Vakantiepark in Hellendoorn met kinderen
Vakantiepark in Hellendoorn met kinderen

Hof van Salland

Vakantiepark in Overijssel met kinderen
Vakantiepark in Hellendoorn met kinderen

Hof van Salland

Vakantiepark in Hellendoorn met kinderen

Luxe (wellness) lodges

Landelijk gelegen

Kindvriendelijk vakantiepark

Vanaf € 175,- per nacht (o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen)

Wellness in de prachtige natuur van Overijssel

Hof van Salland is een echt familiebedrijf waar sfeer en genieten heel belangrijk zijn. Het park oogt intiem, sfeervol en gemoedelijk vanaf het moment dat je de poort binnenrijdt.

Sfeervol relaxen in de natuur

We arriveren in de namiddag bij Hof van Salland met ons gezin, nadat we het laatste stuk door de prachtige natuur van Overijssel hebben gereden. Dit vakantiepark waar wij ons onderdompelen in een oase van rust - in een wellness lodge XL - ligt tegen Nationaal Park Sallandse Heuvelrug aan. Een heerlijke plek dus om te onthaasten en één te zijn met de natuur. Misschien niet besteed aan ieder gezin deze rust, maar zeker wel voor ons! De nabijgelegen natuurspeeltuin in Hellendoorn, uitzicht over de weilanden en de mogelijkheid om te wandelen in de natuur: het is allemaal vlakbij, naast een heerlijke lodge die lekker ruim van opzet is en compleet van inrichting.

Voor wellness fanaten

De open haard brandt al als we arriveren in onze wellness lodge die in Twents Saksische stijl is gebouwd. Met de sfeervol verlichte entree van het park nog in ons achterhoofd gaan we op ontdekkingstocht door ons huisje waar we kunnen rekenen op een sauna, whirlpool en sunshower. Verder ruime slaapkamers met veel kastruimte, horren voor alle ramen, een groot terras, luxe badkamers, een wasmachine en traphekjes. Daar worden we blij van met ons gezin! Onze luxe en ruim opgezette lodge is in weinig opzichten vergelijkbaar met de vaak meer eenvoudige huisjes op grote vakantieparken. Bij het kleinschalige Vakantiepark Hof van Salland hangt een ontspannen en vriendelijke sfeer die we op weinig andere vakantieparken zijn tegengekomen.

Wat verder opvalt aan onze lodge is dat hij zeer compleet is ingericht. Wij missen nog wel eens een garde, kaasrasp, ovenschaal of fijn koffiezetapparaat. Daar pakken we niet op mis, we worden zelfs verrast met de espresso-machine van Illy en onze lodge is bovendien netjes qua afwerking. Het komt niet in de buurt van de toch wel vaak uitgeleefde huisjes die we wel eens zien op andere parken. Dit is echt van een ander kaliber en dan moeten we erbij zeggen dat wij niet eens in de meest modern ingerichte lodge zitten, die spreken ons zelfs nog meer aan!

Meer dan chillen in een bubbelbad

Het kleinschalige vakantiepark Hof van Salland is niet alleen maar bubbelen in de whirlpool, genieten van de sauna, een boxspring bed en een lekker kleurtje halen in de sunshower. De kinderen worden verrast met een fijne airtrampoline, klimrek met glijbaan en schommels. Tel hier een buitenzwembad met peuterbad – wat op termijn waarschijnlijk (gedeeltelijk) overdekt gaat worden – bij op en je hebt met mooi weer een perfecte mix om even lekker te onthaasten. Wij zijn in februari bij Hof van Salland en kunnen het zwembad niet gebruiken, dit compenseren we door een bezoekje aan Zwemparadijs Blue Lagoon en het IJslands Badhuis in Deventer.

Ochtend- en avondritueel in de sauna

Overigens hebben niet alle lodges bij Hof van Salland de complete wellness faciliteiten. Als je van wellness houdt dan is het serieus een aanrader om dit wel erbij te boeken in je lodge. Zelfs onze dreumes van 1,5 jaar oud vindt het fantastisch en heeft na een ochtend het sauna ritueel al door dat we 2 keer per dag doen met ons gezin. De volgende ochtend staat hij bij het traphekje te roepen: ‘boven, boven, daaa’. Oftewel: hij wil naar boven: eerst in de sauna en daarna bubbelen dat maakt hij met de woordenschat die hij al wel tot zijn beschikking heeft prima duidelijk. En dat ritueel herhaalt zich dan dus in de avond nog een keer. Fantastisch!

Rustig en toch overal dichtbij

Hof van Salland ligt in de Hellendoornse natuur en tegelijkertijd is het een goede uitvalsbasis voor bezoekjes aan Hanzestadje Hattem, het Bakkerijmuseum, lunchen bij Woody's op de Holterberg of een bezoek aan het planetarium van Sterrenwacht Hellendoorn. Er is echt veel te beleven in Salland met kinderen. Salland is echt een leuk stukje Overijssel om te bezoeken voor een lang weekend of (mid)weekje weg met je gezin. En voor gezinnen die net als wij niet extra genieten van entertainment en een indoor speeltuin: ga naar Hof van Salland voor net dat beetje extra, dit is echt een heerlijke plek!

Kindvriendelijk vakantiepark in Hellendoorn
Kindvriendelijk vakantiehuis in Hellendoorn
Kindvriendelijk vakantiepark in Overijssel