SEA LIFE Bangkok Ocean World
Bangkok
Mireille Steegmans
Bangkok
05/12/2020
3 min

Leuke pretparken in en rondom Bangkok

05/12/2020
3 min

Als je naar Thailand gaat, dan is Bangkok vaak de eerste stad die je bezoekt en werkelijk waar: het is een walhalla voor kids in tegenstelling tot wat veel mensen beweren. Leuke pretparken in Bangkok? Ja, genoeg! De pretparken in Bangkok zijn een feest!

Leuke pretparken in Bangkok

Waar moet je naartoe?

Leuke pretparken in Bangkok zijn er meer dan genoeg en als je niet twee weken wilt doorbrengen in deze metropool dan zul je dus keuzes moeten maken over welke pretparken je wilt bezoeken. Houd er sowieso rekening mee dat Bangkok een grote en drukke stad is en dat er dus veel op je kind afkomt. Het is al bijna een pretpark op zich! Bouw dus voldoende pauzes in en leg het tempo niet te hoog. Als je gemakkelijk overal naartoe wilt gaan, dan is het kiezen van een centraal gelegen hotel wel een must wat mij betreft. Een zwembad is echt fijn na een dagje Bangkok met kinderen. De volgende pretparken zijn in Bangkok zeker een bezoek met de kids waard.

Dreamworld

Dit amusementspark ligt aan de rand van Bangkok in het Thanyaburi district. Dreamworld heeft verschillende achtbanen en bestaat uit Adventure land, Fantasy land, Dream world plaza en Dream garden. Het park is met de auto/taxi goed bereikbaar vanuit Bangkok. Je kunt ook bus 188 nemen vanaf ‘Northern bus terminal’ (Mor Chit) of bus nummer 538 vanuit Victory Monument. In de bussen is airconditioning.

Leuke pretparken in Bangkok

Kidzania Bangkok bij Siam Paragon

Kidzania is een educatieve belevenis voor kinderen van 4 tot 15 jaar oud. Kidzania lijkt op het eerste gezicht een schattig mini dorp met mooie huisjes in Europese stijl. Maar dit vakmanschap is slechts de poort tot een geweldig en educatief domein voor kinderen. Kinderen lopen niet zomaar door shops, maar beleven de shops op een andere manier: ze kunnen kiezen uit 80 verschillende beroepen. Alle beroepen van tandarts tot piloot van een Boeing 737. Mensen redden met een mini ambulance en ze naar het ziekenhuis brengen. Alles is heel realistisch, maar dan in het klein. Aan alle activiteiten kunnen 6 tot 8 kinderen meedoen, ouders kunnen niet meedoen. Het is een echte kinderwereld en ouders mogen alleen toekijken en foto’s maken!

Kinderen leren ook echt iets in Kidzania, het zijn niet alleen fun en games. Iedereen moet de juiste outfit of het juiste uniform dragen, van zuster tot brandweerman. Van laborant tot fabrieksmedewerker van Coca Cola. En van sushi chef tot automonteur. Kidzania ligt op de bovenste verdieping van Siam Paragon en is met de BTS bereikbaar via station Siam.

SEA LIFE Bangkok Ocean World

Vissen kijken in één van de grootste aquariums van Zuid-Oost Azië. SEA LIFE Bangkok Ocean World is niet alleen voor kinderen een aanrader, maar ook als je een liefhebber bent van de onderwaterwereld. Wij waren zelf in SEA LIFE Bangkok Ocean World en schreven onze ervaringen op. Doe er je voordeel mee!

Fantasia Lagoon

Fantasia Lagoon is een groot waterpark op het dak van The Mall Bangkae. Dit ligt dicht bij Bangkok in vergelijking met het bekende Dream World of Siam Park. Het park is onbekend bij buitenlandse toeristen dus je vindt hier vooral veel Thai en dat maakt het park wat ons betreft net juist leuk. Het park is recent gerenoveerd en is geweldig om een dag door te brengen. Er zijn geweldige zwembaden en glijbanen. En dat voor slechts een paar euro entree! Het park is in verschillende zones verdeeld, zodat er voor iedere leeftijd wat te beleven is: Fantasy Fountain is er voor de allerkleinsten. Pirate Cove en Slide Tower voor de echte daredevils. Daar tussenin heb je de Magic Jungle, Mystery Island en Ocean 10 met eindeloze wateractiviteiten en spelletjes en splashing fun! Het park is het best te bereiken met de taxi vanuit Bangkok zelf.

Dusit Zoo Bangkok

Dusit Zoo is een dierentuin met een dierenziekenhuis, zoo museum, educatief centrum en een sightseeing trein. Het is slim om de dierentuin in de ochtend te bezoeken, vanwege de drukte en de hitte. De recente meningen over de dierentuin zijn niet positief. De afgelopen maren is er weinig veranderd in de dierentuin waardoor de dierentuin er slecht verzorgd uitziet. Entree is 100 baht per persoon. De Dusit Zoo dierentuin is bereikbaar via de BTS, maar ligt redelijk ver van het dichtstbijzijnde BTS-station af. Neem dus liever een taxi.

Safari World Bangkok

Safari World is 365 dagen per jaar geopend. Je vindt er een safari beleving met honderden dieren uit de hele wereld. De Wildlife Feeding Show is één van de highlights van het park. Verder heb je de cowboy stunt show, de safari-rit met je eigen auto of met de safari bus door het park en de dolfijnenshow. Ik blijf nog wel steeds moeite hebben met het feit dat dieren kunstjes doen alleen is dat natuurlijk iets wat je op meer plekken tegenkomt. Wil je dat niet zien, ga dan zeker niet naar Safari World toe!

Siam Park City Bangkok

Het Siam Park City pretpark ligt in het Khan Na Yao district bij Bangkok en heeft 2 miljoen bezoekers per jaar. Het is het grootste pret- en waterpark in Zuidoost Azië dus voor wie van water en glijbanen houdt, is dit echt wel een aanrader. Het pretpark diverse spectaculaire achtbanen en ook een familie achtbaan. Het park is verdeeld in Fantasy World, X-zone, Family World en Small World en Siam Park City heeft dus voor iedere leeftijd wat te bieden.