Leuke Landal met kinderen Overijssel
Leuke Landal met kinderen Overijssel

Landal Twenhaarsveld

Leuke Landal met kinderen Overijssel
Duurzame vakantiewoningen

Veel faciliteiten

Complete ontbijtmand

Vanaf € 99,- voor 2 nachten (4-persoonsbungalow) | Meer Landal vakantieparken

Genieten met een grote G bij Landal Twenhaarsveld

Met twee kinderen waarvan één baby in huis merken we dat onze voorkeuren beginnen te veranderen en dat we het in korte vakanties erg fijn vinden om op rijafstand van huis te blijven. En daar leent Landal Greenparks zich uitstekend voor!

Welkom in onze duurzame bungalow

Landal Greenparks is wat ons betreft de perfecte bestemming voor een eerste midweek weg met baby van 3 maanden. Nauwelijks reistijd en even lekker ontspannen na een drukke en warme zomer. We arriveren vroeg op de middag bij vakantiepark Landal Twenhaarsveld in Holten, ruim voor de welbekende 'incheckdrukte' en dat is eigenlijk best wel fijn. We kijken nog even naar een typische kinderbungalow op het park en zijn aangenaam verrast. Als we vervolgens onze intrek nemen in onze eigen duurzame bungalow zijn we verkocht. Onze bungalow is een bestaande vakantiewoning uit 1985 die een duurzame, groene make-over heeft gehad. En dat is verfrissend, hier worden wij blij van!

Wat is er dan allemaal zo duurzaam?

Geen aardgas meer en verwarming door middel van een waterpomp (die je eerlijk gezegd soms wel goed hoort, maar wij hebben er geen last van). Verder een fijne luxe inrichting met gerecyclede of recyclebare producten. Koken op inductie, 100% groene stroom uit Nederlandse windenergie en daarom dus helemaal klaar voor de toekomst. Als we dan ook nog eens een eekhoorn zien wegschieten in onze tuin dan is ons Landalfeest wat ons betreft compleet. We hebben het gevoel dat we hier écht in de natuur zijn, zijn van alle gemakken voorzien en dat op een zo duurzaam mogelijke manier.

Er zijn nog wel een paar verbeterpuntjes in onze ogen. Als de kachel nog wat meer dicht zou zijn dan zou de warmte bijvoorbeeld nog beter worden vastgehouden dus dus daar is nog wat groene winst mogelijk. Verder is er een bad in de bungalow wat voor het comfort en met kinderen handig is, maar voor het waterverbruik dan net weer niet.

TIP: We zagen op de foto van Landal Twenhaarsveld een houtkachel staan in onze bungalow dus we hebben wat blokken in de kofferbak gegooid om een vuurtje te maken. Doe je vuurtje op tijd uit, want de warmte wordt door de goede isolatie echt enorm goed behouden in huis.

Eén van de leukste parken van Landal met kinderen

Landal Twenhaarsveld wordt als één van de leukste Landal parken met kinderen bestempeld en wij snappen heel erg goed waarom! Fijne speeltuintjes, midden in de natuur, van alle gemakken voorzien en wij willen als ouders nog even in het bijzonder de fijne bedden benadrukken. Bij Landal Twenhaarsveld zijn alle vrijstaande bungalow voorzien van Auping Original boxsprings. Lekker? Ja, heerlijk uitrusten en comfortabel! Eigenlijk hoef je dit Landal park met kinderen niet te verlaten, want je hebt een supermarkt, frietkraam, restaurant, een zwembad, activiteiten voor kids en verder nog een fijn ingerichte bungalow tot je beschikking. Overigens is dat iets wat je bij meerdere Landal Greenparks vindt alleen de sfeer is hier ook nog eens echt heerlijk. Als je Landal Twenhaarsveld met kinderen bezoekt dan willen we toch minimaal wel even de Holterberg tippen om naartoe te gaan.

Groene feitjes over Landal

Onze bungalow bij Twenhaarsveld is niet alleen lekker comfortabel maar ook in cijfers gewoon echt top. Veel minder belasting voor het milieu door onderstaande feiten. Perfect toch?

  • Per woning is 280 kg = ca. 1800 oude kranten gebruikt als isolatie
  • Daardoor blijft het tot vier uur langer aangenaam warm of koel dan met gewone CV zonder isolatie
  • Deze bungalow bespaart ongeveer 40% op verwarmingskosten.
  • HR++ glas in de bestaande kozijnen bespaart nog eens tot 18%
  • In de woonkamer zijn twee nieuwe radiatoren met ventilatoren toegepast
  • Er is een warmteterugwinningsunit met afzuiging op toilet, badkamer, keuken en inblaas op slaapkamer en woonkamer. Deze haalt warmte uit lucht en behoudt die in de woning.
  • Besparing op gasverbruik: Verwarmen 70%, - Warm water (douchen) 20%, - Koken 10%

Let's have breakfast

We zijn te gast bij Landal Twenhaarsveld en naast opgemaakte bedden bij aankomst, worden we ook nog eens verwend met een heerlijk ontbijt iedere ochtend. We zien dat veel mensen zelf naar de kleine supermarkt gaan op het Landal park om hier verse broodjes te halen. Eerlijk gezegd vinden wij de ontbijtservice een groot voordeel en kunnen we het ook echt aanbevelen. Wij hadden met z'n alleen genoeg brood, beleg, drinken en yoghurt voor het ontbijt en de lunch. Dus denk niet dat je met een simpel ontbijtje wordt afgescheept, want dat is zeker niet zo. Verse eitjes, lekkere koffie, een kinderpakket. Er lijkt geen einde te komen aan de ontbijtshopper als we hem uitpakken. Duurzaamheid is hier helaas niet helemaal doorgetrokken. Nog geen glazen flessen, maar plastic bijvoorbeeld. Als we dit aangeven bij de receptie wordt er erg enthousiast gereageerd, in de toekomst willen ze hier zeker wat mee gaan doen. Duurzaamheid krijgt bij Landal Greenparks dus een steeds belangrijkere plek en daar zijn wij meer dan alleen blij om!

Borrelen en uit eten bij Timber's, golven, spelen...en nog veel meer

We willen eigenlijk het een en ander buiten de deur gaan doen vanuit Landal Twenhaarsveld. Er is alleen zo enorm veel te doen op het park zelf dat we er eigenlijk nauwelijks de tijd voor hebben. Uit eten bij Timber's, even wat drinken op het terras zodat er gespeeld kan worden in de speeltuin, met een skelter over het park fietsen, wandelen, de speurtocht doen. Heb ik alles eigenlijk al gehad? Anyway, je snapt het: je hoeft Landal met kinderen niet te verlaten want er is genoeg te doen. Oh ja, het zwembad en de minigolfbaan vergeet ik nu zelfs nog. Het eten bij Timber's is goed, er wordt met streekproducten gekookt hier. Like! Onze kleine wereldreiziger is gematigd enthousiast over Bollo's keuken, het lopend buffet bestaat daar uit friet, kipnuggets, frikandellen en meer eten in die categorie. Hij had wat lekkere groenten en wat variatie wel kunnen waarderen.

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.


Leuke Landal met kinderen Overijssel
Leuke Landal met kinderen Overijssel
Leuke Landal met kinderen Overijssel

Meer leuke vakantieparken met kinderen

Leuke Landal met kinderen bij Apeldoorn
Landal Heideheuvel
Landal PUUR Exloo met kinderen
Landal PUUR Exloo
Leuk Landal in Brabant met kinderen
Landal de Vers