Huisje aan het water in Friesland met kinderen
Sinnehúske 3 IJlst

Sinnehúske Werf IJlst

Vakantiehuisje in IJlst met gezin
Slapen aan het water

Centrale ligging

Comfortabel en compleet

Vanaf € 135,- per nacht (7 personen)

Slapen in een comfy 'Sinnehúske'

In IJlst prachtig aan het water gelegen liggen een aantal typische huisjes genaamd ‘Sinnehúskes’. Een ‘Sinneskou’ (bootje) voor de deur met mooi weer, uitzicht op het water en op IJlst en lekker comfy.

Slapen aan het water

Wij slapen in Sinnehúske 3 in IJlst, direct als je de deur naar het terras open doet sta je op de steiger. Oftewel: dit vakantiehuisje ligt pal aan het water. Wij vinden het fantastisch en onze peuter ook, maar er zullen absoluut gezinnen zijn die dit zullen betwisten en dat mag. Je kent je eigen kind het best en moet je bedenken dat je met mooi weer de terrasdeur niet open kunt zetten als je kleine kinderen hebt. Maar goed dat kun je ook niet als je een vijver in je eigen tuin hebt. Deze locatie en dit fijne huisje maken ons verblijf in Zuidwest Friesland in ieder geval wel extra bijzonder. Tel er bij de mooie ligging een eigen bootje en mooi weer op en je bent verkocht!

Centrale ligging, lekker comfy

Ons sinnehúske ligt centraal in IJlst, met een supermarkt, houtzaagmolen de Rat en de horeca om de hoek. We haalden een heerlijke takeaway zuurkool stamppot bij Stadsherberg het Wapen van IJlst (500 meter van ons huisje) en genoten daar samen met de kinderen van. Er zijn meerdere huisjes naast elkaar die zich vooral kenmerken door de eenvoud. De inrichting is strak en je vindt er het hoognodige, zeker geen tierelantijnen. Ons sinnehúske heeft een trap in de woonkamer/keuken en boven de ‘master bedroom’ en twee slaapplekken op de overloop voor de kinderen, geen traphekje. Nogmaals: je mag zelf beslissen over de geschiktheid voor een gezin. Wij hebben rustige kinderen die eerder konden trapklimmen dan lopen dus ik kan alleen voor onszelf praten als ik zeg dat dit sinnehúske voor ons een topper was. Wij houden wel van wat luxe en comfortabele inrichting en vinden de rust juist heerlijk met ons gezin. Het dagelijks leven is soms al hectisch genoeg! Wat wij een groot voordeel vinden is dat we van hieruit ook zo in Sloten en Sneek zijn.

Duurzaamheid hoog in het vaandel

Ons sinnehúske heeft een eigen parkeerplaats voor de deur en onze bedjes zijn allemaal opgemaakt bij binnenkomst. Wij houden ervan! Wat in het bijzonder voor een glimlach op ons gezicht zorgt is de zonne-energie die wordt ingezet voor de warmte en elektriciteit in ons sinnehúske. Het thema duurzaamheid is duidelijk niet alleen doorgetrokken in de elektrische boot aan de steiger. Jammer trouwens dat varen in december geen optie is, want wat moet Houtstad IJlst een plaatje zijn vanaf het water. En laat IJlst nou ook nog precies op een kruispunt van vaarroutes liggen. Prima locatie dus voor iedereen die van het water houdt en wil varen in Friesland. Wij komen hier graag nog eens terug.

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.


Leuk huisje in Friesland met gezin
Overnachten in Friesland met kinderen
Wapen van IJlst takeaway