Tips voor Bangkok met kinderen
Bangkok
Mireille Steegmans
Bangkok
11/08/2021
4 min

Oneindig veel te doen in Bangkok

11/08/2021
4 min

Onze eerste tip voor een stedentrip Bangkok met kinderen: maak keuzes! In deze metropool is het nooit saai en er is zoveel te beleven! Wij zijn inmiddels al vele keren in Bangkok geweest en nog steeds zijn we niet uitgekeken. Sterker nog: ons lijstje met things to do in Bangkok wordt alleen maar langer! We hebben nog niet op een hippe rooftop bar gezeten met fenomenaal uitzicht, we hebben Wat Po nog steeds niet bezocht en we hebben nog geen wedstrijd Muay Thai gezien. Maar we hebben heel veel ook wel gezien en gedaan in Bangkok! We nemen je dus graag mee door deze warme, maar heerlijke stad vinden wij!

Bangkok Koninklijk Paleis met kinderen

Als je maar één dag in Bangkok hebt...

We zijn inmiddels al 8 keer in Bangkok geweest, waarvan twee keer met een peuter. Deze stad verveelt echt nooit! Er is zo enorm veel te beleven voor gezinnen! Van tevoren werden wij gek van onze eigen vragen zoals: Wat kun je verwachten als je arriveert op Bangkok Airport? Hoe zit het met ons visum? Hoe kun je makkelijk naar de stad toe gaan en hoe snel kun je door de paspoortcontrole? Toen we arriveerden, viel alles van ons af, Thailand voelt voor ons als thuiskomen. Heerlijk!

Wat moet je gezien hebben als je één dag in Bangkok met je kinderen hebt. Een onmogelijke vraag om te beantwoorden. Bangkok heeft zoveel te bieden voor gezinnen. Het Koninklijk Paleis met al haar pracht en praal is geweldig. Je moet er rekening mee houden dat er een grote kans is dat kinderen een jetlag hebben. Niet handig dus om een te volle dag te plannen. Bezoek één highlight, bijvoorbeeld Wat Arun, het Koninklijk Paleis of Wat Po en combineer dit met een middagje in het zwembad. Everybody happy!

Tempels bezoeken in Bangkok met kids

Wat Arun met een peuter

Wat Arun is één van de pareltjes van Bangkok wat ons betreft. Tegelijkertijd is Wat Arun één van de 31.200 (!) boeddhistische tempels van Thailand. Deze 'Tempel van de Dageraad' is vernoemd naar Aruna, de Indiase God van de dageraad. Wat Arun ligt op een opvallende plek aan de Thonburi-kant van de Chao Phraya-rivier die dwars door Bangkok stroomt. Als je op het oude tempelcomplex staat dan heb je een fenomenaal uitzicht over Bangkok. Je bezoek aan Wat Arun kun je goed combineren met o.a. Wat Pho, Wat Phra Kaew, het Nationaal Museum, Chinatown, het Ko Rattanakosin-gebied en de wijk Banglamphu.

Wat Arun met een peuter bezoeken

SEA LIFE Bangkok Ocean World

Voor kinderen is SEA LIFE Bangkok Ocean World (voormalig Siam Ocean World) een paradijs in de onderwaterwereld. Het aquarium ligt onder het Siam Paragon shopping centre en is goed bereikbaar met openbaar vervoer en taxi. Wat een verrassing als je in een shopping centre bent en er is ineens een enorme onderwaterwereld!

SEA LIFE Bangkok Ocean World

Genieten van pretparken in Bangkok

Pretparken? Ja! Er zijn een aantal leuke pretparken in Bangkok voor gezinnen. De afwisseling is wel echt welkom als je een aantal dagen in Bangkok bent met je kinderen. Voor kleine kinderen is er Kidzania voor spectaculaire achtbanen moet je naar Siam Park City pretpark. Genoeg keuze dus, al wil je natuurlijk wel meer zien van Thailand dan alleen pretparken.

The Airplane Graveyard

Een uitje in Bangkok met je kinderen wat net weer eens even anders is: The Airplane Graveyard. Ongeveer 45 minuten buiten het echte centrum van Bangkok liggen de resten van vliegtuigen die op een kerkhof thuishoren. Vergis je niet, dit is geen officiële toeristische attractie, maar eerder een verlaten werf met oude rommel. De mensen die in de hangars op dit vliegtuigkerkhof wonen, houden een oogje in het zeil voor de beheerder. Je betaalt 200 baht entree per persoon als je de wrakstukken wilt bekijken, omgerekend ongeveer € 6,00. Voor foto's is deze plek echt magisch, zeker met kinderen en een goede fotograaf. Maar meer dan dat is het eigenlijk niet, hoewel wij als vliegtuigfans wel echt enthousiast zijn over het concept (wat minder over de hoge entreeprijs in verhouding). Het Airplane Graveyard ligt ongeveer 45 minuten ten oosten van het centrum van Bangkok. Er zijn in de omgeving niet direct veel andere dingen te doen en qua veiligheid moet je nergens op rekening met kinderen als je deze plek bezoekt. Maar hoe komt The Airplane Graveyard hier dan eigenlijk? Een Chinese zakenman koopt sinds 2010 afgedankte vliegtuigen op en stalt ze op dit terrein nadat de nog wel bruikbare spullen uit het vliegtuig zijn gestript en doorverkocht. Locals hebben woonruimte, houden een oogje in het zeil en verdienen zo wat. Win-win dus!

The Airplane Graveyard Bangkok

Kindvriendelijke hotels

Een kindvriendelijk hotel in Bangkok vinden is echt niet moeilijk. De Thai zijn sowieso dol op kinderen dus dat maakt het al een stuk makkelijker. Wij wilden graag een wat grotere kamer, het comfort van een zwembad met uitzicht, een fijn restaurant en tuk-tuk voor de deur om ons naar de stad te brengen. We hebben een aantal leuke plekken geselecteerd in Bangkok, leuke plekken voor gezinnen.

Kindvriendelijk hotel in Bangkok

Dit moet je weten voor je stedentrip naar Bangkok met kinderen

Plan je een stedentrip naar Bangkok of misschien wel een complete vakantie naar Thailand? Deze tips helpen je tijdens de voorbereiding: