Wat zijn fijne Packing Cubes

Travel cubes & organizers

Wij zweren erbij: travel cubes. Ook wel packing cubes, storage cubes, koffer cubes of packing cells genoemd. We hebben inmiddels een heel assortiment van verschillende merken, soorten en maten en kunnen op reis niet meer zonder. Ieder gezinslid een eigen cube voor kleding, nog een gezamenlijke travel cube voor ondergoed en sokken en we zijn klaar voor de vakantie! Travel light is ons motto en dat lukt ons perfect met deze handige zakken voor in je tas of koffer. Ik geef je 7 goede redenen waarom jij ze wilt hebben. In onze ogen zijn ze onmisbaar op reis met je gezin!

Wat zijn travel cubes?

Voordat ik verder ga: wat zijn travel cubes nou eigenlijk precies? Het zijn eigenlijk kleine zakken, een soort tasjes waarmee je een koffer op tas handig kunt indelen. Je stopt kleding in een travel cube, ritst de zak vervolgens dicht en je kunt de zakken dan handig rangschikken in je tas, dagrugzak of koffer. Je hebt ook nog travel cubes waarmee je de lucht uit je cube kunt ritsen, dat is in mijn ogen erg gemakkelijk als je alleen met een rugzak reist of een weekendje weg wilt gaan met alleen handbagage.

Het hoofddoel van een travel cube zonder compressie is in ieder geval om je bagage te ordenen en ruimte te besparen doordat je slimmer inpakt. Als een shirtje net niet meer past dan laat je hem sneller thuis, je denkt dus meer na over wat je in een travel cube stopt.

Alle kleding netjes bij elkaar

Doordat alle kleding in de cubes is gerangschikt heb je alle bagage gemakkelijk bij de hand. Bij ons vliegen 's ochtends nog wel eens wat cubes de kamer door op reis. Kan iedereen pakken wat hij of zij aan wil doen. Het houdt alles lekker overzichtelijk, want je pakt op deze manier snel het kledingstuk dat je wilt dragen uit een volle koffer, zonder dat de andere kleding door de wat wordt gegooid. Als wij langer ergens blijven dan leggen we de inhoud van de cubes in de kast. Als je alles dan netjes opvouwen houdt dan heb je ook weer snel ingepakt als je gaat verkassen naar een volgende vakantiebestemming.

Ieder een eigen kleurtje

Iedereen heeft in ons gezin een eigen kleurtje packing cube. Als we langer op vakantie gaan en er gaat een extra cube mee dan heeft die ook een afwijkende kleur. Heel handig, want dan weet je precies of je in de ochtend de blauwe, groene, oranje of grijze cube tevoorschijn moet halen! Lekker geordend dus. De mensen die afgelopen zomer bij ons op de camping stonden in Oostenrijk waren serieus verbaasd hoeveel bagage wij toch stiekem bij ons hadden in één tas van 60 liter voor het hele gezin en datzelfde effect had ik in Sri Lanka toen ik alleen reisde met een kleine rugzak voor 10 dagen. De travel cubes zorgen er bij ons echt voor dat we niet meer meenemen dan wat er in de cubes past.

Tijdbesparend

Een groot voordeel van de packing cubes is dat je tas, backpack of koffer lekker geordend blijft. Als kleding vies is gaat het in de waszak, maar als kleding nog een keer gedragen kan worden en we gaan naar een volgende bestemming dan gaat de kleding terug in de travel cube en blijft alles dus lekker georganiseerd. Zo heb je overzicht onderweg en je bent niet continu aan het zoeken of aan het overpakken. Tijdbesparend dus en daarmee één van de fijne reisartikelen voor gezinnen die niet mag ontbreken op reis!

Veel meer kleding in je tas of koffer

Met een travel cube kun je jouw kleding heel compact inpakken en daardoor kun je uiteindelijk dus meer bagage meenemen. Of lichter reizen omdat je jezelf dwingt om niet meer mee te nemen dan wat er in een travel cube past. Dat doen wij zelf namelijk. De kinderen en wijzelf nemen allemaal een grote cube voor shirts en korte broeken. Vaak nemen we een lange broek mee die we onder in de tas of koffer doen. Door de travel cubes gaat er dus echt minder mee in praktijk.

Handig voor dagtrips

Wij gebruiken zelf de kleinste packing cubes ook voor dagtrip, scheelt enorm veel ruimte in een dagrugzak. Zo doen wij de jassen samen in een cube en ritsen hem dan dicht – we hebben allemaal lichtgewicht jassen voor een wandeltocht. Verder heb ik ook in mijn handtas altijd een kleine cube zitten met reservekleding voor onze kleuter, handig bij ongelukjes en alles bij de hand. Omdat we verschillende kleuren travel cubes gebruiken weet ik precies welke bagage waar is gebleven. Lekker overzichtelijk en compact verpakt dus. Ik houd ervan!

Kleding beschermd tegen kreuken

Kleding is in een travel cube beter beschermd tegen kreuken. Dat komt omdat een travel cube alles zo lekker compact bij elkaar drukt als je de rits dicht maakt. Daardoor kan kleding niet schuiven. Als je dus netjes inpakt dan blijft je jurkje ook daadwerkelijk netjes.

Zomeractie Kleine Wereldreiziger 2024