Hoe kom je op Schiermonnikoog?
Groningen
Angreni Hilaul
Groningen
02/10/2021
1 min

Met de veerboot naar Schiermonnikoog

02/10/2021
1 min

Om op het Waddeneiland Schiermonnikoog te komen nemen we een veerboot die vertrekt vanuit Lauwersoog. Voor € 6,00 per dag kun je op de parkeerplaats je auto beveiligd parkeren. Wij kiezen ervoor om een kwartiertje te wandelen naar de boot om op die manier gratis in de buurt te parkeren.

Vier of vijf keer per op en neer

Op de heenweg zijn Fleur en ik eerst voor de opstapplaats afgezet om energie te sparen voor de wandeling op het eiland. Er is een veerdienst van 45 minuten en een sneldienst van 20 minuten, daarnaast is er nog een watertaxi die je in 15 minuten naar of vanaf het eiland kan varen.

De veerdienst gaat door de weeks 5 keer per dag heen en weer. In het weekend is dit 4 keer. Kinderen tussen 0 en 3 jaar mogen gratis mee, vanaf 4 tot en met 11 jaar betaal je afhankelijk van het seizoen € 8,00 à € 9,00 per kind. Volwassenen betalen tussen de € 14,00 en de € 17,00. Via Wagenborg Passagiersdiensten maak je een online reservering en vind je uitgebreide informatie.

Wanneer je in de provincies Groningen of Friesland bent is het echt leuk om met kinderen een dagje naar Schiermonnikoog te gaan en te genieten van de afwisselende natuur die het eiland te bieden heeft.

Overtocht van 45 minuten

Onze overtocht duurt zo’n 45 minuten en dat is eigenlijk zo voorbij. Zeker wanneer je naar buiten kijkt om zeehondjes en vogels te spotten of als je buiten op het dek gaat zitten. Er is een restaurant aan boord waar je warme en koude drankjes kan kopen of wat te eten zoals broodjes, een gehaktbal of kop soep. Wij nemen op de terugweg een warme kop erwtensoep met roggebrood, dat smaakt ons allemaal wel na een hele dag buiten. In het winkeltje kun je souvenirs kopen. Fleur wil als herinnering aan deze vakantie graag een knuffel zeehondje meenemen.

Lopen naar het dorp of liever de bus?

Bij aankomst op het eiland kun je ervoor kiezen om vanaf de haven naar het dorp te lopen of je neemt de bus. Het is nog best een stuk lopen en omdat wij op het eiland zelf al een wandeling van 13 kilometer gaan maken, besluiten we net als veel andere bezoekers de bus te nemen. Op de terugweg staan wij ook op tijd klaar om de bus naar de haven te nemen. Er zijn genoeg bussen, zorg er alleen wel voor tijdens vakanties en weekenden dat je op tijd bij de bushalte staat anders moet je alsnog naar de haven lopen.