arrow_drop_up arrow_drop_down

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?

21 juni 2016 

Amsterdam met kinderen, één weekend is te kort!

Een dagje of weekendje Amsterdam met kinderen, groot of klein. Het is superleuk! Amsterdam is een van de steden die goed is ingericht op kinderen en je kroost zal zich dus prima vermaken.

Amsterdam met kinderen, een afwisselend weekendjes weg

Wij hebben de tips voor een bezoekje aan Amsterdam met kinderen op een rij gezet, laat je verrassen door de vele mogelijkheden. Terrassen, musea, speeltuinen, cultuur en koken; wist jij dat het allemaal kan in onze hoofdstad? Maak een ritje in een tram door Amsterdam met je kinderen, er rijden bijna 300 trams in Amsterdam die vaak heel mooi beschilderd zijn. Of ga waterfietsen door de grachten van deze oude stad en fiets onder de vele bruggen door; je ziet de stad vanuit een heel ander perspectief. Het is ook leuk om in de zomermaanden de torens van de Oude Kerk en de Zuiderkerk te beklimmen. De Westertoren is 85 meter hoog en is ook populair voor een klimpartij. Vanuit alle torens heb je een mooi uitzicht over Amsterdam.

Amsterdam met kinderen

World of AJAX Kidstour door de Amsterdam Arena

Op woensdag, zaterdag en de laatste zondag van de maand worden er kidstours georganiseerd in de Amsterdam Arena. Deze tour is populair, dus reserveren is verplicht. Kinderen krijgen bij binnenkomst vragen en opdrachten en gaan de Amsterdam ArenA door. Ze kunnen achter de microfoon in de perskamer zitten en voetballen in de gracht van het stadion. Als AJAX niet traint bezoek je ook het kleedkamergebied. Kinderen kunnen een gratis foto achteraf downloaden op de ArenA Facebook pagina en krijgen allemaal een souvenir mee naar huis. Het AJAX museum zit ook in de Amsterdam Arena. Je ziet hier veel foto’s en persoonlijke bezittingen van spelers en beelden van belangrijke wedstrijden en historische doelpunten.

Kinderen gratis naar het museum in Amsterdam

Kinderen mogen tot en met 12 jaar alle musea in Amsterdam gratis bezoeken, mits zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Museumvereniging. Dat is erg aantrekkelijk, want de volgende musea vallen daar sowieso onder: Artis Geologisch Museum, het Van Gogh Museum, Anne Frank Huis en het Tropenmuseum.

Anne Frank Huis Amsterdam

Madame Tussauds, op de foto met je idolen

Ouders ontmoeten bij Madame Tussauds de sterren en hun idolen van vroeger. Ga op de foto met Carlo en Irene, Robbie Williams, ET en Marilyn Monroe. Je kinderen ontmoeten hier de sterren van nu zoals K3, Lady Gaga en Nick & Simon.

Artis, de oudste dierentuin van Nederland

In de oudste dierentuin van Nederland vermaken jong en oud zich gegarandeerd! Als je Amsterdam met kinderen gaat ontdekken, dan mag eigenlijk Artis niet ontbreken. Alleen je bent er wel een hele dag zoet. Artis is begonnen met modernisering van de dierentuin. Daardoor krijgen ze een grote ondergrondse parkeergarage en komt er ruimte vrij die kan worden gebruikt voor de grote katachtigen. Na de realisatie van deze vernieuwing van de dierentuin zal Artis 14 ha. groot zijn.

Artis met kinderen

Vondelpark

Het Vondelpark is op een mooie dag en perfecte plaats om in Amsterdam met kinderen naartoe te gaan. Proef de sfeer bij Het Paviljoen, De Vondeltuin met Snoephuisje en terras, De Muziektent of het Blauwe Theehuis dat al meer dan 75 jaar onderdeel is van het Vondelpark. Voor ouders en kinderen is Het Melkhuis een aanrader. Je kunt er binnen zitten, maar ook op het terras en voor kinderen is hier een speeltuin. Speciaal voor kinderen zijn er diverse speeltoestellen in het park, een kasteel voor jonge avonturiers, een kinderbadje met zandbak en speelkasteel en een klimboom.

Science Center NEMO, een educatieve attractie

Bij het Science Center maken kinderen op een speelse manier kennis met technologie en wetenschap. Kinderen kunnen experimenten doen op het gebied van natuurkunde, scheikunde, biologie, informatietechnologie en gedragswetenschappen. Kinderen krijgen een antwoord op vragen zoals: ‘hoe heet is sambal?’, ‘Hoe kun je sterk bouwen?’ en ‘Hoe beweegt elektriciteit?’

Het museum trekt jaarlijks meer dan 500.000 bezoekers en ligt dichtbij het Centraal station van Amsterdam. De vorm van het gebouw stelt de ingang van de IJtunnel voor, gespiegeld ten opzichte van de grond.

NEMO Amsterdam

NEMO, hét technologiemuseum in Amsterdam waar kinderen bijzondere proefjes kunnen doen

Kinderkook café, hier koken je kinderen

In het kinderkookcafé dat in het Vondelpark ligt, kun je terecht met kinderen van 0 tot 13 jaar. Kinderen maken lekkere hapjes en pakken hun eigen drinken, maar ook het drinken van de gasten en rekenen natuurlijk ook af. Kinderen maken kennis met alles wat in het echt vaak voor ze wordt gedaan: koken, bedienen, en afwassen. Bovendien maken ze kennis met verschillende eetgewoontes en culturen. Het kinderkookcafé organiseert iedere eerste zaterdag van de maand een open diner waar kinderen van 7 jaar en ouder in kleine groepen een diner koken.

Het Muziektheater, neem een kijkje achter de schermen

Het Muziektheather is de thuisbasis voor De Nederlandse Opera en Het Nationale Ballet. In het Muziektheater worden alle kostuums, rekwisieten en decors voor voorstellingen van deze gezelschappen gemaakt. Tijdens een rondleiding zie waar de dansers repeteren, waar de kostuums gemaakt worden en hoe decors snel worden gewisseld.

Het is leuk voor jong en oud om een kijkje te nemen achter de schermen bij Het Muziektheater. Speciaal voor kinderen van 6 tot 11 jaar wordt er een theatrale rondleiding aangeboden waarbij de schatkamers van het gebouw het uitgangspunt vormen voor een ontdekkingsreis door het theater. Er zijn opera- en balletrondleidingen en een rondleiding duurt circa anderhalf uur.

Ben jij al lid van Kleine Wereldreiziger?