arrow_drop_up arrow_drop_down
Fietsen op Bali, ontdek Indonesië met kinderen
19 januari 2016 

Fietsen op Bali, ontdek Indonesië met kinderen

Bali is erg geschikt voor reizen met tieners en met kleine kinderen: de afstanden ter plekke zijn behapbaar en daarom is fietsen op Bali ook een echte aanrader met kinderen.

Fietsen op Bali: Ubud ontdekken op de fiets

In Indonesië vind je kleinschalige hotels met familiekamers en zwembad, een privé-chauffeur is zo geregeld en onderweg is voldoende te zien en te doen. Blijf daarom niet aan de tropische zandstranden, maar trek de binnenlanden in die zo verrassend zijn. Groene rijstvelden, versierde tempelhuisjes en offertjes op de hoek van elke straat. Trek met een fiets door de groene sawa's en geniet, na het passeren van authentieke dorpjes van een typisch Balinese lunch, bereid door de vrouw van de gids.

Kennismaken met het echte Balinese leven kan tijdens een fietstocht vanuit Ubud. Zelfs met (kleine) kinderen is dit goed te doen. Kleine kinderen kunnen gewoon achterop de fiets zitten, compleet met helm en gordels. Onze gids vertelde honderduit en stopte vaak genoeg onderweg, zodat we zelf even op adem konden komen en het Balinese leven in konden stappen.

Meehelpen op de rijstvelden van Ubud

We fietsen op Bali tussen de rijstvelden door, waar locals net bezig waren om de oogst binnen te halen. Leuk om te zien, maar nog leuker om even te helpen. We sloegen met rijsthalmen op een houten plank, zodat de korrels loslieten. Warm en stoffig fietsten we verder. In de dorpjes die we onderweg tegenkwamen renden kinderen ons juichend achterna en begroetten ons in het Engels. Af en toe moesten we even afstappen, omdat de helling te steil was. Bergafwaarts ging een stuk beter.

Genieten van een Indonesische rijsttafel

Als verrassing had de vrouw van de gids een heerlijke rijsttafel bereid, bij de gids thuis. Slippers uit, zitten op de grond en heerlijk genieten van deze maaltijd. We konden samen met de kinderen van de gids de verse bananen en mango's uit de bomen plukken voor het toetje. De pisang goreng was met voorsprong de lekkerste van de hele reis.

Rondreis naar Indonesië boeken

Reizen naar Indonesië met kinderen? Bij BaliKids helpen de reisspecialisten die zelf ook vaak kinderen hebben je graag met jullie (verre) vakantie. Bij Riksjakids reis je individueel met je gezin en in de sfeer van het land. Je kiest de bouwstenen die jullie aanspreken en stelt op die manier je eigen reis samen. Je hebt de mogelijkheid om te slapen op karakteristieke plaatsen en net even van de gebaande paden te gaan. De reizen die RiksjaKids aanbiedt zijn afgestemd op de leeftijden van je kinderen, en kun je zelf samenstellen met bouwstenen. De reisspecialisten adviseren je echt uit eigen ervaring.

Zoek je nog fijne plekjes om te overnachten tijdens jullie rondreis door Indonesië met het gezin? Wij hebben onze tips voor kindvriendelijke hotels in Indonesië om heerlijk te overnachten voor je verzameld!

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.
Kleine Wereldreiziger PLUS

Nog vragen over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

Kleine Wereldreiziger PLUS

Meer tips over deze bestemming?

Ontdek dan nu Kleine Wereldreiziger PLUS met veel extra's! 


✅ Je persoonlijke vakantievragen stellen

✅ Korting bij partners, extra downloads en moodboards

✅ Toegang tot onze besloten omgeving, los van social media

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.