Bali met kinderen, onze tips en leuke plekjes
Tips voor Bali met kinderen
Indonesië
Angreni Hilaul
Indonesië
01/18/2022
3 min

Bali, genieten van een prachtig eiland

01/18/2022
3 min

Uitgestrekte rijstvelden, in het Indonesisch Sawa's genoemd, wij kunnen er geen genoeg van krijgen. Onderweg op onze dagtochten komen we ze veel tegen en het bekijken van deze rijstvelden hebben voor ons de voorkeur boven de toeristische plekken waar je heel 'instagramable' op de foto kunt en waar tegenwoordig overal schommels in geplaatst zijn. Voor ons zijn de authentieke plekken toch het mooist. Bali is heerlijk om te ontdekken met je gezin!

Bali ontdekken met kinderen

Typisch Bali: processies

Processies, je kan ze onverwacht overal op Bali tegenkomen. Wij blijven dit mooi en bijzonder vinden. Niemand vindt het erg als je blijft kijken of foto's maakt. Dit is het echt leven op Bali!

Waterbom Bali

Voor een spetterende afwisseling op een dagje strand kun je het glijbanenparadijs Waterbom bezoeken. Je bent hier met grote en kleine kinderen een dag zoet. Tussen het spelen door kan je relaxen op één van de vele ligstoelen en eten en drinken bestellen.

Je hoeft niet met geld rond te lopen. In plaats daarvan krijg je een armbandje waar je tegoed op zet. Het restant krijg je aan het einde van de dag weer terug. Het wordt gegarandeerd een geweldige dag voor het hele gezin! Waterbom Bali tickets zijn handig om vooraf te kopen, hoef je niet in de wachtrij. Koop hier een dagpas voor Waterbom Bali.

Surfen op Bali voor beginners

Is jouw gezin sportief aangelegd dan is het leuk om tijdens je verblijf op Bali surfles(sen) te nemen. Dit kan natuurlijk op het bekende en drukke Kuta beach, maar wij vinden het bij Double Six beach in Seminyak of Batu Bolong beach in Canggu leuker. Op het strand zelf zijn surfplanken te huur en lessen te boeken. De instructeurs gaan met je mee het water in en gegarandeerd lukt het je om met hun hulp na één les al op je surfplank te staan.

Neem dan wat vervolglessen of huur zelf een surfplank en ga met hun tips aan de slag. Zelf vinden we het fijn om voor de kids sowieso een les in te plannen of hen zelf te helpen in het water, zodat ze altijd onder toezicht zijn. De golven en de stroming kunnen best sterk zijn. Voorzichtigheid is dus wel geboden.

Bedugul tempel op Bali

Op zoek naar wat verkoeling op Bali? Ga dan een dagje naar de tempel van Bedugul en de botanische tuinen. De plaats Bedugul ligt op 1200 meter hoogte boven zeeniveau. Onderweg er naartoe kan je een aantal stops maken. Ga aardbeien plukken op één van de aardbeienplantages en maak onderweg van bovenaf alvast een foto van het Bratan meer waar je uiteindelijk naartoe zal rijden. In dit meer staat Pura Ulun Danu Bratan. Dit is een tempel die zich bevindt op een eilandje in het meer. Bij het complex is een speeltuintje voor kinderen en op het meer kan je waterfietsen huren.

Je kan een bezoek aan dit meer eventueel combineren met een bezoek aan de botanische tuinen waar je gewoon met de auto doorheen kan rijden. Dit is een mooie stop voor een picknick.

Vers fruit eten op Bali

Wij vinden het heerlijk dat er op Bali overal vers fruit verkrijgbaar is, zoals watermeloen, ananas, banaantjes en mango. Onze kleine wereldreiziger is er gek op. Dat compenseert weer het minder goede eten wanneer er 's avonds minder bekende Aziatische gerechten op tafel staan. En het fruit is zoveel smaakvoller dan het fruit wat wij na de vakantie thuis weer kunnen kopen. Dus geniet ervan! Het is heerlijk om Bali op de scooter te verkennen - mits je kind oud genoeg is. Ontdek de leuke plekjes om te zwemmen, eten, snorkelen en relaxen. En verder zijn er volop hippe eettentjes met lekkere fruitbowls. Dit is wat we zo heerlijk vinden aan Bali. Overal zijn hippe eettentjes met lekkere fruitbowls en shakes. Onze favoriet is Nalu Bowls. Niet alleen lekker maar ook mooi geserveerd. Kids will love it!

Fietsen op Bali

Hoe gaaf is dit? Fietsen door de rijstvelden op Bali en in contact komen met de locals. Glimlachende oude dames en heren die met hun rijsthoedje op de oogst binnenhalen. Prachtig en onvergetelijk, zeker ook voor kinderen. Ze nodigen je zeker weten uit om even te helpen, maar vergis je niet want het is pittig werk!

Gunung Kawi

Gunung Kawi, ook wel koningsgraven genoemd is een complex in het midden van Bali. Omgeven door regenwoud en rijstvelden is dit een prachtige plek om te bezoeken. Hou er rekening mee dat je zo'n 300 trappen moet beklimmen op de heen en terugweg, maar het is de moeite waard, ook met een kind!

Puri Taman Ujung of Ujung Water Palace

Ook Puri Taman Ujung of Ujung Water Palace is de moeite van het bezoeken waard. Je kan door het paleis lopen en de vissen in het water eten geven. Onze kinderen vonden dat het leukste om te doen. Als je naar boven loopt, heb je een prachtig uitzicht op de zee, de weelderig groene bossen, Mount Agung en de terrasvormige rijstvelden.

Bali met een tussenstop in Dubai

Emirates vliegt dagelijks op Bali en in de zomermaanden zijn er zelfs meerdere vluchten op een dag naar Bali met een tussenstop in Dubai. Natuurlijk kun je tijdens een korte tussenstop Dubai ontdekken. Als je de tijd hebt dan raden wij echter aan om toch minimaal 2 of 3 nachten naar Dubai te gaan. Dubai met kinderen is gewoon echt heel erg tof, het is gewoon echt een hele andere wereld die je echt eens met eigen ogen gezien moet hebben. Is Dubai met een baby ook optioneel? Jazeker! Houd er alleen wel rekening mee dat de temperaturen in de zomerperiode sky high zijn in Dubai dus zorg voor wat voorzorgsmaatregelen, zoals extra drinken, luchtige kleding en UV bescherming.