arrow_drop_up arrow_drop_down
Chiang Mai met kinderen

Chiang Mai met kinderen, tempels streetfood

Chiang Mai heeft veel te bieden voor gezinnen

Wij geven je graag onze persoonlijke tips om te genieten van het sfeervolle Chiang Mai met oude stadsmuur en vele wat complexen. Chiang Mai ligt in centraal in Noord-Thailand. De stad is omringd met een oude stadsmuur waar je de overblijfselen nog goed van kunt zien. Volg 's avonds de muur rondom de stad en kom bij het beste food court van Chiang Mai dat naast de stadsmuur ligt. Verder zul je hier ook leuke markten vinden en natuurlijk enorm veel wat-complexen. Niet alleen Chiang Mai, maar ook haar omgeving is erg compleet en divers dus je kunt er meer dan genoeg doen. Fietsen door de rijstvelden is bijvoorbeeld een aanrader, heel anders dan de populaire fietstour door Bangkok die iedereen zo ongeveer wel doet in Thailand.

Chiang Mai wordt gedomineerd door tuk tuks en red caps, hoewel er ook andere kleuren cabs te vinden zijn. Het is een soort hop on hop off idee. Je vertelt de red cab waar je naartoe wilt en je wordt erheen gebracht, want het ligt vaak wel op de weg naar een bestemming waar ook andere passagiers naartoe moeten.

Pas op met de attracties in Chiang Mai waar met dieren wordt gewerkt. Je kunt zeker je vraagtekens zetten bij de manier waarop dieren worden behandeld als het gaat over ritjes op een olifant, knuffelen met apen en lopen met een tijger. Onze tips zou zijn om deze attracties links te laten liggen, want dieren horen in de natuur. Ze horen geen show op te voeren. Overigens zijn olifanten voor de Thai onderdeel van hun tradities en als de olifanten goed behandeld worden in een olifantenweeshuis dan kun je daar zeker naartoe gaan.

Openbaar vervoer bus Thailand

Met de bus van Chiang Rai naar Chiang Mai

Als je voor het echte backpack gevoel gaat dan kun je met de bus van Chiang Rai naar Chiang Rai gaan. Houd er rekening mee dat je met twee blonde meiden op vakantie in Thailand veel aandacht krijgt, dus ook op een busstation waar over het algemeen veel locals zijn. De rit duurt in totaal ongeveer 3 uur en de bus is comfortabel.

Portret laten tekenen in Thailand

Night Bazar in Chiang Mai

Wat doe je 's avonds in Chiang Mai? Dan ga je naar de Night Bazar! Whoe, walhalla voor kinderen die van frutsels houden. En voor wie ervan houdt: lekker afdingen! Op de Night Bazar ben je ook op het juiste adres voor een fish spa terwijl of een lekkere nek - en schoudermassage. De dames die masseren pakken je flink aan dus je bent gewaarschuwd, bovendien gaan de dames bovenop je zitten om die knoop even flink uit die westerse schouder te masseren! Je betaalt op straat ongeveer 150 Baht voor een half uur masseren, omgerekend ongeveer € 4,00 (prijsniveau 2018). Zeker doen!

Wat Doi Suthep met kinderen

Met een Songtheaw naar de tempel Wat Prathart Doi Suthep

De tempel Wat Prathart Doi Suthep ligt een stukje buiten Chiang Mai en is met een 'songtheaw' goed te bereiken. Dat is een soort omgebouwd busje of  truck die dienst doet als gedeelde taxi. Meest rood van kleur. Je kunt  300 treden naar boven klimmen -of de lift pakken- en hebt dan  een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Wat kun je verwachten in deze tempel? Veel gouden beelden, monniken in oranje gewaden en veel toeristen op blote voeten. Normaal gesproken wacht de chauffeur met de songtheaw en brengt hij je ook weer terug naar de stad zelf. 

Bij de tempel zit ook een backpackers restaurantje waar je wat kunt eten, prima te doen ook met kinderen. Thailand is echt goed te bereizen met kinderen, Je kunt er een ijstje eten en omdat bijna iedere accommodatie wel een zwembad heeft is de afwisseling perfect tussen actieve dagen en relaxen.

Fietsen door de rijstvelden

Fietsen op het platteland bij Chiang Mai

Dieren aaien in Chiang Mai Zoo... 

Dieren ontmoeten in Chiang Mai Zoo

Bezoek een kindertehuis

Bezoek aan een kindertehuis

Kindvriendelijke accommodatie Thailand

Meer Chiang Mai met kinderen

Wijze lessen van een Thaise monnik

Wijze lessen van een Thaise monnik

Monnik Tika leert ons de grondbeginselen van mediteren.

>> lees meer

Wat-tour met de tuk tuk door Chiang Mai

Wat-tour met de tuk tuk door Chiang Mai

De wats liggen verspreid over de stad, de tuk tuk is daarom ideaal.

>> lees meer

Flight of the Gibbon, slingeren in de jungle

Flight of the Gibbon, slingeren in de jungle

Slingeren als een aap van boom naar boom in het oerwoud..

>> lees meer

Thaise kookles in Chiang Mai

Thaise kookles in de rijstvelden bij Sammy

Er zijn zoveel leuke speeltuinen rondom Den Bosch. 

>> lees meer

Ceremonie bijwonen in een wat

Ceremonie bijwonen in een wat

Hier moet je tegenaan lopen en geluk hebben!

>> lees meer

Lekker rondslenteren in Chiang Mai

Go with the flow. Pak de benenwagen en kijk je ogen uit.
>> lees meer

Stel je vragen over Thailand in onze community

onze leden krijgen korting op o.a. autohuur en reisartikelen