Snoepen en rennen over de stadswallen van Veere
Nederland
Mireille Steegmans
Nederland
08/03/2019
3 min

Snoepen en rennen over de stadswallen van Veere

08/03/2019
3 min

Veere is zo’n authentiek stadje in Zeeland dat heerlijk is om op een zonnige dag te bezoeken met je kinderen. Wij vonden het echt genieten in Veere met haar geweldige stadswallen die ervoor zorgen dat de geschiedenis tot leven komt.

Veere, een plaats met een rijk verleden

Direct toen we Veere binnen reden, voelden we de sfeer van dit heerlijke en authentieke plaatsje in Zeeland dat op het eiland Walcheren ligt. Ooit was Veere een machtige handelsstad. Tegenwoordig is het een sfeervol stadje met prachtige gevels in leuke oude straatjes, best wel wat toeristen, hele mooie jachten in de haven en…stadswallen waar kinderen eindeloos overheen kunnen rennen. En onze kleuter dus ook! Omdat onze kleuter sliep, maakten wij eerst een rondje met de auto door Veere. In het hoogseizoen is dat met de vele toeristen waarschijnlijk geen aanrader. Ons advies voor gezinnen is om de auto direct vooraan in Veere te parkeren, meteen links bij de molen als je het dorpje binnen komt rijden. Je kunt van hieruit over de stadswallen van Veere, langs het water en door de natuur uiteindelijk het stadje in lopen. Het parkeerterrein is achteraf weer makkelijk te bereiken, vergeet niet te betalen!

Veere Zeeland

Veere = prachtige natuur en lekker ravotten

Onze kleuter holt naar de schapen toe die heerlijk in de zon liggen. Geweldig om zo in de natuur te zijn. Je kunt vanuit Veere echt heerlijk wandelen in de omgeving. Wij kiezen met een kind voor een wat kortere route en lopen richting Veere over de stadswallen. Als je op de wallen klimt, dan heb je uitzicht over de stad en het water. Zo heb je het wandelgebied prima in kaart en weet je precies waar je met je kroost naartoe moet wandelen. Als je trouwens langere wandelingen wilt maken, dan is er net buiten Veere ook een prachtige wandelroute in het natuurgebied “de Oude Veerseweg”.

Handige tips voor de moeders: de winkels in Veere zijn ook op zondag geopend.

Stadswallen van Veere

Met een pondje naar de overkant

De route over de stadswallen van Veere is direct al leuk met onze kleuter. Hij ziet vanalles: dieren, natuur, water en..een pondje. Wat is dat nu mama?! Als klap op de vuurpijl maken we dus de oversteek met een trekpontje, heen en weer. Het is zeker niet alleen maar leuk met kinderen, papa en mama genieten mee. We nemen uiteindelijk nog een afslag en gaan onder het water door waardoor we op een soort klein strandje uitkomen. Dan vervolgen we onze route naar de haven en het centrum van Veere. We hebben ons zeker 1,5 uur vermaakt met hollen over de stadswallen en de omgeving verkennen. Fun!

Als je in het goede seizoen zit dan kun je vanaf de Stelhoeve zo naar de zee lopen om oesters te zoeken. Great fun met kinderen!

Pondje bij Veere

Veere, het gezelligste plaatsje van Zeeland?!

Vanaf de stadswallen loop je via de haven zo het centrum van Veere in en het is ontzettend leuk om hier even door de straatjes te slenteren en rond te kijken. Onze kleuter in de smalle steegjes erg leuk, er valt ook zoveel te zien. Het ziet er hier anders uit dan in veel andere dorpen dus we kijken samen met hem naar de verschillen. Veere doet ons denken aan het vestingsstadje Heusden in Noord-Brabant. We komen allerlei leuke winkeltjes met snuisterijen tegen en nemen wat te snoepen mee bij oma’s snoepwinkel. Hier ligt snoep dat kinderen bij de supermarkt niet gaan vinden. 101 soorten oud-Hollands snoep in een piepklein winkeltje, zeker naartoe gaan. Onze kleuter keek zijn ogen uit!

Overnachten in de omgeving van Veere

Wij overnachten op een half uurtje rijden van Veere in een heuse Zeeuwse Cottage! Sfeervol, lekker in de natuur en direct aan de dijk. Als je in het goede seizoen zit dan kun je vanaf de Stelhoeve zo naar de zee lopen om oesters te zoeken. Great fun met kinderen! Er zijn al heel wat gezinnen die ons een berichtje hebben gestuurd, omdat ze deze tip zo geweldig vonden.

#gallery-3 { margin: auto; } #gallery-3 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-3 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-3 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */