Vakantiepark Landal Rønbjerg
Landal met zwembad in Denemarken

Landal Rønbjerg

Landal Jutland Denemarken
Landal met zwembad in Denemarken

Landal Rønbjerg

Vakantiepark Landal Rønbjerg

Compleet zwemparadijs

Direct aan het Limfjord

Veel kindvriendelijke faciliteiten 

Landal Rønbjerg vanaf € 257 per 2 nachten (4- persoons bungalow)

Landal Rønbjerg, midden in de natuur van Himmerland

We checken veel later dan gepland in bij Landal Rønbjerg in Himmerland en dat komt doordat we met de aanhanger buiten Nederland maar met 80 km/h mogen "cruise controlen" dus dat schiet niet zo heel erg op. We pakken onderweg ook nog een uitgebreid ontbijt in Aabenraa en maken geen enkele haast om al eerder gebruik te maken van de faciliteiten van dit mooie Landal GreenPark dat pal aan het Limfjord is gelegen in het  noorden van Jutland. Het is immers vakantie!

Landal Rønbjerg, direct aan het Limfjord in Jutland

We rijden in de namiddag het laatste stuk langs het Limfjord en zien de ruige golven in de wind. Verder valt direct op dat alle bomen hier scheef groeien; de oorzaak is snel gevonden: westenwind! Groot voordeel daarvan is dat je dus altijd weet waar het westen is en verdwalen haast onmogelijk is. Het Limfjord is een schilderachtige waterweg in Noord-Jutland, Denemarken, die de Noordzee met het Kattegat verbindt. Met haar kalme wateren en prachtige omringende landschappen is het een heerlijke bestemming voor gezinnen, inclusief Deense gezinnen. Het Limfjord biedt volop activiteiten die geschikt zijn voor kinderen al moet ik er wel bij zeggen dat je hier in het hoogseizoen aanmerkelijk meer activiteiten vindt dan in het laagseizoen. Er zijn diverse stranden om te zwemmen bij goed weer en natuurlijk horen zandkastelen bouwen en picknicken hier ook prima tot de opties! Daarnaast zijn er verschillende musea, zoals het Limfjordsmuseum (Limfjordmuseet) in Løgstør om meer te leren over de lokale maritieme geschiedenis en in Himmerland eten we bij een een aantal fijne restaurantjes voor visliefhebbers.

Volop faciliteiten bij Landal Rønbjerg 

Als we de receptie bij Landal zoeken om in te checken, zien we direct de buitenspeeltuin, binnenspeeltuin, bowling, het restaurant en niet te missen: het zwembad. Het zwembad is er eentje van formaat met meerdere glijbanen, sauna, bubbelbad en een instructiebad met hoge en lage glijbaan. Ik mag dit gerust wel een zwemparadijs noemen met een aangename temperatuur. Het instructiebad is vanzelfsprekend wat kouder en dit instructiebad is 's ochtends om 8 uur open om baantjes te trekken als wij er zijn in augustus. Deze tijden kunnen in het hoogseizoen anders zijn dus check dat even in de Landal-app of vraag het na. Het zwemparadijs zelf is helaas pas om 9.00 uur open als wij er zijn.

Verder heb je bij Landal Rønbjerg alles tot je beschikking dat je gewend bent bij een Landal vakantiepark. Broodjes in de ochtend, een brasserie met prima eten en een kleine supermarkt waar weliswaar geen verse groenten zijn, maar waar je een prima maaltijd bij elkaar kunt scharrelen.

Landal huisjes aan het water

Wij verblijven in huisje 318 met uitzicht op het springkussen. In de ochtend een zonnetje aan de voorkant, in de avond een prachtige zonsondergang boven het meertje dat ongeveer 50 meter van ons huisje ligt. Hier kun je trouwens een aantal watersporten beoefenen en SUPpen als je zelf een sup mee hebt genomen. Vanuit ons huisje lopen we in 5 minuten naar het strand en de zonsondergang is daar in de avond echt prachtig mooi. Wij gaan er lekker strandjutten en steentjes zoeken om het Romeinse spel te spelen dat we tijdens onze Vakantie Expeditie Archeon hebben ontdekt en lekker even met de voeten in het water; geen fijne optie zonder waterschoenen of watersokken, want er liggen overal stenen en steentjes en dat geldt eigenlijk voor alle strandjes die wij hebben gezien aan het Limfjord. De huisjes van Landal liggen in laantjes tegenover elkaar, omdat ze niet verspringen kijk je binnen bij de overburen. Wij hebben er weinig last van en wat we vooral heel erg prettig vinden hier is dat alle auto's na het inchecken geparkeerd moeten worden op de gezamenlijke parkeerplaats aan het eind van de laan waarin je huisje ligt. Landal Rønbjerg is een autovrij park dus, al heb je wel de mogelijkheid om naar je huisje te rijden als je veel boodschappen hebt of wat minder ter been bent. Het vernoemen waard vind ik ook de kleine oven, magnetron en vaatwasser die we hebben in het huisje.

Niet verder lezen maar direct boeken?

Spelen to the max, schermtijd naar nul

Landal Rønbjerg heeft heel wat faciliteiten.  Dit is by far het meest complete en uitgebreide Landal park waar wij ooit zijn geweest. Dat schijnt voor meer Landal GreenParks in Jutland te gelden, want ook Vakantiepark Søhøjlandet zowel als Vakantiepark Seawest hebben een zwemparadijs als (binnen)speeltuinen voor heel wat uren speelplezier. Vlakbij ons huisje 318 -met uitzicht op het water en het springkussen - ligt een voetpad dat uitnodigt om lekker te steppen. In twee minuten staan we bij de receptie, maar ook bij de speeltuin, een tweede springkussen, de binnenspeeltuin en alle andere faciliteiten. Heerlijk is dit en omdat onze kinderen oud genoeg zijn kunnen ze heerlijk zelf spelen en hebben wij de tijd om even een boekje te lezen en  muziek te luisteren zonder iets te hoeven doen. Met jongere kinderen zul je wel echt zelf erbij moeten blijven, want Landal Rønbjerg ligt grotendeels aan het water en hoewel dat mooi is kan dat natuurlijk ook gevaar opleveren. In ieder geval zijn er een aantal dagen tijdens ons verblijf waarop de schermtijd compleet naar nul gaat op een dag. Ook voor onze tiener! We spelen 's avonds een potje Take 5 en het Regenwormen dobbelspel.

Spelen, sporten en zwemmen

We plannen twee dagen helemaal niets tijdens ons verblijf, dan kunnen we alles maximaal beleven bij Landal Rønbjerg. De kinderen zeggen halverwege de eerste dag al dat ze het wel chill vinden. We slapen eerst lekker uit tot 10 uur, pakken een licht ontbijt en beginnen dan met een rondje sportschool. Ik met Julian (5 jaar) op de loopband en dat gaat erg goed, ondertussen werken onze tiener (11) en Gijs zich verder in het zweet op de hometrainer en daarna met de gewichten. Ik parkeer mijn kleuter even op een stoel met een iPad en zwembad view en ga zelf ook lekker wat workouts doen. Daarna door naar de sauna, het bubbelbad, de glijbanen en natuurlijk de duikplanken. Een perfecte combinatie en de fitness heeft volop mogelijkheden en prima apparaten voor een goede workout. Het zwembad bij Landal Rønbjerg is een feestje voor kinderen én voor ouders! Hier vermaken wij ons wel wat uurtjes.

Lasergamen bij Landal Rønbjerg 

Tijd voor een potje lasergamen, wat een leuke activiteit is dit voor en met kinderen! We gamen tegen een Deens gezin met een kind van 5 jaar net als Julian en we hebben allemaal dikke lol. Wij winnen uiteindelijk, maar daar is het absoluut niet om te doen. Met kinderen ga je vooral lasergamen voor de lol. Terwijl onze tiener de basis van team rood meerdere keren opblaast, sluipen de twee andere mannen ter afleiding via de andere kant naar de basis van onze tegenstander. Ik probeer onze basis te beschermen en zorg ervoor dat deze niet direct wordt opgeblazen. We spelen 20 minuten en dit smaakt wel naar meer, de kinderen vinden het ontzettend leuk en de ouders idem dito! Onze kleuter moet wel even wennen aan de donkere omgeving en toch wel wat rauwe muziek, maar daar bijt hij doorheen en hij wil het zeker nog wel een keer doen als hij groter is zo zegt hij! Je kunt hier lasergamen vanaf 5 jaar, maar ik zou eerder vanaf 7 jaar aanraden. Het harnas is best groot en het is best overweldigend voor kleine kinderen als je 'enemy' ineens voor je kan staan. Leuk is het zonder enige twijfel!

Denemarken en openingstijden in het laagseizoen 

Wij zijn natuurlijk vaak op pad overdag en omdat het laagseizoen is in Denemarken (vanaf begin augustus hier al) is er bij de musea echt veel minder te beleven en dat is vooral voor onze kinderen wel een minpuntje. Activiteiten die leuk zijn met kinderen zijn er nu simpelweg niet. Ik zou dus absoluut aanraden om in juli naar Denemarken op vakantie te gaan, dan leeft het wat meer overal. Het voordeel van het laagseizoen is een leger park en niet over de koppen hoeven lopen of zwemmen.

De binnenspeeltuin bij Landal Rønbjerg sluit doordeweeks al om 20.00 uur. Vrijdag en zaterdag is hij wel veel langer open, op zaterdag spelen de kinderen zelfs tot 23.00 uur door! Als je net als wij niet continu aanwezig bent bij een Landal park als Rønbjerg en je wilt na een dagje weg en het eten nog even een potje tafeltennissen, badmintonnen of spelen in de binnenspeeltuin dan wordt het dus krap om dat te doen. En in de ochtend voordat je een dagje weggaat zit het er ook niet echt in als het zwembad, de binnenspeeltuin en de fitness om 9.00 uur openen. We maken daardoor echt minder gebruik van de faciliteiten dan gehoopt. Ruimere openingstijden zou dus fijn zijn, niets zo lekker dan om 7.00 uur starten met sporten en daarna baantjes trekken! Vol energie beginnen aan een dag om op pad te gaan in Himmerland rond het Limfjord.


Tip: Het weer kan snel veranderen in deze regio hebben wij gemerkt. Hoewel we moe zijn van het reizen, gaan we de eerste avond wel meteen naar de zonsondergang kijken bij het fjord en op de tweede avond weer. Gelukkig maar, want alle andere avonden was het weer te slecht om hier naartoe te gaan. Kortom: geniet van de natuur wanneer het kan, je weet nooit of de weersvoorspelling van de volgende dag waarheid wordt...

Leuke Landal in Denemarken met kinderen
Review Landal Ronbjerg Jutland Denemarken
Leuke Landal in Jutland Denemarken