Landal in België met een kleuter
Leuke Landal In België met kinderen

Landal Village l'Eau d'Heure

Vakantiehuis in de Ardennen van Landal

Direct aan het water

Veel faciliteiten

Complete ontbijtmand voor comfort en gemak

Vanaf € 219,- voor 4 nachten (4-persoonsbungalow) |  Landal parken in Nederland

Landal Village l'Eau d'Heure, genieten aan het water

Wij ontdekken het liefst regio's en plekken waar we nog niet onder de voet worden gelopen door hordes toeristen. En we hebben weer zo'n wereldplek gevonden: de provincie Henegouwen in de Belgische Ardennen.

Zorgeloos genieten aan het meer

De wat minder bekende provincie Henegouwen ligt in de Belgische Ardennen. Als je deze provincie in het zuidwesten van de Ardennen met kinderen bezoekt dan kom je er net als wij al best snel achter dat er niet ontzettend veel geschikte accommodaties zijn. De keuze is gewoon niet reuze. Het wordt dus tijd om onze stoute schoenen aan te trekken en om ons over te geven aan een van de vakantieparken van Landal Greenparks: Landal Village l'Eau d'Heure. Zorgeloos genieten aan het meer is hun slogan, dus dat moet wel haast bij ons passen. Op naar Landal in de Ardennen!
Met ons gezin midden in de natuur

Op het moment dat we van de snelweg rijden en door een prachtig gebied richting Les Lacs (=de meren) de l'Eau d'Heure rijden, roept onze 5-jarige kleuter vanaf de achterbank: het is hier écht mooi! En dat is het zeker. We gaan binnendoor, komen langs een bakkerij waar je brood uit de muur kunt trekken (handig!) en rijden de berg op en weer af. We rijden over de stuwdam van het meer en zijn allemaal verbaasd van de schoonheid daarvan. Geweldig om te zien hoe hoog het water staat aan de ene kant en hoe mooi het meer eruit ziet met de zon erop aan de andere kant.

Dan komen we bij Landal Greenparks, dit is echt midden in de natuur en op een heerlijke plek. Ondanks de meer dan 200 huizen is het hier heel ontspannen en rustig. Helemaal niet wat we ons bij Landal in de Ardennen hadden voorgesteld om eerlijk te zijn. We zijn echt positief en aangenaam verrast! We waren op zich benieuwd naar de bekende Bollo, die mascotte van Landal.

Complete faciliteiten van Landal in België

We melden ons bij de receptie en krijgen als Landal Greenparks newbie complete uitleg over het concept en de mogelijkheden. Aan de receptie spreken ze overigens Frans, Engels en Nederlands. Er zijn verschillende restaurants waaronder snackbar Iwago '66, een Chinees restaurant en Les Copains d'Abord met pasta en pizza. Bovendien is er de mogelijkheid voor afhalen bij de laatste twee restaurants, wel even voor 16.00 uur je bestelling doorgeven aan de receptie. Er is een kleine supermarkt bij Landal Village l'Eau d'Heure zelf waar we iedere dag verse broodjes kunnen kopen.

Verder kun je in de supermarkt genoeg vinden voor een avondmaaltijd als je een beetje creatief bent met koken. En nog geen 5 kilometer verderop aan de andere kant van het meer zit een Carrefour in het plaatsje Cerfontaine. Kindervriend Bollo - de mascotte van Landal - is vandaag nog afwezig dus daar moeten we op een later tijdstip voor terugkomen. Uiteindelijk hebben we helaas deze trouwe tweevoeter niet gezien: hij sliep nog als wij al op avontuur gingen en hij was al naar huis als wij terug kwamen. Overdag is Bollo natuurlijk het park voor kinderen, maar omdat wij niet het type gezin zijn dat op het park blijft hangen de hele dag hadden we pech.

Waar wij even aan moesten wennen, is dat we onze eigen handdoeken moesten meenemen voor zwembad, badkamer en keuken. Dat zijn we niet gewend en we merken dat het best verschillend is in parken. Bij Landal is het op zich duidelijk: hier neem je je eigen handdoeken dus mee. Verder is er wel een pakket in de keuken en we hebben altijd onze hamamdoeken bij ons tijdens een weekendje weg en anders was handdoeken huren natuurlijk een prima optie.

Het 'GreenPark' verkennen en plonzen

Nadat we onze intrek hebben genomen in ons 6-persoons huis met sauna en zonnebank crashen we even neer op het enorme grasveld met ons Fatboy kleed. We kijken uit op het meer (Lac de l'Eau d'Heure) wat werkelijk prachtig is. Bootjes, wandelaars en mensen die lekker aan het meer genieten. Het is een prachtig plaatje en we besluiten zelf om langs het meer naar het zwembad te lopen, het Aquacenter. Je kunt tegen gereduceerd tarief aan de receptie van Landal kaartjes kopen voor het zwembad (dat niet bij Landal Village l'Eau d'Heure zelf hoort) en dat is zeker de moeite waard. Wij hebben fun in de stroomversnelling, het buitengedeelte, badje voor de kleintjes en de leuke glijbaan die we zeker wel 50 keer trotseren totdat onze kleuter zonder vleugeltjes wil gaan.

Verwacht geen subtropisch zwemparadijs, maar een heel compleet en uitgebreid zwembad waar je heerlijk een aantal uren kunt doorbrengen in onze ogen. Verder zien we ook nog een midgetgolf, air trampoline, wellness en uitgebreide binnenspeeltuin. Gezinnen die alleen op het park blijven, vermaken zich hier zeker weten prima!

Fiets huren bij Landal

Na het zwemmen halen nog even wat vlees in de supermarkt direct naast de receptie terwijl er gespeeld wordt in het speelparadijs 'de Beverburcht'. Dan halen we onze fietsen op om na het eten te gaan fietsen rondom het meer. Landal Village l'Eau d'Heure heeft eigen fietsen (met kinderzitje), kinderfietsjes en zelfs een tandem waar je met een volwassene en twee kinderen op kunt fietsen. Je kunt de fietsen voor een schappelijk bedrag een dag huren om lekker te gaan fietsen. Wij doen dat vooral in de avond na het eten en dat bevalt ons erg goed. Het is leuk om te zien hoe de BBQ's tevoorschijn komen aan de kade en hoe hele families genieten tot aan zonsondergang. Het valt ons op dat er veel honden langs het meer lopen. Landal faciliteert daarom op verschillende punten op het terrein plastic zakjes, zodat hondeigenaren de poep kunnen opruimen. Erg prettig!

Fietsen rondom het meer

Wij maken uiteindelijk een step-fiets mix, het schiet wat minder op maar leuk is het zeker! Heuvel af op je step is gewoon cool natuurlijk. We genieten van het uitzicht, hoewel we de eerste paar kilometers helaas niet echt dicht bij het meer komen met de fiets. De paden zijn wel volledig geasfalteerd en als je met een mountainbike bent dan zijn er meer dan genoeg afslagen voor avontuurlijke weggetjes. Wat opvalt is dat er heel veel SOS borden staan, vergelijkbaar met de hectometerpaaltjes op de snelweg. In dit gebied zijn veel mountainbikers, wandelaars en fietsliefhebbers en mocht er iets gebeuren dan ben je echt goed traceerbaar.

Genieten van de avondzon en yoga in de ochtend

Wij vonden ons 6-persoonshuis aan het meer een absolute toegevoegde waarde en kunnen deze huizen echt aanbevelen voor gezinnen. Je hebt een grasveld voor je deur voor maximaal rondrennen en spelen. 's Avonds als we terugkwamen van onze dagjes uit, konden we hier heerlijk op ons picknickkleed gaan liggen en er was gewoon echt rust. Overdag is dat natuurlijk wat anders, vooral als het extreem mooi weer is. Iedereen mag aan het meer komen, dus dan is het gewoon echt druk. De campers en auto's van dagjesmensen staan in de wijde omgeving geparkeerd. In de ochtend was het de perfecte plek om de yogamat tevoorschijn te halen, met zicht op de natuur is yoga gewoon echt wel nog meer ontspannen.

Ons huis bij Landal

Op het terrein van Landal Village l'Eau d'Heure staan meer dan 200 huizen. Ons 6-persoons luxe huis heeft uitzicht op het meer en dat is prachtig. Helemaal in de ochtend en met de zonsondergang in de avond. We zitten achteraan op het park en daar is het rustig. De auto kan op de oprit staan, de buren zien we maar zijn ver genoeg weg en het grasveld voor ons huis is fenomenaal groot. Heerlijk zoveel ruime! Ons huis heeft twee verdiepingen en heeft alles wat er nodig is inclusief sauna en zonnebank. Wij vinden zelf dat het predicaat 'luxe' wat overtrokken is. Ja, de ruimte is groot, maar de standaard inrichting, plastic tafel en stoelen op het terras plus wat mankementen doen in onze ogen niet echt luxe aan. Maar nogmaals: alles wat we nodig hebben is aanwezig. Het is schoon en ruim. Wij vonden ons 6-persoonshuis aan het meer een absolute toegevoegde waarde en kunnen deze huizen aanbevelen voor gezinnen. Wij verbleven in een luxe huis.

Landal Village l'Eau d'Heure, wel of niet doen?

Absoluut wel doen als je tenminste van complete faciliteiten houdt en met de kinderen ook gewoon lekker op een park even wilt verblijven. Wij vonden het een prima plek, maar omdat wij er graag op uit trekken zijn de faciliteiten en de massaliteit voor ons niet nodig. Neemt niet weg dat het een heerlijk park is waar alles keurig op orde is. Bovendien was ons huis aan het water echt lekker rustig en fijn. Voor een lang weekend zouden wij zeker terugkomen!

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.


Landal in België met kinderen
Landal met sauna in België
Wat is een leuke Landal in België?

Meer leuke Landal parken

Leuke Landal met kinderen bij Apeldoorn
Landal Heideheuvel
Landal PUUR Exloo met kinderen
Landal PUUR Exloo
Leuk Landal in Brabant met kinderen
Landal de Vers