9 leuke manieren om samen oud en nieuw te vieren
Reisinspiratie
Mireille Steegmans
Reisinspiratie
12/29/2022
4 min

Oud en nieuw vieren in binnen- en buitenland

12/29/2022
4 min

Zoek je nog wat inspiratie om oudejaarsavond met je kinderen te vieren? Dan heb ik wel een aantal leuke tips voor oudejaarsavond met je gezin, thuis lekker samen. Want je wilt wel wat anders dan alleen maar voor de televisie hangen, toch?

Oudejaarsavond is en blijft een feestje, daar kan corona wat ons betreft geen speld tussen krijgen. En hoewel het dit jaar allemaal even anders is met de beperkingen, hebben wij ons met kerst prima vermaakt en dat gaan we met oud en nieuw natuurlijk ook doen. Weg met sippen dat we niet maximaal kunnen feesten met een groep, word creatief en maak een ultieme avond met je eigen gezin! Maar hoe dan? Ik heb wat tips verzameld voor je, dus haal de ballonnen en feestknallers maar tevoorschijn! (Of bestel ze nog even lastimute bij de lokale feestwinkel)

1. Kijk samen naar jullie favoriete foto’s

Memories are forever! Iedereen van het gezin kiest een foto van afgelopen jaar en vertelt over de gekozen foto’s. Je mag helemaal zelf kiezen wat voor foto je kiest, als het maar wel een foto is met iemand uit je eigen gezin. Dat zijn immers de mensen waarmee je samen bent en waarmee je de herinneringen hebt gemaakt. Vertel ook zeker waarom een foto speciaal voor je is, dan komen de vragen en gesprekken juist op gang.

2. Stel doelen voor het nieuwe jaar

Wij houden ervan: doelen stellen! In 2019 zijn we hiermee begonnen met het hele gezin en dat is heel prima bevallen. Onze eigen doelen, maar ook onze gezinsdoelen hebben we samen in een grote lijst verwerkt. Het mooie hiervan was dat we inzicht kregen in elkaars prioriteiten en je kunt elkaar dan ook veel beter stimuleren en samen leren. Hang of zet het geen dat je samen hebt gemaakt op een prominenten plek waar je het hele jaar door als herinnering kan kijken naar je doelen.

3. Terugblik op dit jaar

Hier ben je snel klaar mee voor 2020. Just kidding! Wij hebben genoeg mooie momenten beleefd met ons gezin om op terug te blikken. Op 16 maart gingen de scholen dicht voor 3 weken. Deze drie weken werden uiteindelijk vele weken meer en om heel eerlijk te zijn; dat kon je natuurlijk op dag één al op je klompen aanvoelen. Wij hebben op de avond van de persconferentie en aankondiging van de lockdown tegen elkaar gezegd: we gaan niet op overlevingsstand, maar we gaan er een memorabele tijd van maken. Zo eentje met marshmallows en vuurtjes, samen gek dansen, filmavonden en lekker wandelen wanneer alle andere mensen binnen zitten. Wij hebben ons doelen gesteld zoals het lezen van boeken, digitaal detoxen en bewegen. En dat is tot nu toe prima gelukt! Wel toegeven dat het in de lente en zomer makkelijker ging dan nu in de winter.

4. Maak grappige foto’s

Haal de verkleedkist maar tevoorschijn met gekke hoeden, piratenpakken, snorren, brillen en andere gezelligheden. Verkleed jezelf en maak gezellige foto’s, het strandthema doet het hier eigenlijk heel erg prima en brengt vooral ook heel veel lol en memorabele plaatjes. Dit idee is altijd een hit met kinderen en je kunt er later met veel plezier aan terugdenken en foto’s kijken natuurlijk.

5. Let’s make pizza

Kinderen en pizza is goud! Eén van de toppers van Italie voor gezinnen. Zorg dat je je pizzadeeg in de ochtend al klaar hebt en inventariseer wat iedereen lekker vindt op zijn of haar pizza. Even snel nog op een onmogelijk tijdstip met weinig drukte naar de supermarkt en je kunt aan het eind van de middag beginnen met het pizzabakken. Voor iedereen die snel wil zijn, haal een kant en klare pizzabodem. Zeker weten dat de kinderen dikke fun hebben met het maken van hun eigen pizza.

6. Confettiballonnen en… aftellen maar!

Goed aftellen is een must met oudjaar en in het kader van doe eens gek en niet moeilijk: vul een aantal ballonnen met confetti en prik ze samen kapot om 00.00 uur stipt. Stofzuigen en opruimen doe de volgende dag maar! Heb je geen confetti in huis? Snap ik, niet iedereen waardeert onze Brabantse carnaval tradities. Maar goed nieuws: het maken van een confetti ballon is op zich al dikke lol en pretty easy. Een perforator heb je vast in huis!

7. Maak mooie milkshakes

Door de Mc Drive rijden voor een milkshake is hier altijd big fun, maar zo’n lekkere milkshake zelf maken is ook heerlijk. Koop een lekkere bak ijs en lekkere toppings samen met het fruit dat je lekker vindt als milkshake. Hier doen all time favorite banaan en aardbeien het goed, de mango uit de diepvries is nieuw in ons goedgekeurde huisassortiment. Draai een lekkere milkshake en versier hem nog even met fijne toppings zoals ze dat bij Swirl zo goed kunnen. Vergeet niet een familiefoto te maken met je Insta-waardige desserts!

8. Familie spelletjesavond

Wij hebben er al heel wat spelletjesavonden op zitten de laatste tijd. Monopoly, Catan en iets wat ik al decennia lang speel: Barricade. Voor kortere spelletjes zijn de favorieten hier Plug & Play Puzzler en Smart Games IQ-Fit. Smart Games zijn hier sowieso populair, ook erg leuk en handig voor op reis namelijk. Onze kinderen zijn dol op spelletjes, net als wijzelf en we vinden het super om aan het eind van de middag met een blokje kaas, een toastje en een drankje samen met de kids een spelletje te doen. Echt zo’n gezinsmomentje waar ik zelf ook met veel plezier aan terugdenk als ik denk aan mijn eigen kindertijd.

9. Karajokeeee en let’s dance

In China zijn ze er dol op en wij ook: karaoke! Haal je favorieten tevoorschijn, maak er ook nog wat leuke heupbewegingen bij en je gaat fun hebben. Gegarandeerd. Schuif je meubels aan de kant en zet je Sonos speaker klaar (wij hebben enorm veel plezier van onze Sonos One). Let’s dance! Er zijn genoeg gezinsvriendelijke feestafspeellijsten op Spotify of laat je kinderen dj zijn, vinden ze vast ook niet erg. Hier niet in ieder geval. Dansen, gek doen en jezelf lekker laten gaan. En neem maar van mij aan, degenen onder ons die minder getalenteerd zijn op dit gebied, zijn misschien wel degenen die het meeste plezier hebben! Heerlijk zo samen quality time met je gezin tijdens oud en nieuw, toch?

Tjsa en wie ons al langer volgt weet wel dat wij niet vies zijn van een vuurtjes met marshmallows in de tuin. Maar die vond ik niet meer zo origineel om hier te noemen 😉