Kattencafé Balthazar Nijmegen
Gelderland
Mireille Steegmans
Gelderland
07/15/2020
3 min

Nieuwe vrienden maken in Kattencafé Balthazar

07/15/2020
3 min

Nijmegen is een heerlijke stad om doorheen te dwarrelen met je gezin en als je na een paar uur shoppen genoeg hebt gezien dan is het tijd om te gaan genieten bij Kattencafé Balthazar.

Simpel concept, heleboel gezelligheid

Het concept van dit kattencafé dat in de zomer van 2017 werd geopend is simpel. In het café aan de Van Welderenstraat in Nijmegen wonen 7 lieve katten die het ontzettend leuk vinden om aangehaald en geaaid te worden. Als we binnenstappen en kennismaken met onder andere de katten Noor, Tom en Bowie dan valt ons meteen op dat er in Kattencafé Balthazar veel volwassenen lekker zitten te chillen. De mensen die op de banken bij de ramen zitten, worden omringd door katten. Daar willen wij natuurlijk ook zitten! Dus zodra er een plekje vrij is, schuiven we aan en gaan we tussen de slapende katten zitten. Door de huiselijke sfeer van dit café voelen we ons meteen thuis en met zicht op de 7 maanden oude Coco – een naaktkat – pakket we meteen de camera voor wat schattige plaatjes.

In bijna een kwart van de Nederlandse huishouden lopen één of meerdere katten rond. In totaal worden er in Nederland zo’n 2,6 miljoen katten als huisdier gehouden.

Volop liefde en aandacht

De katten bij Kattencafé Balthazar hebben eigenlijk allemaal wel een verhaal of sommigen hebben eigenlijk geen verhaal, omdat niet duidelijk is waar ze vandaan komen. Feit is dat de katten vol liefde verzorgd worden en echt een eigen plekje hebben bij Kattencafé Balthazar. Volop liefde en aandacht en de meeste katten zijn dan ook erg aanhankelijk. Onze kleine wereldreiziger kan eigenlijk niet kiezen welke kat hij nu het liefst vindt. Coco vindt hij een beetje raar, want hij is zo kaal. Noor en Tom worden het meest geaaid. Kiwi en Moes krijgen lekkere brokjes en verder is het vooral genieten. Niet in de laatste plaats van al het lekkers bij Kattencafé Balthazar, want er is echt genoeg lekker om uit te kiezen kan ik je verzekeren!

Kattencafé Balthazar Nijmegen

Feiten over katten en allergieën

Ik geef eerlijk toe dat ik niet de grootste kattenvriend ben, maar na een bezoek aan Kattencafé Balthazar moet ik dat toch wel bijstellen. Wat een ontzettend lieve katten wonen hier en wat is het concept in zijn totaliteit super! Bovendien heeft het ook een sociaal aspect vanwege de opvang van de katten. Erg leuk vind ik ook de aandacht voor feiten over katten en allergieën. Vooral dat laatste is interessant, want ik ben inderdaad allergisch. Ik wist bijvoorbeeld niet dat kattenharen niet de boosdoener zijn voor mensen met allergieën. De allergische reactie wordt juist veroorzaakt door eiwitten in het speeksel, de urine en de talgklieren. En wist je dat er kattensoorten zijn waarbij de allergische reactie minder is omdat ze hypoallergeen zijn? Voorbeelden zijn onder andere de Syberische kat, blauwe rus, balinees en devin rex. Alweer wat geleerd!

Kattencafe Nijmegen
Kattencafe in Nijmegen met kinderen
Kattencafe in Nijmegen

Lekkernijen om je vingers bij af te likken!

Naar Kattencafé Balthazar ga je niet alleen om katten te aaien natuurlijk! Wij kunnen de warme chocolademelk, latte macchiato en een lekkere pot thee erg aanbevelen. Bovendien wil je ook echt één van de zelfgemaakte zoete lekkernijen naar binnen peuzelen. Believe us! Kijk even in de vitrine voor de ‘catch of the day’. Laat het water je alvast in de mond lopen met onze foto’s.  Trouwens: het beste plekje in dit kattencafé is volgens ons toch wel bij het raam aan straatkant.

Warme chocolade Kattencafé Balthazar
Snoepen in Kattencafe Nijmegen
Menu Kattencafé Balthazar

Handige huisregels Kattencafé Balthazar

  • Er mogen maximaal 3 kinderen tegelijk in het café zijn, dus reserveer vooraf een plaatsje om teleurstellingen te voorkomen met je gezin.
  • Til de katten niet op en laat ze lekker slapen, de katten komen vanzelf naar je toe. Beloofd!
  • Maak niet teveel lawaai, daar zijn de katten gevoelig voor.
  • Katten mogen niet van je bord eten of op tafel zitten. Er zijn een paar ondeugende katten die het zeker zullen proberen als ze de kans krijgen.