Sky Garden Londen met kinderen
Londen
Mireille Steegmans
Londen
01/30/2021
4 min

4x groene parken in Londen (+ leuke speeltuinen)

01/30/2021
4 min

Een stad waar je in mijn ogen nooit uitgekeken raakt, met of zonder kinderen: Londen baby! Markten, highlights, shopping, fish & chips, leuke pubs in de namiddag om even samen een spelletje te spelen: Londen has it all! Ga je met een peuter of kleuter naar Londen? Dan is het zeker weten fijn om in één van de leuke parken in Londen een picknickkleedje uit te gooien. Even wat bewegen, spelen en relaxen. De meest bekende attractie van Londen is by far the London Eye. Het rad van 135 meter hoog gold als inspiratie voor the Ain Dubai (Dubai Eye). Toch is the Londen Eye wat mij betreft niet de echte must do in Londen met jonge kinderen, want er zijn meer bijzondere plekjes, waaronder prachtige parken. Even lekker weg van de massa. Oftewel: picknickkleed in je tas doen dus en lekker genieten van de vele parken die de stad rijk is!

Sky Garden, groen paradijs op hoogte

Sky Garden is de hoogste openbare tuin van Londen. Genieten van een spectaculair uitzicht over de hoofdstad van Engeland en tegelijkertijd in een groen paradijs zitten, hoe gaaf is dat? In mijn ogen heb je Sky Garden wel echt één van de mooiste uitzichten over Londen. En weet je dat het zelfs helemaal gratis is? Je moet je bezoek aan Sky Garden wel plannen en een paar weken van tevoren reserveren via deze site (gratis). Ze laten maar een beperkt aantal mensen toe, anders zou het hier echt met de been buiten hangen. Als je wilt kun je meteen ook een ‘pre-order’ doen voor een drankje. Wil je ook eten met uitzicht? Dan moet je reserveren in één van de restaurants, dit is snel vol dus de kans dat je zo kunt binnenlopen is klein.

Even wat praktische informatie over Sky Garden, gelegen in een glazen koepel met uitzicht op onder andere de Tower Bridge en St. Paul’s Cathedral. Je gaat met de lift naar de 38e verdieping en waant je daar direct in een sfeervolle oase. Ik word enorm blij van de combinatie van Middellandse Zee-sferen en Zuid-Afrika vegetatie waaronder mijn favorieten ‘Agapanthus’ en Kniphofia ‘Alcazar’. Die laatste is een soort van ‘vuurpijl’ die je zeker herkent als je in Zuid-Afrika bent geweest. Werkelijk een genot om hier rond te lopen en te genieten van de natuur om je heen!

Sky Garden Londen met kinderen

Green Park Londen

Als je groen wilt zien in Londen met je kind dan zul je dus moeten uitwijken naar een park. Keuze genoeg, zeker als het mooi weer is! In de stadsparken kun je heerlijke relaxen, al zul je niet echt alleen zijn. De parken zijn populair in Londen, ook bij locals. Green Park is één van die populaire plekken en één van de acht Koninklijke Parken van Londen. Het park ligt super centraal tussen St. James’s Park en Hyde Park en ten westen van Downing Street. Veel gezinnen picknicken hier in de middag. Als je naar Londen gaat met een peuter  of kleuter is het sowieso dus slim om een picknickkleed bij je te stoppen. Met goed weer is het fijn om even bij te komen in het park met wat eten, drinken en wat fruit in plaats van in een restaurant als je het mij vraagt. Green Park is het kleinste park van de 8 Royal Parks in Londen en heeft geen faciliteiten zoals een speeltuintje of waterplaats. Neem dus zelf een bal mee, want er is ruimte genoeg om lekker te ravotten in de natuur.

Londen park met een baby

Hyde Park, the Royal Park

Hartje Londen, volop evenementen en daarbij genoeg rustige plekken om met je kinderen even lekker bij te komen. En het is natuurlijk heerlijk om lekker even pootje te baden in de Diana, Princess of Wales Memorial Fountain. Ja, dat mag! The South Carriage Drive Playground is het meest populair in Hyde Park. Dit speeltuintje ligt in het zuiden van het park langs South Carriage Drive. Klimmen, schommelen en glijden. Deze speeltuin is recent gerenoveerd en heeft echt a green touch gekregen. Aanrader dus om naartoe te gaan met mooi weer. Als je in Hyde Park bent dan is de spectaculaire Rose Garden met een scala aan rozen (obviously!) echt prachtig. Hyde Park is een belangrijk onderdeel van de Diana, Princess of Wales Memorial Walk.

Download de Diana, Princess of Wales Memorial Walk

Hyde Park Londen met peuter

Wil je iets anders dan anders beleven? Ga dan naar Speakers’ Corner in Hyde Park. Dit is al sinds jaar en dag de plek waar debatten, protesten en demonstraties plaatsvinden. Speakers’ Corner ligt vlakbij Oxford street. Is dit dan geschikt met kinderen? Niet als er een grote demonstratie is natuurlijk, maar wel als historische plek en om gewoon te zijn als iemand daar zingt of debatteert over zijn of haar mening. Karl Marx en Vladimir Lenin gebruikten deze plek meerdere malen voor het verkondigen van hun mening. De plek staat dus voor vrijheid van meningsuiting, mits het met respect wordt gedaan. Iets om je kinderen zeker mee te geven als je het mij vraagt.

Park in Londen met peuter

Kensington Gardens

De Kensington Gardens waren ooit onderdeel van Hyde Park. Tegenwoordig is het een mix van activiteiten, historie en veel groen. Het park heeft een beperkte openingstijd, in de avond kun je er niet meer in, in tegenstellen tot andere parken. Slim dus om daar rekening mee te houden. Vanzelfsprekend ligt Kensington Palace aan de Kensington Gardens, daar zij tot op de dag van vandaag nog steeds bloemen voor Princess Diana te vinden. Tot 1997 was het de officiële residentie van Diana Spencer, prinses van Wales. In de Kensington Gardens is tegenwoordig de Diana Memorial Playground, een enorm piratenschip waar peuters en kleuters uren zullen spelen, je bent gewaarschuwd! De inspiratie voor dit piratenschip komt overigens uit de avonturen van Peter Pan. 

Kensington Gardens met kinderen

Kensington Park Londen met peuter