Tips vakantie Indonesië met kinderen
Bali
Angreni Hilaul
Bali
02/03/2022
6 min

Bali, genieten van een prachtig eiland

02/03/2022
6 min

De sawa's, ofwel rijstvelden, zijn een essentieel onderdeel van het Balinese landschap en een must-see voor elke familie die het eiland bezoekt. Ver van de drukte van toeristische hotspots, bieden deze uitgestrekte groene velden een authentieke kijk op het leven in Bali. Het verkennen van deze velden tijdens onze dagtochten geeft ons een voorkeur voor het echte, ongerepte Bali boven de 'instagramable' plekken met hun overal geplaatste schommels. Voor ons gezin zijn het juist deze authentieke plekken die de essentie van Bali vastleggen.

Tips Bali met kleine kinderen

Typisch Bali: processies

Op Bali kom je vaak onverwachts kleurrijke processies tegen, een levendige uiting van de lokale cultuur en spiritualiteit. Deze processies zijn een prachtig schouwspel waarbij de lokale gemeenschap samenkomt om hun tradities en geloof te vieren. Het vastleggen van deze momenten is niet alleen toegestaan, maar wordt ook gewaardeerd, mits met respect voor de deelnemers. Het bijwonen van een processie biedt een unieke kans om het echte leven op Bali van dichtbij te ervaren.

Processies op Bali

Processies Bali Indonesie

Waterbom Bali, een spetterend avontuur

Waterbom Bali staat garant voor een dag vol plezier voor het hele gezin. Dit waterpark, een van de beste in Azië, biedt een breed scala aan glijbanen en waterattracties voor alle leeftijden. Het park is zo ontworpen dat veiligheid en plezier hand in hand gaan, met voldoende ruimte voor ontspanning. De innovatieve betalingsmethode via een armbandje maakt het gemakkelijk om van de dag te genieten zonder zorgen over contant geld. Het vooraf aanschaffen van tickets bespaart tijd en zorgt voor directe toegang tot alle attracties bij Waterbom Bali.

Waterbom Bali met kids

Waterbom Bali met kinderen

Surfen op Bali voor beginners

Is jouw gezin sportief aangelegd dan is het leuk om tijdens je verblijf op Bali surfles(sen) te nemen. Dit kan natuurlijk op het bekende en drukke Kuta beach, maar wij vinden het bij Double Six beach in Seminyak of Batu Bolong beach in Canggu leuker. Op het strand zelf zijn surfplanken te huur en lessen te boeken. De instructeurs gaan met je mee het water in en gegarandeerd lukt het je om met hun hulp na één les al op je surfplank te staan.

Neem dan wat vervolglessen of huur zelf een surfplank en ga met hun tips aan de slag. Zelf vinden we het fijn om voor de kids sowieso een les in te plannen of hen zelf te helpen in het water, zodat ze altijd onder toezicht zijn. De golven en de stroming kunnen best sterk zijn. Voorzichtigheid is dus wel geboden, maar Bali is zeker een prima plek om als gezin kennis te maken met surfen! Veiligheid staat voorop, dus lessen onder begeleiding en het in acht nemen van de lokale omstandigheden zijn essentieel.

Surfen op Bali met kinderen

Bedugul tempel op Bali

Op zoek naar wat verkoeling op Bali? Ga dan een dagje naar de tempel van Bedugul en de botanische tuinen. De plaats Bedugul ligt op 1200 meter hoogte boven zeeniveau. Onderweg er naartoe kun je een aantal stops maken. Ga aardbeien plukken op één van de aardbeienplantages en maak onderweg van bovenaf alvast een foto van het Bratan meer waar je uiteindelijk naartoe zal rijden. In dit meer staat Pura Ulun Danu Bratan. Dit is een tempel die zich bevindt op een eilandje in het meer. Bij het complex is een speeltuintje voor kinderen en op het meer kun je waterfietsen huren.

De tempel van Bedugul is gelegen op 1.200 meter hoogte en biedt een rijkdom aan natuurlijke en culturele schatten. De Pura Ulun Danu Bratan, majestueus gelegen op een klein eiland in het Bratanmeer, is een iconisch beeld dat je niet mag missen. De nabijgelegen botanische tuinen zijn een prachtige plek voor een familiepicknick en bieden een serene achtergrond voor ontspanning en ontdekking. Je kunt hier trouwens gewoon met de auto doorheen kunt rijden!

Pura Ulun Bali met kinderen

Vers fruit eten op Bali

Wij vinden het heerlijk dat er op Bali overal vers fruit verkrijgbaar is, zoals watermeloen, ananas, banaantjes en mango. Onze kleine wereldreiziger is er gek op. Dat compenseert weer het minder goede eten wanneer er 's avonds minder bekende Aziatische gerechten op tafel staan. En het fruit is zoveel smaakvoller dan het fruit wat wij na de vakantie thuis weer kunnen kopen. Dus geniet ervan! Het is heerlijk om Bali op de scooter te verkennen - mits je kind oud genoeg is. Ontdek de leuke plekjes om te zwemmen, eten, snorkelen en relaxen. En verder zijn er volop hippe eettentjes met lekkere fruitbowls. Dit is wat we zo heerlijk vinden aan Bali. Overal zijn hippe eettentjes met lekkere fruitbowls en shakes. Onze favoriet is Nalu Bowls. Niet alleen lekker maar ook mooi geserveerd. Kids will love it!


Fietsen door de rijstvelden op Bali

Hoe gaaf is dit? Fietsen door de rijstvelden op Bali en in contact komen met de locals. Glimlachende oude dames en heren die met hun rijsthoedje op de oogst binnenhalen. Prachtig en onvergetelijk, zeker ook voor kinderen. Ze nodigen je zeker weten uit om even te helpen, maar vergis je niet want het is pittig werk!

Fietsen door de rijstvelden van Bali is een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin. Het biedt een unieke kans om in contact te komen met de lokale bevolking en deel te nemen aan hun dagelijkse activiteiten. De glimlachende gezichten van de locals, de traditionele rijsthoedjes en het harde werk in de velden vormen een prachtig en authentiek beeld van het Balinese plattelandsleven.

Tips vakantie Bali met kinderen
Fietsen op Bali met kinderen

Gunung Kawi

Gunung Kawi, ook wel koningsgraven genoemd is een complex in het midden van Bali. Omgeven door regenwoud en rijstvelden is dit een prachtige plek om te bezoeken. Hou er rekening mee dat je zo'n 300 trappen moet beklimmen op de heen en terugweg, maar het is de moeite waard, ook met een kind!

Tempels op Bali met kinderen

Puri Taman Ujung of Ujung Water Palace

Ook Puri Taman Ujung of Ujung Water Palace is de moeite van het bezoeken waard. Je kunt door het paleis lopen en de vissen in het water eten geven. Onze kinderen vonden dat het leukste om te doen. Als je naar boven loopt, heb je een prachtig uitzicht op de zee, de weelderig groene bossen, Mount Agung en de terrasvormige rijstvelden.

Taman Ujung Bali met kinderen

Bali met een tussenstop in Dubai

Emirates vliegt dagelijks op Bali en in de zomermaanden zijn er zelfs meerdere vluchten op een dag naar Bali met een tussenstop in Dubai. Natuurlijk kun je tijdens een korte tussenstop Dubai ontdekken. Als je de tijd hebt dan raden wij echter aan om toch minimaal 2 of 3 nachten naar Dubai te gaan. Dubai met kinderen is gewoon echt heel erg tof, het is gewoon echt een hele andere wereld die je echt eens met eigen ogen gezien moet hebben. Is Dubai met een baby ook optioneel? Jazeker! Houd er alleen wel rekening mee dat de temperaturen in de zomerperiode sky high zijn in Dubai dus zorg voor wat voorzorgsmaatregelen, zoals extra drinken, luchtige kleding en UV bescherming.

Wat is leuk in Dubai met kinderen