Indonesië met kinderen, mooie eilanden en hele lieve mensen

Indonesië

De sfeer van Bali is gewoon echt heerlijk. Ik zou juist aanraden om met een kind niet midden in de drukke toeristische gebieden te gaan zitten, maar juist net even landinwaarts te gaan.

Indonesië met kinderen in het kort

Een rondreis in Indonesië met kinderen verrast

De meeste Indonesiërs zijn dol op kinderen, vooral als ze door hun prachtige land reizen. Je kinderen kunnen tijdens jullie rondreis in Indonesië de constante misschien wel  overweldigend vinden. Wat wij merkten is dat de lokale bevolking behulpzamer is als je met kinderen reist dan wanneer je als volwassene alleen zou reizen. Je hebt enorm veel keuze tijdens jullie rondreis door Indonesië. Kies voor Bali om te surfen en te snorkelen, ontdek Sumatra met wat oudere kinderen en ga river tuben, jungle wandelingen maken en orang-oetans spotten. En wil je wat cultuur? Dan mag Yogyakarta niet ontbreken op jullie lijstje.

Rondreizen in Indonesië met kinderen

Indonesië met kinderen is geweldig! Bali met kinderen is erg populair, maar ook Java, Lombok en het prachtige eiland Sumatra zijn bijzonder. Wat feiten over Indonesië, of ook wel de Indonesische archipel genoemd die in het totaal zeker 13.466 eilanden telt. Say what?! Dat is een enorm aantal natuurlijk en er zijn eigenlijk maar een paar Indonesische eilanden beroemd zoals Bali, Lombok en Sumatra.

Ontelbaar veel mooie eilanden

Indonesië heeft enorm veel eilanden en het is zeker een aanrader om ook een aantal kleinere eilanden te bezoeken. Bijvoorbeeld de Thousand Islands vlakbij Jakarta. Ok, geen 1000 maar 105 eilanden, maar dan wel gegarandeerd witte stranden en blauwe zee. Als je om wat voor reden dan ook langer in Jakarta bent dan is dit zeker wel een mooie dagtrip met kinderen om de stad te ontvluchten. Andere prachtige eilanden zijn Moyo Island ten noorden van Sumbawa eiland ten oosten van Lombok en Rubiah Island, in het meest westelijke puntje van Sumatra. Neem zeker je snorkel mee naar deze eilanden, want naar de witte stranden en palmbomen vind je hier gegarandeerd ook een mooie onderwaterwereld. En vergeet niet om een lekkere coconot te bestellen met verfrissende kokosmelk tijdens je stranddagje. Moyo bezochten wij zelf, we hadden er echt contact met de locals en vooral de kinderen. Het toerisme is hier echt in ontwikkeling dus het is zeker een plek om nu naartoe te gaan.

Bali = genieten ten top

Een vakantie op Bali met je gezin? Uiteraard geen verkeerde keuze! Met kinderen is Bali een hele goede keuze, er is echt meer dan genoeg te zien en doen. Zonde dus om alleen naar de stranden van Sanur of Kuta Beach te gaan, want Echo Beach boven Seminyak en Padang Padang tussen de rotsen zijn zeker zo mooi. En vooral veel minder toeristisch. En wil je wat avontuur voordat je op een strand uitkomt? Ga dan naar Uluwatu Beach waar je via een stijle trap tussen de rotsen komt. Dit is wel echt een surfersspot dus met oudere kinderen een topper. Mis de zonsondergang hier niet en...geniet! Bali is verder het eiland van de tempels. Bezoek tijdens je verblijf de mooiste en wissel daarbij 'doedagen' af met 'relaxdagen. Je kan makkelijk op één plek slapen en van daaruit dagtochtjes plannen. We raden aan om een auto met chauffeur te huren. Zij kennen het eiland en het prijsverschil met zelf een auto huren is heel klein. Plan je dag niet te vol, want zo kan je optimaal genieten van de plekken die je bezoekt en onderweg af en toe foto-, eet- en sanitaire stops maken.

Bali is de perfecte vakantiebestemming met kids

Bali is ideaal om te bezoeken met kinderen, er is voor jong en oud veel te beleven. Bovendien doet het eiland Westers aan en is het dus ook met hele kleine kinderen uitermate geschikt voor een vakantie. Bali wordt ook wel een tropisch paradijs genoemd en als je op de wat minder toeristische strand komt, dan weet je meteen waarom. Bali heeft mooie winkels, een rijke geschiedenis en ook werelderfgoed. Je kunt er avontuurlijk raften, maar ook fietsen door de prachtige landschappen of meedoen tijdens een van de ceremonies rondom het offeren in de tempels. Wij hebben een aantal unieke plekjes op Bali voor je verzameld.

Tempel bezoeken op Bali, welke kleding draag je dan?

Wanneer je een tempel bezoekt, hou er dan rekening mee dat benen en schouders bedekt zijn. Voor kleine kinderen is dit niet nodig, maar het maakt een bezoek voor hen wel heel bijzonder. Vaak kan je aan de entree van een complex een sarong lenen. Dit geldt zowel voor vrouwen als voor mannen. Als je geluk hebt, is er een ceremonie en mag je als toerist nog gewoon het complex op en kan je de rituelen van dichtbij bekijken. Het is alleen niet toegestaan om alle delen van de tempel te betreden. Desalniettemin is het een bijzondere gebeurtenis die je niet vaak zal tegenkomen.

Bali: witte zandstranden en een heldere zee

Het oosten van Bali is een oase voor gezinnen; witte zandstranden en een heldere zee. Bali is maar een klein eiland, dus het is vanuit één van de kustplaatsen ook makkelijk om diverse excursies te maken en op die manier veel van Bali te zien. De cultuur van Bal is uniek en als je ook één van de andere eilanden van Indonesië bezoekt, dan zul je dat direct merken. De Balinezen zijn enorm gastvrij - wij kunnen het soms zelfs als opdringerig ervaren. Balinezen verstaand de ambachtelijke beroepen en je kunt er dan ook prachtige souvenirs kopen, zoals een unieke vlieger voor je kinderen, zijden kleding of shawls, houtsnijwerk van bijvoorbeeld een schildpad en ook sieraden die met de hand gemaakt zijn. Het traditionele van Bali zie je ook terug in de dans. Ze zullen je graag uitnodigen bij een van de shows. Je moet er van houden en het kan soms overkomen als een toeristische attractie, ze willen je echter graag laten kennismaken met hun cultuur en gebruiken.

Varen langs de Sunda Eilanden

Aan boord van 'The Black Pearl' - hoe toepasselijk - genieten we van de wereld onder water en boven water. Kijken naar de zonsondergangen, de vissers, de manta's en een visje zelf vangen. Aan boord onze eigen crew die heerlijk voor ons kookt. De eindbestemming? Komodo Island! Wat een geweldige week aan boord van ons piratenschip. Eentje om nooit meer te vergeten. Deze trip is overigens alleen mogelijk met oudere kinderen, dit in verband met veiligheid. Het is namelijk niet zomaar mogelijk om naar een ziekenhuis te gaan mocht er iets gebeuren. De Sunda Eilanden zijn wel werkelijk een pareltje!

Sumatra, top voor actieve gezinnen

Sumatra is wat ons betreft één van de mooiste eilanden van Indonesië en dat komt vooral omdat je er nog niet echt enorm veel toeristen en ontwikkeling vindt. Je kunt hier soms echt uren rijden voor een leuk tentje om te eten en dat is juist de charme: hier ben je echt tussen de locals. Dat brengt ook wel met zich mee dat je de hygiëne met kleine kinderen in acht moet nemen. Zeker weten dat je hier een vakantie hebt die indruk maakt, Sumatra voor actieve gezinnen is een toppertje!

Jakarta met kinderen, The Big Durian

We raden je aan om zo snel mogelijk weg te gaan uit de hoofdstad Jakarta, omdat je het echte Indonesië pas gaat zien als je deze metropool en hoofdstad van Indonesië verlaat. Bovendien is Jakarta een stoffige, warme stad die wat ons betreft niet echt prettig is om lang te blijven met kinderen. Niet voor niets wordt Jakarta 'The Big Durian' genoemd, wat met een knipoog verwijst naar 'The Big Apple' maar waar in onze ogen mee bedoeld wordt dat het er aardig kan stinken vanwege de enorme hoeveelheid mensen, auto's en vochtigheid. Het kan er ruiken zoals een echte Durian vrucht dat ook kan dus.

Yogyakarta, sfeervolle stad met veel verschillende mogelijkheden

Yogjakarta had wat ons betreft de hoofdstad van Indonesië mogen zijn. Wat een heerlijke stad is dit en het is bovendien een van de belangrijkste steden van Java op cultureel gebied. De omgeving is gelegen aan de voet van de Merapi vulkaan die nog steeds actief is. Het is een gezellige en sfeervolle stad waar je zeker langer wilt blijven als je er eenmaal bent. Yogjakarta is ook de toegangspoort tot Midden-Java en je kunt er gemakkelijk op vliegen en naartoe treinen. Vanuit Yogjakarta kun je ook weer makkelijk doorvliegen naar Surabaya en Bali. Met de trein en de auto is de hele omgeving makkelijk om rond te reizen met kinderen. Yogjakarta is modern, tegelijkertijd kun je er ook het traditionele Indonesië zien met de traditionele dansen, typische muziek, de Wayang poppen en het traditionele poppenspel.

Yogjakarta echt beleven

Ga aan het eind van de middag zeker ook naar Malioboro Street. Dit is dé straat van Yogjakarta waar het altijd druk is. Je vindt er straatverkopers, heerlijk eten, entertainment en natuurlijk de beste koopjes. Het toeristisch centrum is eigenlijk rondom deze straat gesitueerd of in de aangrenzende toeristische gebied zoals Sosrowijayan Street, dus je kunt Malioboro Street eigenlijk niet missen. De sfeer die er hangt is gewoon echt top en dat zullen kinderen zeker ook weten te waarderen.

Kraton, het Paleis van de Sultan

De highlight van Yogjakarta is het Paleis van de Sultan - Kraton. Dit ligt midden in het centrum van het traditionele centrum van Yogjakarta en het is een gigantisch complex dat een stad op zich is met prachtige paviljoens. De huidige Sultan woont hier nog steeds. Een ritje in de traditionele 'Becak' - een soort riksja - mag natuurlijk ook niet ontbreken tijdens een bezoek aan 'Yogya'.

Scooteren naar de mooiste plekjes op Bali
0
Scooteren naar de mooiste plekjes op Bali

Angreni Hilaul

Scooteren naar de mooiste plekjes op Bali
Noord-Sumatra met kinderen, authentiek en prachtige natuur
0
Noord-Sumatra met kinderen, authentiek en prachtige natuur

Mireille Steegmans

Noord-Sumatra met kinderen, authentiek en prachtige natuur
Bali, genieten van een prachtig eiland
0
Bali, genieten van een prachtig eiland

Angreni Hilaul

Bali, genieten van een prachtig eiland
Gili eilanden, genieten van zon, zee en strand
0
Gili eilanden, genieten van zon, zee en strand

Mireille Steegmans

Gili eilanden, genieten van zon, zee en strand
6x Genieten van de mooiste tempels van Azië
0
6x Genieten van de mooiste tempels van Azië

Mireille Steegmans

6x Genieten van de mooiste tempels van Azië
Avontuurlijk Indonesië of liever een luiervakantie?
0
Avontuurlijk Indonesië of liever een luiervakantie?

Mireille Steegmans

Avontuurlijk Indonesië of liever een luiervakantie?
5 Plekjes op Bali die je echt wilt ontdekken
0
5 Plekjes op Bali die je echt wilt ontdekken

Mireille Steegmans

5 Plekjes op Bali die je echt wilt ontdekken
Sumatra, schitterende natuur en orang-oetangs in het wild
0
Sumatra, schitterende natuur en orang-oetangs in het wild

Mireille Steegmans

Sumatra, schitterende natuur en orang-oetangs in het wild
Orang-oetans in het wild kijken in de jungle van Sumatra
0
Orang-oetans in het wild kijken in de jungle van Sumatra

Mireille Steegmans

Orang-oetans in het wild kijken in de jungle van Sumatra