Welke Landal is leuk voor kinderen?
Landal Greenparks
Mireille Steegmans
Landal Greenparks
10/03/2023
9 min

Wat is een leuke Landal met kinderen?

10/03/2023
9 min

Wat is een leuk Landal 'groenpark' met kinderen? Oftewel: wat is de leukste Landal met kinderen? Dit is een vraag die niet zomaar te beantwoorden is, want er zijn zoveel Landal-smaken en zoveel verschillende wensen bij ieder gezin. Sommige gezinnen zweren bij een kinderbungalow. Andere ouders willen liever een comfortabel vakantiehuisje met extra faciliteiten en een sauna. Wij vallen zelf in die laatste doelgroep. Eén ding is zeker, bij Landal ga je je zeker niet vervelen en de parken liggen vaak erg fijn gesitueerd, waardoor er in de omgeving ook meer dan genoeg te beleven is. Wat trouwens handig is om te weten: prijzen bij Landal GreenParks zijn altijd inclusief BTW en exclusief reserveringskosten per reservering. De (verplichte) bedlinnen en toeristenbelasting variëren per vakantiepark.

Wat is leuk bij Landal met kinderen?

Wat is de leukste Landal met kinderen?

Landal GreenParks verhuurt veel leuke accommodaties op vakantieparken in meer dan 90 parken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije. In totaal biedt Landal ruim 15.000 vakantieaccommodaties en 1.300 campingplaatsen aan. Jaarlijks overnachten er 2,9 miljoen gasten bij Landal GreenParks. Door een actief duurzaamheidsbeleid zijn alle parken van Landal voorzien van een Green Key certificaat. Het hele jaar door kun je bij Landal met je gezin weer rekenen op kortingen! Tot 20% vroegboek-korting voor de zomervakantie bijvoorbeeld of een korting van tot 35% korting in de voorjaarsvakantie. Daarnaast pak je tot 25% korting in de meivakantie dus je ziet het: het loont de moeite om dat even in de gaten te houden met boeken!

Direct naar de aanbiedingen van Landal

Ontbijt bij Landal Camping Esonstad

Leuke Landal met een baby, parken met babybungalows

Met zoveel prachtige Landal GreenParks verspreid door Nederland, waar begin je dan als je het hebt over de leukste Landal parken met een baby? Ik heb niet alleen gekeken naar de faciliteiten voor gezinnen met een baby, maar ook naar de kwaliteit en het type accommodatie in combinatie met de recensies. En natuurlijk naar onze eigen ervaringen bij deze Landal-parken waar we niet altijd met een baby waren.

Leuke Landal met een baby

Leuke Landal met kinderen: Landal Rabbit Hill

Landal Rabbit Hill is een waar paradijs voor gezinnen en staat niet voor niets op onze lijst van beste Landal parken in Nederland met kinderen. Wat een feestje was Rabbit Hill in de herfstvakantie en daarom gingen we nog een weekendje in het voorjaar. Dit park is het oudste Landal Park van Nederland en heeft een complete restyling achter de rug. Genieten in het zwembad, de binnenspeeltuin, de buitenspeeltuin en de heerlijke omgeving van de Veluwe. Dit is wat ons betreft één van de toppers in het Landal pakket.

Gelegen in de natuurrijke omgeving van de Veluwe biedt dit vakantiepark een combinatie van comfort en avontuur die perfect is voor kleine wereldreizigers natuurlijk. Een ruime binnenspeeltuin zorgt ervoor dat kinderen zich ook op regenachtige dagen geen moment vervelen en dat geldt ook voor het heerlijke zwembad met toffe glijbaan waar onze kleuter ook maar al te graag vanaf gaat. De accommodaties zijn gezellig en kindvriendelijk, met voldoende ruimte voor het hele gezin zoals je dat gewend bent bij Landal. Onze favoriet zijn de stacaravans voor 6 personen en de 6-persoons safaritenten, allebei niet ver van de speeltuin en met een luxe uitstraling.

> Lees mijn review over Landal Rabbit Hill

> Bekijk aanbiedingen van Landal Rabbit Hill

Wat is een leuke Landal met oudere kinderen?

Landal Rabbit Hill met een peuter

Uit eten bij Landal Rabbit Hill

Leuke Landal met kinderen: Landal Miggelenberg

Onze kinderen vinden Landal Miggelberg een feest vanwege de enorme speeltuin en wij vinden daarbij de ligging en de faciliteiten echt top. De speeltuin heet niet voor niets Avonturenhof, hier alleen al vermaken je kinderen zich een hele dag. Wij vonden het ook heerlijk toeven in de kas van de Brasserie waar je in alle jaargetijden een buitengevoel krijgt. Je kunt hier naar hartelust wandelen, fietsen en genieten van de natuur.

Ultiem bij Landal Miggenberg is natuurlijk het 4-persoons tree house waar je kinderen direct tegenover de speeltuin slapen en maximaal naar beneden kunnen glijden met hun eigen glijbaan voor de deur. Maar ook de andere huisjes bij Landal Miggelenberg zijn gewoon hartstikke prima.

> Lees mijn review over Landal Miggelenberg

> Bekijk aanbiedingen van Landal Miggelenberg

Leuke Landal met kinderen Veluwe


Marshmallows bij Landal Miggelenberg

Leuke Landal met kinderen: Landal Heideheuvel

Landal Heideheuvel ligt op de Veluwe en heeft een aantal heerlijke luxe huizen waarin wij verbleven. De speeltuin en kinderboerderij zijn superleuk en het entertainment en de Bollo Club zijn hier ook dik in orde. Dit park is fijn om uitstapjes vanuit te maken, maar heeft daarnaast genoeg te bieden voor een heerlijk verblijf op het park zelf. Zeker als je een luxe bungalow met fijne faciliteiten zoals een sauna boekt, kan ik je zeker aanrader trouwens!

In de sfeervolle 12-persoons bungalow bij Landal Heideheuvel voelen we ons meteen thuis. De kosten vallen reuze mee als je ze deelt en met zes slaapkamers en drie badkamers is er aan ruimte geen gebrek. Bij aankomst worden we verrast met een heerlijke petit four en een vlotte check-in. Een ontbijtbox wordt iedere ochtend aan de deur geleverd en maakt het plaatje compleet. Overdag genieten we van de omliggende natuur en de wandelroutes die we van het park hebben gekregen.

> Lees mijn review over Landal Heideheuvel

> Bekijk aanbiedingen van Landal Heideheuvel

Landal Heideheuvel met kinderen

Luxe huizen Landal Heideheuvel

Leuke Landal met kinderen: Landal PUUR Exloo

Dit is een pareltje in de collectie van Landal. Fijne en complete huizen met rieten daken zorgen bij PUUR Exloo direct bij UNESCO Geopark de Hondsrug voor een ultieme sfeer. Als je hier niet tot rust komt met je gezin dan weten wij het ook niet meer!

> Lees mijn review over Landal PUUR Exloo

> Bekijk aanbiedingen van Landal PUUR Exloo

Landal PUUR Exloo met kinderen

Luxe Landal met kinderen

Leuke Landal met kinderen: Landal de Vers

Landal de Vers heeft een aantal jaren geleden een flinke metamorfose gehad en met succes! Grand café Broer en Zus dat op het park ligt is een heerlijke plek voor een bitterballetje als je de omgeving van Brabant en Limburg hebt verkent. Dit park heeft een fijne sfeer en hele complete huisjes die comfort uitstralen. Verder zoals je van Landal gewend bent een speeltuin, zwembad en natuurlijk een mooie omgeving.

> Lees mijn review over Landal de Vers

> Bekijk aanbiedingen van Landal de Vers

Welke Landal is leuk voor kinderen?

OERRR bij Landal GreenParks

Leuke Landal met kinderen: Twenhaarsveld

Zo'n beetje aan de voet van de Holterberg ligt dit leuke Landal park voor gezinnen die houden van wandelen, lekker eten en spelen in de bossen. Wat een heerlijke omgeving is dit! Het restaurant en de supermarkt hebben een make-over gehad. Je kunt hier een flesje wijn tappen en genieten op je eigen terras, terwijl de kinderen heerlijk spelen in één van de vele speeltuintjes die het park rijk is.

> Lees mijn review over Twenhaarsveld

> Bekijk aanbiedingen van Landal Twenhaarsveld

Welke Landal is leuk voor kinderen?

Kinderactiviteiten op de Landal parken

Landal Adventure Game - De app waarmee je op avontuur kunt gaan in de natuur van de Landal parken. De app werkt op alle 100 parken van Landal GreenParks en is beschikbaar in vijf talen.

OERRR bij Landal - Als boswachter loop je niet altijd over de paden. Soms moet je dwars door het bos om een dier te redden of een plant te spotten. Spelenderwijs leren met OERRR!

Leuke activiteiten bij Landal met kinderen

OERRR bij Landal

Landal TV voor de kleintjes - Deze korte filmpjes vol met leuke activiteiten zijn voor twee verschillende leeftijdsgroepen gemaakt: filmpjes voor kinderen van 3 tot 6 jaar en voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Bollo-app met spelletjes - De Bollo-app heeft verschillende educatieve kinderspelletje voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Denk aan verhaaltjes, muziek maken en de tv-serie.

Welke Landal is leuk voor kleuters?

Wat een leuke Landal voor gezinnen?

Speciale kinderbungalows

De grotere vakantieparken in Nederland hebben ze gegarandeerd: kinderbungalows. Waarschijnlijk hebben ze deze term zelfs uitgevonden. Wij waren sceptisch, maar zijn inmiddels erg enthousiast over het aanbod van kinderbungalows bij  Landal GreenParks en Roompot. Zo´n kinderbungalow is handig vanwege de extra´s die voor een gezin gewoon fijn zijn: een box, commode, kinderstoel, een babybadje en wat speelgoed zijn aanwezig. Is het ineens toch veel minder sjouwen naar je vakantiehuisje. Kinderbungalows zijn speciaal ingericht voor gezinnen, vaak zelfs in een thema.

> Alle aanbiedingen van Landal

Kinderbungalow Landal Hoog Vaals

Kinderbungalow Landal Het Loo

Kinderbungalow Landal Sluftervallei

Speciale kinderbungalows