arrow_drop_up arrow_drop_down
Duik in de onderwaterwereld bij SEA LIFE Bangkok Ocean World
28 mei 2016 

Duik in de onderwaterwereld bij SEA LIFE Bangkok Ocean World

SEA LIFE Bangkok Ocean World (voorheen Siam Ocean World Bangkok) is niet alleen voor kinderen een aanrader, maar ook als je een liefhebber bent van de onderwaterwereld. Wij hadden zelf nooit gedacht dat er zo'n prachtige onderwaterwereld te zien zou zijn midden in het centrum van Bangkok, verscholen onder een winkelcentrum.

SEA LIFE Bangkok Ocean World

SEA LIFE Bangkok Ocean World  is wat ons betreft een must do in Bangkok! Je kunt je met gemak een dagdeel vermaken tussen de prachtige vissen. De ontvangst alleen is al erg leuk; er lopen een haai en een bever rond. Kinderen krijgen bij de ingang een kroon. Vlak na de entree krijg je direct een prachtig welkom met vele grote king crabs, visjes die uit het zand naar boven komen, een octopus en een geweldig aquarium met vele mooie vissen. Je kunt een foto laten maken die je bij de uitgang kunt ophalen. Omdat onze dreumes zo spartelt dat een mooi kiekje vast niet het eindresultaat is, besluiten wij om dat niet te doen.

SEA LIFE Bangkok Ocean World

Voor kinderen is SEA LIFE Bangkok Ocean World een paradijs in de onderwaterwereld

Voeren van de vissen

Voor kinderen is SEA LIFE Bangkok Ocean World een paradijs in de onderwaterwereld. Je kunt door de tunnel met haaien en pijlstaartroggen lopen, een zeester of leeg haaien-ei aanraken, klimmen op de vele mooie schelpen, vissen kijken in grotten, speciale diersoorten zien. De sfeer is erg goed neergezet door kleuren, lichtgebruik, geluid, entourage, zelfs luchtstromen en waterstromingen.

Bij de ingang staan duidelijk aangegeven wanneer de verschillende vissen gevoerd worden. Hoewel het dan druk is, is dit wel een aanrader. Je ziet alle vissen bij elkaar, een mooi plaatje. Verder is de uitleg in het Thais en gebrekkig Engels.

Bereikbaarheid en prijzen

SEA LIFE Bangkok Ocean World  ligt onder het Siam Paragon shopping centre en is goed bereikbaar met openbaar vervoer en taxi. Wij hebben gekozen voor gemak met een klein kind en een leuke korting. Normaal gesproken is de entree voor volwassenen 900 baht. Er worden voor 1575 baht combi tickets verkocht met Madame Tussaud. Bij de grotere hotels hebben ze kortingskaarten waardoor je minimaal 20% korting krijgt op alleen de entree van Siam Oceans World. Vraag dus na bij je hotel of zij kortingsbonnen hebben. Wij maken uiteindelijk de deal om voor 1800 baht voor een rit met luxe auto en twee entreekaartjes voor Siam Ocean World. Oftewel: ons luxe vervoer is gratis en we worden tot bijna voor de deur gebracht.

Speeltuin

Aan het eind van SEA LIFE Bangkok Ocean World  is een kleine speeltuin voor kinderen. Er kan gekleurd en getekend worden, gegleden en natuurlijk mag een foto op de tuk tuk die een heel aquarium vervoert niet ontbreken. Voor de ouders met wat oudere kinderen; jullie kunnen even relaxen! Net voor de speeltuin is de ruimte met sea jelly's, mede mogelijk gemaakt door Bang & Olufsen. Even onderuit op de lounge banken en luisteren naar de muziek en genieten van het mooie uitzicht op de gekleurde kwallen. Er is ook regelmatig een entertainment programma voor kids, wat ons betreft werkt dat vooral op de lachspieren. Natuurlijk aan het eind ook een souvenirwinkel waar vele leuke knuffels te koop zijn. Je moet er doorheen, het welbekende ‘Fata Morgana-gevoel'. Het fijne is dat er in Ocean World verschillende plaatsen zijn waar je wat kunt eten. Je komt bovendien ook regelmatig een toilet tegen. Deze zijn erg schoon, wat gebruikelijk is in de grote shopping malls.

SEA LIFE Bangkok Ocean World

Aan het eind van SEA LIFE Bangkok Ocean World is een kleine speeltuin voor kinderen.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.