Halloween Julianatoren
Gelderland
Mireille Steegmans
Gelderland
10/08/2023
8 min

Halloween bij Julianatoren is griezelig gezellig

10/08/2023
8 min

Halloween is een spannende tijd van het jaar en eigenlijk de aanloop naar meerdere feestdagen. Halloween is komen overwaaien uit Amerika en in Nederland wordt het feest steeds meer gevierd. Veel pretparken zijn net als Julianatoren in Halloween-sfeer, dus dikke lol met het hele gezin om naartoe te gaan. Bij Julianatoren weten ze hoe ze dit griezelige feest speciaal kunnen maken voor de wat kleinere kinderen. Wat extra Halloween-sfeer in het park, een griezelburger op het menu, het bos van Cas de Ranger is compleet omgetoverd tot griezelbos en er is zelfs een heuse Halloween serie! Alle attracties van Julianatoren zijn geopend en natuurlijk krijg je er een heerlijk Halloween-sfeertje bij inclusief speciale Halloween shows. Dit is een Halloween-feest dat je niet mag missen met kleine kinderen!

Halloween Julianatoren pretpark Griezelbos

Halloween bij Julianatoren, spoken en gezelligheid

Bij Julianatoren draait het om familieplezier en Halloween is daarop natuurlijk geen uitzondering. Het hele pretpark is omgetoverd, overal liggen pompoenen, er staan kraaien en er hangen spinnenwebben. Julianatoren wordt tijdens het griezelige Halloween-seizoen omgetoverd tot een betoverende plek vol spookachtige decoraties en enge verrassingen. Bij aankomst kom je al meteen in de Halloween-sfeer als je de eerste spoken en andere versieringen bij de ingang ziet. Ik kan alleen maar zeggen dat het Halloween-thema in Julianatoren echt fantastisch is doorgetrokken! Ja, er zijn skeletten die hun - waarschijnlijk laatste - ritje maken in Jul's Rollerskates en de griezeltunnel is best wel even spannend. Maar bovenal zie ik onze kinderen en heel veel andere (kleine) kinderen genieten van Halloween bij Julianatoren!


Halloween Julianatoren Apeldoorn

Julianatoren Halloween

Halloween met Wiezel de Griezel

Wiezel de Griezel is speciaal geïntroduceerd bij Julianatoren tijdens Halloween. Wiezel is de grote vriend van Cas de Ranger, tot groot ongenoegen van zijn moeder Weuzel. Zij tovert uiteindelijk een veranderdrankje om haar zoon Wiezel de Griezel te betoveren, zodat hij allerlei ondeugende streken uithaalt. Cas de Ranger krijgt onterecht de schuld van alle streken die Wiezel uithaalt in de Julianatoren. Hoe kan Cas dit allemaal stoppen en zorgen dat hij niet wordt weggestuurd?

Van 6 oktober tot en met 5 november 2023 is Julianatoren omgetoverd tot Halloween park en kunnen je kinderen helpen om het probleem mee op te lossen door het samenstellen van de juiste toverdrank die de streken van Wiezel ongedaan maakt. Onze kleuter zit echt helemaal in dit verhaal en heeft deel 1 van de Wiezel de Griezel film thuis al meerdere keren bekeken. Vol enthousiasme gaat hij aan de slag in het Griezelbos om een drankje te maken dat het allemaal weer kan oplossen. En als dat lukt, dan krijgt hij een ticket met toegang tot deel 2 van deze ontzettend leuke film voor Halloween. Briljant bedacht door Julianatoren!

Speciale Halloween shows in Julianatoren

Jul & Julia’s Halloween Openingsshow, de Grote Spookshow, Julia’s Halloween Dansles en Jul’s Griezelfeest zijn maar een greep uit de shows die in het kader van Halloween te zien zijn in Julianatoren. Onze kleuter is al helemaal voorbereid en heeft "Wiezen de Griezel en de veranderdrank" al een paar keer gezien. Hij zit er helemaal klaar voor als we naar de Grote Spookshow in het Jul & Julia Theater (schuin tegenover het Reuzenrad) gaan en wil zéker ook naar Jul's Griezelfeest op het showpodium achter in het bos. Daarna maken we ook een rondje door het Griezelbos en er wordt volop gespeeld in het bos wat de entree is naar het bos van Cas de Ranger.

De shows zijn allemaal geschikt voor kinderen van alle leeftijden en bieden een mix van humor, magie en spanning. Ook als ouder is dit leuk om naar te kijken en de liedjes werken aanstekelijk. Van komische heksen tot vriendelijke monsters, er is voor elk wat wils. Zorg ervoor dat je de showtijden in de gaten houdt en een beetje op tijd in de rij staan is handig, anders zit je achteraan.

Halloween shows Julianatoren

Alle shows zijn inbegrepen in je ticket voor Halloween in Julianatoren en bovendien zijn er altijd meet & greets na de shows, geweldig met kinderen!

Julianatoren pretpark Halloween

Griezelbos, gebaseerd op 'Wiezel de Griezel en de veranderdrank'

We duiken helemaal achter in het park het Griezelbos in, het bos dat normaal gesproken het domein is van Cas de Ranger. We worden opgewacht door een aantal lieve heksen die ons de weg wijzen en we gaan op pad om te speuren naar de juiste ingrediënten van een toverdrankje voor Wiezel. Het Griezelbos is een grote verrassing tijdens Halloween in Julianatoren vinden wij! Alles is prachtig aangekleed, we staan oog in oog met Dracula, er hangen heksen en spoken in de bomen, we zien skeletten van konijnen, ratten, spinnen en andere engerds en zowel onze kleuter als onzer tiener (11 jaar) vinden het hier ontzettend leuk. De tiener haalt vooral ook heel veel plezier uit het maken van spannende geluiden en helpt zijn broertje, wellicht niet voor iedere tiener weggelegd. De griezeltunnel is ook hier weer ontzettend leuk gemaakt, als je trouwens wilt dan kun je deze ontwijken door er omheen te lopen. No worries.


Halloween in pretpark Julianatoren

Griezelbos Halloween Julianatoren

Halloween in Julianatoren

Griezelgezelligheid met een griezelburger op het menu

Julianatoren heeft meerdere horecapunten en hoewel er veel picknickplekken zijn, is het stiekem ook wel eens heel erg leuk om wat lekkers in de horeca te bestellen. De horeca is ontzettend goed bij Julianatoren, daar is niets aan veranderd sinds ons laatste bezoek, zo blijkt! Speciaal voor Halloween is het restaurant aangekleed en er kunnen Griezelburgers en pompoenpannenkoeken besteld worden. Hoe leuk!

Misschien is het een idee om volgend jaar een lekkere vegetarische pompoenburger te introduceren tijdens Halloween. In ieder geval kunnen mensen met allergieën dit aangeven en dan wordt er absoluut rekening mee gehouden.

Halloween pretpark Julianatoren

Griezeltunnel Julianatoren

Griezelbos Julianatoren Halloween

Review Halloween in Julianatoren

Julianatoren is volop in beweging!

Het is al bijna 5 jaar geleden dat wij in Julianatoren waren en we zien dat er in die jaren ontzettend veel is veranderd in het pretpark, in zeer positieve zin! All time favoriete Jul's Rollerskates, de Bungee Trampolines, het Reuzenrad, de glijbanen, Dino's Tour en de Carrousel zijn er nog steeds en zorgen nog steeds voor plezier. We zien ook een nieuwe attractie waar we erg blij van worden: de rollercoaster de 'Texas Twister'. We maken een rit over de prairie van Texas en draaien maximaal rondjes met uitzicht over Julianatoren en over Mount Muismore, briljant bedacht natuurlijk!

Bovendien zien we dat er flink wat veranderingen zijn in het park als we kijken naar de aankleding. Het begint steeds meer één geheel te worden in plaats van de losse attracties die we voorheen zagen. Het bos achterin is enorm uitgebreid met heel veel picknicktafels waar je heerlijk aan kunt zitten terwijl de kinderen aan het spelen zijn. Ze lijken daarmee echt in te zetten op abonnementhouders die een dagdeel willen vertoeven in het park tijdens mooie dagen. Verder is de ingang van Jul's Rollerskates verlegd en is er ook aan die kant net wat meer ruimte en dat komt het park echt ten goede! Verder horen we dat de themamuziek ook compleet overal is doorgetrokken met zelfs een Halloween versie van het bekende themalied.

Texas Twister Julianatoren

Julianatoren pretpark

Julianatoren Texas Twister

Julianatoren attracties review

Praktische informatie voor een geslaagde Halloween-ervaring

  • Data en openingstijden - Controleer de website van de Julianatoren voor de specifieke data en openingstijden tijdens Halloween. Op de dag zelf kan het nog voorkomen dat het park langer open is, dat wordt op tijd aangekondigd. Tijdens ons dagje Julianatoren is het park niet tot 17.00 uur geopend, zoals vermeld op de website, maar zelfs tot 17.30 uur. Voordat we het park uit zijn na de meet & greets is het zelfs bijna 18.00 uur.
  • Tickets - Zorg ervoor dat je je tickets van tevoren online koopt om wachtrijen bij de ingang te vermijden. Je kunt vaak ook speciale Halloween-pakketten vinden die extra voordelig zijn. Als je zelfs minimaal 14 dagen van tevoren je tickets koopt dan krijg je € 10 vroegboekkorting! Koop je tickets minimaal 7 dagen van tevoren en krijg nog steeds € 7,50 vroegboekkorting.
  • Kleding - Laat je kinderen verkleed komen in hun favoriete Halloween-outfits. Er zijn volop fotomomenten en als je meedoet aan de Griezelcatwalk dan kun je zelfs een Jaarsgezinsabonnement Goud winnen!
  • Eten en drinken - Er zijn verschillende eet- en drinkgelegenheden in het park en wij eten tijdens Halloween een dik belegde Griezelburger om je vingers bij af te likken!

Griezelbos Halloween Julianatoren