Geocaching met kinderen, leuke kindercaches in Nederland
Geocaching met kinderen, leuke kindercaches in Nederland

Geocaching met kinderen, leuke kindercaches in Nederland

Geocaching met kinderen is fun! Wij zijn er sinds onze eerste kennismaking met geocaching fan van. Het geeft je met kinderen namelijk de mogelijkheid om op een speelse manier kennis te maken met natuur en vaak ook cultuur of historie. En daar houden wij wel van!

Geocaching met kinderen, hoe werkt dat?

Geocaching in het kort? Geocaching is voor kinderen vooral een avontuur. Een avontuur dat ze spelenderwijs naar mooie plaatsen brengt waar ze anders niet zouden komen. Dat kan in je eigen woonplaats en op vakantie. Je zult ervan versteld staan: je komt zeker weten op plaatsen die jij nog niet kende en anderen wel. Geocaching met kinderen is echt een geweldige uitvinding als je het ons vraag! Kijk eerst dit filmpje om meer te leren over geocaching met kinderen of zonder en om net zo enthousiast te worden als wij al zijn:

Leuke kindercaches in Noord-Holland

Het vinden van leuke geocaches in Nederland is vaak best wel even een klusje: het vinden van kindercaches in je omgeving zoals in Noord-Holland is vaak zelfs nog wat lastiger. Daarom zijn wij ook helemaal enthousiast over het initiatief van de chaches binnen de Garden of Amsterdam GeoTour. Deze dienen voor de promotie van de Gooi en Vechtstreek dus je kunt er vanuit gaan dat de caches en dus ook de kindercaches goed zijn. Wel zo fijn! Dit maakt geocachen met kinderen ineens een stuk toegankelijker.

Leuke kindercache in Nederland: Bezint eer ge begint

Tijdens de openingstijden van Fort Kijkuit kun je op zoek naar deze kindercache, een puzzel cache om precies te zijn. De cache ligt verborgen in Fort Kijkuit. Dit fort is een oud vestingwerk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De cache is op zich niet zo moeilijk te vinden en daardoor leuk om met kinderen te doen. Zodra je de fortgracht oversteekt, waan je je in vroegere tijden en kun je op zoek. Heb je de cache gevonden? Los dan de puzzel op en vul natuurlijk ook het logboekje in!

Kijk na het vinden van de kindercache ook zeker even rond bij Fort Kijkuit, want het fort is zeker een bezoekje waard met al haar geschiedenis. Het fort ligt in een natuurlijke omgeving en er zijn in de omgeving dus volop fiets-, wandel-, en vaarroutes. Je kunt hier trouwens ook lekker even picknicken en je hebt vanaf het uitkijkpunt uitzicht over de Horstermeerpolder, natuurgebied de Wijde Blik en molen Gabriël.

Geocaching met kinderen in Nederland

Lekker in de natuur zijn met je kinderen? Dat kan perfect met geocaching!

Leuke kindercache in Nederland: Slot Muiderberg

De GeoTour ‘Het Muiderslot’ in Noord-Holland is een heerlijke manier om het Middeleeuwse Muiderslot en haar omgeving te ontdekken. Kasteel Muiderslot is vierkant en heeft op iedere hoek een ronde toren. Ook het Muiderslot een slotgracht en natuurlijk een ophaalbrug, zeker weten dat kinderen hierdoor mee terug gaan naar vroegere tijden. Onze ervaring is dat een kasteel altijd verhalen over ridders en prinsessen oproept. Zeker deze caches met je kinderen lopen, want het is een ontzettend leuke kindercache

Muiderslot geocaching

Muiderslot is een Middeleeuws kasteel dat bij kinderen zeker tot de verbeelding spreekt

Ontdek alle caches van de ‘Garden of Amsterdam GeoTour’

Deze toegankelijke en leuke kindercaches zijn onderdeel van de ‘Garden of Amsterdam GeoTour’, opgezet door de Gooi en Vechtstreek. Er zijn dus nog veel meer leuke geocaches te vinden in deze regio op Geocaching.com. Enjoy!

Geocaching in Noord-Holland

Alle bijzonderheden van de Gooi & Vecht streek, samengevat in geocaching

Over de schrijver
Mireille is eigenaar van Kleine Wereldreiziger. Ze wil ouders graag laten zien hoe leuk het is om de wereld te ontdekken met kinderen. Comfortabel reizen en een goede prijs/kwaliteit verhouding zijn daarbij belangrijk. Fijne accommodaties, bijzondere overnachtingen en vakantiewoningen waar juist niet de grote massa naartoe gaat. Dat is wat je kunt verwachten op Kleine Wereldreiziger. Voor gezinnen die net even wat anders willen, houden van comfort en op zoek zijn naar die gezellige sfeer. Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.