Roompot Vakantiepark Boomhiemke
Roompot Vakantiepark Ameland met kinderen

Vakantiepark Boomhiemke

Huisje op Ameland met kinderen
Roompot Vakantiepark Ameland met kinderen

Vakantiepark Boomhiemke

Roompot Vakantiepark Boomhiemke

Wellnesscentrum

Centraal gelegen

Aan het strand

Vanaf € 242,- (weekend)

Gastvrijheid en een gemoedelijke sfeer bij Roompot

Boomhiemke, onder de vlag van Roompot Vakanties, is één van de familievriendelijke vakantieparken op Ameland. Een heerlijke plek voor een weekend uitwaaien. En dat is wat Cordrik deed met zijn twee kinderen! Hij vertelt je alles over hun 'weekendje in de Roompot'.

Strandchalet met uitzicht op de vuurtoren

Geleid door het licht van de nabijgelegen vuurtoren en de uitstekende routeomschrijving komen wij bij ons huisje bij Boomhiemke op Ameland aan. Ons verblijf is een strandchalet. Omdat wij al wat later zijn, is de code van het chalet al naar ons verzonden. Hiermee kunnen wij de deur van ons verblijf makkelijk openen. Bij het binnenkomen, treffen wij een compact chalet aan. Het geheel is praktisch ingedeeld waardoor het ruim aanvoelt en tegelijkertijd is onze strandchalet erg sfeervol. Door een grote pui kijken wij uit op de vuurtoren, die schitterend om zich heen schijnt. Dit wordt ons verblijf de komende nachten, we gaan genieten van een heerlijk weekend op Ameland met z'n drietjes!

Kinderen genieten in de master bedroom

Er zijn twee slaapkamers en  de kinderen mogen wat mij betreft in de 'master bedroom'. Een slaapkamer met twee bedden tegen elkaar aan, ze hebben de grootste lol. Ik drink nog wat en kijk naar het nieuws in de uitnodigende zithoek van het huisje, even lekker ontspannen. Niet veel later ga ik naar de andere slaapkamer waar het bed voor mij al is opgemaakt. Ik kijk terug op een geslaagde reis met een goede overtocht en val al snel in slaap in het comfortabele bed. 

Verschillende binnen- en buitenactiviteiten

Omdat wij de avond van te voren later zijn gearriveerd moeten wij ons ‘s morgens nog even melden bij de receptie. Bij daglicht lopen wij naar de receptie en krijgen wij meer zicht op dit gedeelte van het vakantiepark. Ik herinner mij nog dat ik meer dan 20 jaar terug op Boomhiemke heb mogen verblijven. Het verschil met nu is enorm, het park is gegroeid en ziet er verzorgd uit. Verschillende bouwstijlen lijken het park te verdelen in wijken. Onze wijk heeft de niet zo heel verrassende naam 'Vuurtorenpark'. Dit is het gedeelte van het park wat dicht tegen de Hollumer duinen aan ligt, aan de zijde van de vuurtoren die wij die avond daarvoor nog trots hebben zien stralen.

Terwijl wij het hoofdgebouw van achteren benaderen hebben we zicht op  het binnenzwembad. We zien verschillende mogelijkheden voor buitenactiviteiten. Er is een  midgetgolf, een klein veldje met strak asfalt en enkele doeltjes plus een basketbalnet. We lopen verder langs de fietsverhuur op het park. Erg praktisch, want Ameland is een mooi eiland is om te fietsen met kinderen.

Omarmd door de warme sfeer

De receptie is in het hoofdgebouw, centraal in het vakantiepark en alles wat je op een park nodig denkt te hebben is hier te vinden. Wat door de herfstachtige weersinvloeden al snel mistroostig lijkt wordt al snel doorbroken door de opzet van het hele park. Buiten loop je langs permanente (speel)activiteiten voor jong en oud. Ze zijn erg uitnodigend en daar hadden we met mooi weer zeker de tijd voor genomen. De receptie is van buiten netjes verzorgd en alles is duidelijk aangegeven. Eenmaal binnen word je omarmd door de warme sfeer die je ervan bewust maakt dat je op een eiland bent. De aankleding bestaat uit netten, grof materiaal en een opbouw waarbij het vermoeden rijst dat de plaatselijke jutters hebben ondersteund bij de inrichting. Het geheel is uitnodigend en wat het extra aantrekkelijk maakt in deze tijd van het jaar is het open vuur in deze receptieruimte. Rond het open vuur zitten enkele gasten die kennelijk vroeg zijn opgestaan voor een mooie vroege herfstwandeling,  getuige de grote gele, met warme chocolademelk en slagroom gevulde mokken. Het geheel maakt een uitnodigende indruk, een centrale plek waar de zakelijke afhandelingen van een welverdiende vakantie niet meer zakelijk aanvoelen.

Volop faciliteiten van winkel tot wellness

De overzichtelijkheid van de ruime receptie laat al snel zien dat het makkelijk is om binnen door te lopen naar de parkwinkel, zwembad, wellness, restaurant, snackbar en bowlingbanen. Bij de balie worden wij vriendelijk te woord gestaan, wij worden voorzien van de nodige informatie over het park, die wij samen met kaartjes voor het zwembad in ontvangst mogen nemen.

Vervolgens wordt het tijd voor ons ontbijt en omdat de kinderen het zo’n leuk huisje vinden  besluiten wij broodjes te halen om mee te nemen.  Buiten het hoogseizoen worden de broodjes op bestelling gebakken. We mogen even kijken of er nog broodjes zijn in de parkwinkel die tegen de receptie ligt. Er zijn nog een paar croissantjes over! Een spontane medewerkster achter de balie biedt aan om een paar broodjes voor ons te bakken. Op deze wijze worden we alsnog voorzien van een lekker ontbijt, aangevuld met het nodige beleg en drinken die rijkelijk te verkrijgen zijn in de winkel. De vriendelijkheid van het personeel en de sfeer van Vakantiepark Boomhiemke maken ons verblijf direct aangenaam!

Roompot Vakantiepark Boomhiemke