Goedkoop naar Disneyland Parijs tijdens schoolvakanties
Parijs
Mireille Steegmans
Parijs
03/15/2023
3 min

Hoe kun je goedkoop naar Disneyland Parijs?

03/15/2023
3 min

Vroegboekvoordeel, alles-in-één-pakketten, aanbiedingen voor Disneyland Parijs. Het is een doolhof! Ga je met de auto naar Disneyland, pak je toch de Eurostar of is een compleet buspakket handig omdat je dan niet met je auto zit? Ik heb een aantal tips en aanbiedingen voor Disneyland Parijs voor je verzameld. Doe er je voordeel mee!

Aanbiedingen voor overnachten bij Disneyland Parijs (inclusief entree)

De aanbiedingen van Disneyland Parijs zelf zijn echt goed. Als je geen zin hebt om te surfen en alle aanbieders te vergelijken voor een paar tientjes verschil dan kun je het beste rechtstreeks boeken. Je betaalt tijdens het boeken alleen een aanbetaling van 15% en de rest betaal je pas 30 dagen voor vertrek.

Zelf met de auto naar Disneyland Parijs

Hoewel pakketten als je wat rond speurt vaak goedkoper zijn, zijn er natuurlijk ook uitzonderingen. Een eenvoudig hotel of een camping buiten het park in combinatie met een goedkoop online entreeticket kan dan absoluut een slimme keuze zijn. De beleving is natuurlijk wel anders, dat moeten we erbij zeggen.

Busreis Disneyland Parijs met het gezin

Met de bus naar Parijs vanaf Nederland is een handige en tegelijkertijd goedkope optie. Vanaf € 19,- enkele reis ga je naar hartje Parijs met Flixbus. Daar ga je naar het Châtelet-Les Halles station. Hier pak je de directe trein, de rode lijn RER met bestemming Gare de Marne-la-Vallée Chessy. In 50 minuten sta je bij Disneyland Parijs.

De beste tips voor een goedkoop bezoekje aan Disneyland

  • Ga in het laagseizoen naar Disneyland Parijs, de zomer, de kerstperiode en de Franse schoolvakanties zijn een garantie voor hogere prijzen.
  • Wacht op een studiedag op maandag of vrijdag en boek een lang weekend. Dan kun je op die ene dag alle populaire attracties doen die in het weekend lange wachtrijen hebben.
  • Wil je meerdere dagen gaan? Een complete reis met verblijf is vaak voordeliger dan alles apart boeken (in tegenstelling tot wat veel mensen denken). Overweeg ook een jaarabonnement voor Disneyland Parijs, deze heb je er na drie dagen uit en je kunt in dat jaar nog eens vaker gaan. Misschien best een goede keuze in plaats van verschillende pretparken in één seizoen.
  • Inkoppertje: neem je eigen eten en drinken mee. Typical Dutch, maar geloof ons het eten in Disneyland Parijs is gewoon pretty expensive voor een gezin, maal drie dagen. Je kunt bij Val d'Europe, het nabijgelegen shopping center, perfect inkopen doen bij de grote supermarkt die daarin zit.
  • Bespaar op je parkeerkosten door niet op de parkeerplaats van Disneyland Parijs zelf te gaan staan voor € 30,- per dag (!), maar boek een accommodatie waar je je auto kunt parkeren en neem het openbaar vervoer naar het park. OF: parkeer gratis bij Val d'Europe Shopping Center en neem van daaruit de trein naar de ingang van Disneyland of pak de benenwagen. Is wel een half uur lopen, maar toch wel snel verdiend en het slenteren in het park is nou niet de beste lichaamsbeweging.

Tot 25% vroegboekvoordeel (ook in schoolvakanties)

Als je je verblijf bij Disneyland Parijs met je gezin vroeg boekt dan krijg je tot 25% korting op je hele verblijf en ticket. Interessant dus om je verblijf ruim van tevoren te regelen, een lastminute gaat niet goedkoper worden,

Bij de Disney-hotels zit een gratis ontbijtbuffet, verblijf je in bij Disney's Davy Crockett Ranch dan krijg je een gratis ontbijtpakket. Verder een gratis lunch of diner. Erg interessant en vaak voordeliger dan een hotel buiten Disneyland Parijs boeken en losse entreekaarten kopen. Kijk voor de complete voorwaarden op de site van Disneyland Parijs en boek rechtstreeks.

Waar vind ik goedkope losse tickets voor Disneyland Parijs?

Je hebt de keuze uit losse dagkaarten en meerdaagse tickets. Je kunt dus zelf bepalen hoe vaak je naar de parken wilt. De goedkoopste tickets voor Disneyland Parijs zijn de digitale E-tickets of E-vouchers. Deze zijn dus alleen online beschikbaar. Je hebt met deze tickets tot 50% korting ten opzichte van de prijs ter plaatse (€109,- voor een volwassene en € 102,- voor een kind in 2020). Via DiscoverTheMagic.nl betaal je eenvoudig online via iDeal, bancontact, PayPal of creditcard.

Heeft ANWB ook Disneyland Parijs tickets?

Ja, ANWB heeft tickets voor entree bij Disneyland Parijs. Je koopt eigenlijk vooraf een ticket bij ANWB en wisselt je ticket aan de kassa om voor een origineel Disneyland® Paris ticket die op de dag van omwisselen geldig is. Je hebt met deze ANWB tickets toegang tot één van de parken, dus voor een bezoek aan Disneyland Park OF Walt Disney Studios Park.

Waar vind ik veilingen met Disneyland Parijs tickets?

Op Ticketveiling vind je doorgaans de beste aanbiedingen voor tickets naar Disneyland Parijs. Ze hebben met regelmaat tickets op de site staan. Let wel op de voorwaarden en eventuele transactiekosten, zodat je niet uiteindelijk nog net zoveel geld kwijt bent. Het in de gaten houden van Ticketveiling is nogal een tijdrovend klusje.

Waar vind ik aanbiedingen voor Disneyland Parijs inclusief entree?

Hier is eigenlijk maar één compleet antwoord op: direct bij Disneyland Parijs. Disneyland Parijs heeft een goed en compleet boekingssysteem met idem aanbiedingen.