arrow_drop_up arrow_drop_down
Bangkok met kinderen

Bangkok met kinderen, zo oneindig veel te doen

Onze eerste tip voor een stedentrip Bangkok met kinderen: maak keuzes! In deze metropool is het nooit saai en er is zoveel te beleven!

Tempels & stoepa's
Cultuur & actief

Shop till you drop

Bangkok met kids

Bangkok met kinderen verveelt nooit!

Wij zijn inmiddels al vele keren in Bangkok geweest en nog steeds zijn we niet uitgekeken. Sterker nog: ons lijstje met things to do in Bangkok wordt alleen maar langer! We hebben nog niet op een hippe rooftop bar gezeten met fenomenaal uitzicht, we hebben Wat Po nog steeds niet bezocht en we hebben nog geen wedstrijd Muay Thai gezien. Maar we hebben heel veel ook wel gezien en gedaan in Bangkok! We nemen je dus graag mee door deze warme maar heerlijke stad (vinden wij!).

Vliegveld Bangkok met kinderen

Aankomst in Bangkok

Wat kun je verwachten als je arriveert op Bangkok Airport? Hoe zit het met je visum? Hoe kun je makkelijk naar de stad toe gaan en hoe snel kun je door de paspoortcontrole. Lees mee over onze eigen ervaring op Bangkok Airpot.

We zijn inmiddels al 8 keer in Bangkok geweest, waarvan twee keer met een peuter. Deze stad verveelt echt nooit! Er is zo enorm veel te beleven voor gezinnen!

- Mireille Steegmans

Een dag in Bangkok

Als je maar één dag in Bangkok hebt...

Wat moet je gezien hebben als je één dag in Bangkok hebt. Een onmogelijke vraag om te beantwoorden. Bangkok heeft zoveel te bieden voor gezinnen. Het Koninklijk Paleis met al haar pracht en praal is geweldig. Je moet er rekening mee houden dat er een grote kans is dat kinderen een jetlag hebben. Niet handig dus om een te volle dag te plannen. Bezoek één highlight, bijvoorbeeld Wat Arun, het Koninklijk Paleis of Wat Po en combineer dit met een middagje in het zwembad. Everybody happy!

Wat Arun met een peuter

Wat Arun met een peuter

Wat Arun is één van de pareltjes van Bangkok wat ons betreft. Tegelijkertijd is Wat Arun één van de 31.200 (!) boeddhistische tempels van Thailand. Deze 'Tempel van de Dageraad' is vernoemd naar Aruna, de Indiase god van de dageraad. Wat Arun ligt op een opvallende plek aan de Thonburi-kant van de Chao Phraya-rivier die dwars door Bangkok stroomt. Als je op het oude tempelcomplex staat dan heb je een fenomenaal uitzicht over Bangkok. 

Je bezoek aan Wat Arun kun je goed combineren met o.a. Wat Pho, Wat Phra Kaew, het Nationaal Museum, Chinatown, het Ko Rattanakosin-gebied en de wijk Banglamphu.

Siam Ocean World met kinderen

SEA LIFE Bangkok Ocean World 

Voor kinderen is SEA LIFE Bangkok Ocean World (voormalig Siam Ocean World) een paradijs in de onderwaterwereld. Het aquarium ligt onder het Siam Paragon shopping centre en is goed bereikbaar met openbaar vervoer en taxi. Wat een verrassing als je in een shopping centre bent en er is ineens een enorme onderwaterwereld! 

Pretparken in Bangkok

Genieten van pretparken

Bangkok heeft eindeloos veel pretparken die fun zijn voor gezinnen. De afwisseling is wel echt welkom als je een aantal dagen in Bangkok bent met je kinderen. Voor kleine kinderen is er Kidzania voor spectaculaire achtbanen moet je naar Siam Park City pretpark. Genoeg keuze dus, al wil je natuurlijk wel meer zien van Thailand dan alleen pretparken.
Kindvriendelijke hotels in Bangkok

Kindvriendelijke hotels in Bangkok

Onze selectie van de leukste accommodaties