Schiphol met kinderen
Zuid-Afrika
Mireille Steegmans
Zuid-Afrika
06/09/2021
4 min

Schiphol, wat is er te doen op onze luchthaven?

06/09/2021
4 min

Schiphol met kinderen, is daar eigenlijk wel wat te beleven voor gezinnen die op het punt staan om te vertrekken met het vliegtuig? Het antwoord op deze vraag is kort en bondig: ja, er is meer dan genoeg te beleven met kinderen op Schiphol!

Vroeg naar Schiphol met een peuter

Wij hebben inmiddels geleerd om ruim op tijd op de luchthaven te zijn en we waren dus ruim op tijd op Schiphol en met ons hele gezin door de paspoortcontrole. Zorg dat je op tijd op Schiphol bent, dat is absoluut aan te raden en er is meer dan genoeg te beleven. Zo hebben vooral kleine kinderen voldoende tijd om aan alles te wennen, want alles is al heel erg spannend voor een kind en hoeft er niet gehaast te worden. We hadden ons met gemak nog een paar uur langer kunnen vermaken op de luchthaven.


Wat is er op Schiphol voor kinderen?

De kindvriendelijkheid is goed zichtbaar op Schiphol, de thuishaven van KLM. Het grondpersoneel is meer dan vriendelijk en behulpzaam in de hoofdstad Amsterdam. Onze dreumes van nog geen twee jaar vermaakt zich als geen anders op de (rol)trappen, diverse foto-moment-plekjes, speelplekken en de Holland Boulevard. Kids Forest bestaat helaas niet meer, hier waande je je midden in de natuur tussen de herten, vogels en andere dieren. Hier is genoeg ander leuks voor in de plaats gekomen. Deze gezellige knuffel...euh...beer (?!) bijvoorbeeld!


Dagje Schiphol met kinderen

Ook als je niet gaat vliegen, niet door de check-in gaat, maar gewoon een superleuk dagje uit wilt hebben dan is een dagje Schiphol met kinderen echt dikke fun. Je kunt eigenlijk zo naar Schiphol gaan en hoeft in principe niet te reserveren. Op drukke dagen is de Schiphol Behind The Scenes Tour wel regelmatig volgeboekt, dus het is wel handig om daarvoor wel te reserveren. Vergeet niet om bij de balie van de Planes@Plaza winkel een gratis rugtas op te halen. In deze relaxte rugtas vind je alle informatie met een uitgebreide kaart voor een gaaf dagje Schiphol. Je kunt de volgende activiteiten verwachten:

  • Vliegtuigspotten
  • Planes@Plaza
  • Fokker 100 Experience
  • Schiphol Behind The Scenes
  • Speurtocht Schiphol Plaza
  • Panoramaterras


Schiphol met kinderen na check-in? Het perfecte 'pretpark'!

Onze luchthaven Schiphol is prima ingericht voor kinderen. Al het grondpersoneel is vriendelijk en helpt op welke manier dan ook als je met een kind reist. Op de luchthaven zelf is ontzettend veel te zien voor kinderen. Schiphol met kinderen is gewoon een verademing wat ons betreft en we hebben al heel wat luchthavens mogen zien.

Onze tip: neem uitgebreid de tijd en zorg dat je ruim op tijd op het vliegveld bent met de kinderen, dan kunnen ze rustig rondkijken. Er komt nogal wat op ze af! Het kijken naar vliegtuigen en uitleggen wat er allemaal gebeurd is daarom wat ons betreft het eerste waar je mee moet beginnen op Schiphol. Laat je kind vragen stellen en vertel ook wat ze zien. Neem de tijd, dit heeft echt een positief effect op jullie vliegreis!


Inchecken van je buggy als je gaat vliegen, hoe werkt dat?

Als je een kinderwagen hebt, mag je doorlopen naar een balie waar je persoonlijk wordt geholpen voor het afgeven van de bagage. Na het inchecken en printen van onze tickets bij één van de vele zuilen lopen we dus door om de bagage in te checken. De buggy kan meegenomen worden tot aan het instappen en wordt apart gelabeld. We blijken wat overgewicht te hebben in één van onze koffers en moeten wat overpakken om arbo technische redenen voor grondpersoneel. 23 kg per koffer is het maximum gewicht. We mogen het overpakken direct naast de incheckbalie doen, dat heet nou meedenken. Vervolgens naar de paspoortcontrole en door naar het kinderwalhalla daarna.


Science Center NEMO op Holland Boulevard

Het bekende NEMO Science Center in hartje Amsterdam biedt sinds kort ook een voorproefje voor gezinnen op de Holland Boulevard op Schiphol. Kinderen kunnen nu voordat ze gaan vliegen vanalles ontdekken over wetenschap en technologie. Dit is leuk voor kinderen van alle leeftijden. NEMO Science Center wordt ook wel een 'doe-het-zelf museum' genoemd en de dependance op Schiphol laat je echt kennismaken met NEMO. Je kunt hier jezelf mixen met iemand anders en een vliegtuig laten opstijgen. Hoe gaaf is dat?! Wij vermaken ons met gemak een uurtje bij NEMO op Schiphol en daarna natuurlijk door naar Nijntje en de bibliotheek.


De Holland boulevard op Schiphol

Op Holland Boulevard kijken jong en oud hun ogen uit. Voor de iets oudere kinderen is het hier erg leuk en dat geldt ook voor ouders. Je kunt er poffertjes eten in de Hollandse theekopjes, lezen in de bibliotheek, een bezoekje brengen aan het Rijksmuseum, klompen of tulpen kopen en even gewoon lekker niets doen en zitten in één van de leuke zitjes. Vanuit Holland Boulevard heb je prima uitzicht op de vliegtuigen, hoe kun je je nog beter voorbereiden op de vlucht die gaat komen?! Vanuit Holland Boulevard ben je in een paar minuten bij McDonald's waar een mini speeltuin te vinden is en natuurlijk ontbreekt vriend Ronald niet. Onze ervaring op Schiphol met een kind is net zo positief als het vliegen met KLM of Cathay Pacific. Vlakbij vind je ook de Airport Library en een mini-Rijksmuseum. Kortom: Nederland wordt hier volop gepromoot en het is nog fun ook! De interne verbindingsroute tussen Lounge 2 en 3 ging recent flink op de schop en de Holland Boulevard heeft dus een flinke facelift gehad.