. Gezinnen met tieners kunnen naar hartenlust shoppen in Bangkok en op de kleurrijke markten proeven van Thaise lekkernijen. Zwieren tussen de boomtoppen bij Flight of the Gibbon, varen door Bangkok of toeren met een tuk-tuk. En nog zoveel meer! Ik maakte een selectie van Thailand, van parasolschilderen tot quadrijden.

Overnachten in Thailand met kinderen

Onze eigen ervaring is dat ho(s)tels in Thailand over het algemeen netjes zijn en de kamers ruim van opzet. Een vieze kamer hebben wij na in het totaal meer dan 75 keer overnachten in Thailand nog nooit gehad. Laat je dus zeker niet van de wijs brengen door familie of vrienden die niet begrijpen wat je in Thailand met (een klein) kind gaat doen. De leefstijl, de hotels en de omgeving zijn zeer kindvriendelijk. Veel hotels zijn af tot in details, met kleine trapjes, leuke fonteinen en stenen. Of dit voor alle leeftijden nu zo kindvriendelijk is, mag je zelf bepalen. Wij zelf hebben het met een kind van 1,5 jaar niet als vervelend ervaren. Verder is onze ervaring dat je aan de receptie of aan het personeel van een hotel altijd alles kunt vragen. Waar mogelijk zullen ze helpen om die kinderstoel te regelen (of anders is hij er morgen wel) of kokend mineraalwater maken voor de fles van je baby.

Kindvriendelijke hotels in Thailand

In Thailand is er een enorme diversiteit in kindvriendelijke accommodaties te vinden voor families. Er is niets zo persoonlijk als een accommodatie, maar in het algemeen is er in iedere prijscategorie een kindvriendelijk hotel of hostel te vinden, je moet soms wel even speuren. In ons geval valt dit speuren onder vakantiepret en voorbereiding! Wij delen onze favoriete plekken om te overnachten graag met je. We hebben onze selectie aangevuld met tips die we kregen van andere gezinnen.


Kwaliteit van de hostels in Thailand

Het is moeilijk om te zeggen of hostels met kleine kinderen praktisch zijn. Er is zo'n grote diversiteit aan hostels in Thailand. Wat een feit is, is dat hostels goedkoop zijn. Kies met kinderen wel voor een private room is mijn advies. Deze kamers zijn vaak schoner, liggen in een stiller gedeelte van het hostel en zijn netjes onderhouden. Hostels zijn vaak gemoedelijk en er heerst een huislijke sfeer. Dat kan met voor kinderen erg fijn zijn. Een nadeel kan zijn, dat er wat minder faciliteiten zijn zoals een zwembad of een kinderstoel en dat je er enorm veel backpackers tegenkomt die er vooral van houden om te 'chillen'.

Over het algemeen zouden wij in Thailand met een klein kind eerder voor een hotel kiezen, vanwege de faciliteiten. Met oudere kinderen kunnen hostels juist heel erg leuk gaan, omdat je meer in contact komt met locals en andere reizigers.