Chiang Mai met kinderen, tempels streetfood
Thailand
Mireille Steegmans
Thailand
11/16/2020
3 min

Chiang Mai met kinderen, tempels streetfood

11/16/2020
3 min

Wij geven je graag onze persoonlijke tips om te genieten van het sfeervolle Chiang Mai met je kinderen. Van de oude stadsmuur tot de vele wat complexen en leuke markten.

Genoeg te doen voor gezinnen

Chiang Mai ligt in centraal in Noord-Thailand. De stad is omringd met een oude stadsmuur waar je de overblijfselen nog goed van kunt zien. Volg ’s avonds de muur rondom de stad en kom bij het beste food court van Chiang Mai dat naast de stadsmuur ligt. Verder zul je hier ook leuke markten vinden en natuurlijk enorm veel wat-complexen. Niet alleen Chiang Mai, maar ook haar omgeving is erg compleet en divers dus je kunt er meer dan genoeg doen. Fietsen door de rijstvelden van Chiang Mai is bijvoorbeeld een aanrader, heel anders dan de populaire fietstour door Bangkok met je kinderen die iedereen zo ongeveer iedereen wel doet in Thailand.

Chiang Mai wordt gedomineerd door tuk tuks en red caps, hoewel er ook andere kleuren cabs te vinden zijn. Het is een soort hop on hop off idee. Je vertelt de red cab waar je naartoe wilt en je wordt erheen gebracht, want het ligt vaak wel op de weg naar een bestemming waar ook andere passagiers naartoe moeten.

Attracties met dieren in Chiang Mai

Pas op met de attracties in Chiang Mai waar met dieren wordt gewerkt. Je kunt zeker je vraagtekens zetten bij de manier waarop dieren worden behandeld als het gaat over ritjes op een olifant, knuffelen met apen en lopen met een tijger. Onze tips zou zijn om deze attracties links te laten liggen, want dieren horen in de natuur. Ze horen geen show op te voeren. Overigens zijn olifanten voor de Thai onderdeel van hun tradities, wat niet goedpraat dat olifanten worden ingezet voor zware werkzaamheden en toeristische ritjes. Als de olifanten goed behandeld worden in een olifantenweeshuis dan kun je daar naartoe gaan. Lees ook onze ervaring in de dierentuin van Chiang Mai.

Reizen met de bus in Thailand met kinderen

Met de bus van Chiang Rai naar Chiang Mai

Als je voor het echte backpack gevoel gaat dan kun je met de bus van Chiang Rai naar Chiang Rai gaan. Houd er rekening mee dat je met twee blonde kinderen op vakantie in Thailand veel aandacht krijgt, dus ook op een busstation waar over het algemeen veel locals zijn. De rit duurt in totaal ongeveer 3 uur en de bus is comfortabel. Van hieruit kun je gemakkelijk naar je hotel gaan door middel van een taxi of tuk tuk. Wij hebben een selectie gemaakt van kindvriendelijke hotels in Thailand.

Portret laten tekenen in Thailand

Night Bazar in Chiang Mai

Wat doe je ’s avonds in Chiang Mai? Dan ga je naar de Night Bazar! Whoe, walhalla voor kinderen die van frutsels houden. En voor wie ervan houdt: lekker afdingen! Op de Night Bazar ben je ook op het juiste adres voor een fish spa terwijl of een lekkere nek – en schoudermassage. De dames die masseren pakken je flink aan dus je bent gewaarschuwd, bovendien gaan de dames bovenop je zitten om die knoop even flink uit die westerse schouder te masseren! Je betaalt op straat ongeveer 150 Baht voor een half uur masseren, omgerekend ongeveer € 5,00 (prijsniveau 2019). Zeker doen!

Met een Songtheaw naar de tempel Wat Prathart Doi Suthep

De tempel Wat Prathart Doi Suthep ligt een stukje buiten Chiang Mai en is met een ‘songtheaw’ goed te bereiken. Dat is een soort omgebouwd busje of truck die dienst doet als gedeelde taxi. Meest rood van kleur. Je kunt 300 treden naar boven klimmen -of de lift pakken- en hebt dan een prachtig uitzicht over Chiang Mai. Wat kun je verwachten in deze tempel? Veel gouden beelden, monniken in oranje gewaden en veel toeristen op blote voeten. Normaal gesproken wacht de chauffeur met de songtheaw en brengt hij je ook weer terug naar de stad zelf.

Bij de tempel zit ook een backpackers restaurantje waar je wat kunt eten, prima te doen ook met kinderen. Thailand is echt goed te bereizen met kinderen, je kunt er veilig een ijsje eten en omdat bijna iedere accommodatie wel een zwembad heeft is de afwisseling perfect tussen actieve dagen en relaxen.

Onze ultieme Chiang Mai toppers voor gezinnen

In Chiang Mai en omgeving kun je je al gemakkelijk een week vermaken. Wij waren twee keer in Chiang Mai en zijn nog niet uitgekeken daar. De wats liggen verspreid over de stad, de tuk tuk is daarom ideaal om te touren lang de wat-complexen in Chiang Mai. Verder vonden wij het fantastisch om te fietsen in Chiang Mai met onze peuter. Ons bezoek aan het Baan Kingkaew kindertehuis staat tot op de dag van vandaag in ons geheugen gegrift, ook vanwege een persoonlijke boodschap en een donatie die we daar gaan brengen. Met oudere kinderen is de flight of the gibbon een leuke ervaring net als de Thaise kookles bij Sammy’s Organic Thai Cooking School.