SEAlife Bangkok Ocean World
Bangkok
Mireille Steegmans
Bangkok
04/12/2019
2 min

Duik in de onderwaterwereld bij SEA LIFE Bangkok Ocean World

04/12/2019
2 min

SEA LIFE Bangkok Ocean World (voorheen Siam Ocean World Bangkok) is niet alleen voor kinderen een aanrader, maar ook als je een liefhebber bent van de onderwaterwereld. Wij hadden zelf nooit gedacht dat er zo’n prachtige onderwaterwereld te zien zou zijn midden in het centrum van Bangkok, verscholen onder een winkelcentrum.

SEA LIFE Bangkok Ocean World

SEA LIFE Bangkok Ocean World  is wat ons betreft een must do in Bangkok! Je kunt je met gemak een dagdeel vermaken tussen de prachtige vissen. De ontvangst alleen is al erg leuk; er lopen een haai en een bever rond. Kinderen krijgen bij de ingang een kroon. Vlak na de entree krijg je direct een prachtig welkom met vele grote king crabs, visjes die uit het zand naar boven komen, een octopus en een geweldig aquarium met vele mooie vissen. Je kunt een foto laten maken die je bij de uitgang kunt ophalen. Omdat onze dreumes zo spartelt dat een mooi kiekje vast niet het eindresultaat is, besluiten wij om dat niet te doen.

SEAlife Bangkok

Voeren van de vissen

Voor kinderen is SEA LIFE Bangkok Ocean World een paradijs in de onderwaterwereld. Je kunt door de tunnel met haaien en pijlstaartroggen lopen, een zeester of leeg haaien-ei aanraken, klimmen op de vele mooie schelpen, vissen kijken in grotten, speciale diersoorten zien. De sfeer is erg goed neergezet door kleuren, lichtgebruik, geluid, entourage, zelfs luchtstromen en waterstromingen.

Bij de ingang staan duidelijk aangegeven wanneer de verschillende vissen gevoerd worden. Hoewel het dan druk is, is dit wel een aanrader. Je ziet alle vissen bij elkaar, een mooi plaatje. Verder is de uitleg in het Thais en gebrekkig Engels.

SEA LIFE Bangkok Ocean World

SEA LIFE Bangkok Ocean World  ligt onder het Siam Paragon shopping centre en is goed bereikbaar met openbaar vervoer en taxi.

Sealife Bangkok met kinderen

Speeltuin bij SEA LIFE Bangkok Ocean World

Aan het eind van SEA LIFE Bangkok Ocean World  is een kleine speeltuin voor kinderen. Er kan gekleurd en getekend worden, gegleden en natuurlijk mag een foto op de tuk tuk die een heel aquarium vervoert niet ontbreken. Voor de ouders met wat oudere kinderen; jullie kunnen even relaxen! Net voor de speeltuin is de ruimte met sea jelly’s, mede mogelijk gemaakt door Bang & Olufsen. Even onderuit op de lounge banken en luisteren naar de muziek en genieten van het mooie uitzicht op de gekleurde kwallen. Er is ook regelmatig een entertainment programma voor kids, wat ons betreft werkt dat vooral op de lachspieren. Natuurlijk aan het eind ook een souvenirwinkel waar vele leuke knuffels te koop zijn. Je moet er doorheen, het welbekende ‘Fata Morgana-gevoel’. Het fijne is dat er in Ocean World verschillende plaatsen zijn waar je wat kunt eten. Je komt bovendien ook regelmatig een toilet tegen. Deze zijn erg schoon, wat gebruikelijk is in de grote shopping malls.

Speeltuin SEAlife Ocean World Bangkok

Dit moet je weten voor je stedentrip naar Bangkok met kinderen

Plan je een stedentrip naar Bangkok of misschien wel een complete vakantie naar Thailand? Deze tips helpen je tijdens de voorbereiding: