Hotel rural in Portugal met kinderen
Leuk hotel in Portugal met kinderen

Hotel Convento dos Capuchos

Leuk hotel in Portugal met kinderen

Speeltuintje met veel ruimte

Fijn zwembad in prachtige omgeving

Fantastisch restaurant (als de kids op bed liggen)

Vanaf € 182,- per nacht (familiesuite o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen)

Verblijven in een prachtig en sfeervol oud klooster

Hotel Convento dos Capuchos is hotel rural zoals ze dat in Portugal noemen. Dit voormalige klooster is door de familie omgebouwd tot een paradijs met mooie en authentieke elementen die je herinneren aan de tijd dat dit nog een klooster was. Tijdens de restauratie van dit pand zijn veel elementen bewaard gebleven en grote keien die werden gevonden dienen nu als basis voor nachtkastjes. Dit hotel straalt een en al sfeer uit, hier wil je graag een paar nachten blijven.


De sfeer van een oud klooster

Wij voelden ons direct thuis toen we het terrein van Hotel Convento dos Capuchos op liepen. Wat een plaatje! Dit klooster is prachtig gerenoveerd en straalt echt enorm veel sfeer uit en de kamers zijn ieder uniek in haar soort. Leuke doorkijkjes, prachtige oude elementen en het comfort van deze tijd. Dat vinden wij altijd heel erg prettig. Bij binnenkomst maken we kennis met een oude dame die ons ontvangt. Ze is ontzettend vriendelijk, spreekt niet veel Engels, maar het klikt direct met deze lieve vrouw. Het is echt heerlijk om in dit klooster te mogen verblijven, je kijkt je ogen al direct uit. 


Verdwalen in het omliggende landschap

Rondom het hotel ligt een enorm landschap met leuke faciliteiten voor families. Er is een tennisbaan, je kunt tafeltennissen, midgetgolf spelen en er is ook een speeltuintje. En voor de actievelingen onder ons is er natuurlijk de mogelijkheid om een fiets te huren of om te gaan wandelen in de omgeving: en die is mooi kunnen wij je vertellen. Hotel Convento dos Capuchos verbouwt zelf ook druiven en je kunt dan ook heerlijk in de tuin lopen onder de prachtige wijnranken door, of natuurlijk prima verstoppertje spelen. Wil je even relaxen? Dan kun je een privéruimte huren met bubbelbad en hamam, helemaal niet verkeerd! Dit hotel heeft ook voor families zeer geschikte kamers, maar het is wel een net hotel. Wij vinden dat je hier beter naartoe kunt gaan met wat oudere kinderen, omdat het een heel rustig hotel is. 


Gastronomie ten top, ook voor kids!

Het hotel heeft een goed restaurant waar je heerlijk kunt eten en waar voor kinderen ook genoeg op de kaart staat. Het restaurant is vrij sjiek voor Nederlandse begrippen, maar kinderen zijn hier meer dan welkom. Je kunt ook altijd even vragen naar een soort van 'vissticks' met friet of aardappels voor kinderen; je krijgt dan natuurlijk de verse variant van gepaneerde verse vis. Niets is teveel en alles kan hier, het personeel is ook enorm vriendelijk. Onze kleine wereldreiziger gaf trouwens voorkeur aan het verse brood dat werd geserveerd in combinatie met ons eten, zo lekker vond hij het eruit zien.


Het meest bijzonder aan Hotel Convento dos Capuchos ?

De enorme ruimte rondom dit prachtige hotel. Het terrein is grotendeels afgesloten, dus dat betekent dat kinderen gewoon vrij kunnen spelen, rondlopen en natuurlijk kunnen genieten van het zwembad. Het hele terrein is makkelijk toegankelijk en omdat het er rustig is kun je ook goed overzicht houden. Erg prettig als ouders zijnde. 

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.


Meer leuke wereldplekken om te ontdekken

Quinta in de Douro Vallei met kinderen

Quinta do Tedo

Italië
Bed & breakfast in de Douro Vallei
Vakantiehuis in Noord-Portugal met kids

Quinta de Freixieiro

Noord-Portugal
Vlakbij de stad Guimarães
Leuk vakantiehuis in Portugal met kinderen

Vale do Ninho nature houses

Midden Portugal
Midden in de natuur, met zwembad