Fietsen op Bali met kinderen
Bali
Mireille Steegmans
Bali
02/10/2022
3 min

Fietsen op Bali, ontdek Indonesië met kinderen

02/10/2022
3 min

Bali is erg geschikt voor reizen met tieners en met kleine kinderen: de afstanden ter plekke zijn behapbaar en daarom is fietsen op Bali ook een echte aanrader met kinderen. Ontdek Bali op een e-bike samen met een lokale gids. Deze tour is ideaal voor gezinnen die samen de schoonheid van Bali willen ontdekken.

Fietsen op Bali: Ubud ontdekken op de fiets

In Indonesië vind je kleinschalige hotels met familiekamers en zwembad, een privé chauffeur is zo geregeld en onderweg is voldoende te zien en te doen. Blijf daarom niet aan de tropische zandstranden, maar trek de binnenlanden in die zo verrassend zijn. Groene rijstvelden, versierde tempelhuisjes en offertjes op de hoek van elke straat. Maar nog leuke dan met een chauffeur op pad gaan is Bali met kinderen verkennen op de fiets! Trek met een fiets door de groene sawa’s en geniet, na het passeren van authentieke dorpjes van een typisch Balinese snack.

Een fietstour start altijd in Ubud, het culturele hart van Bali, en duurt ongeveer 3 uur. Je kunt fietsen op Bali in de ochtend of in de middag, met kinderen is de ochtend vaak het meest geschikt. Onderweg krijg je snacks en water, je bent bovendien op bezoek bij locals en fietst natuurlijk door de rijstvelden!

Rijstvelden Ubud Bali

Kennismaken met Bali vanaf de fiets

Kennismaken met het echte Balinese leven kan tijdens een fietstocht vanuit Ubud zeker weten. Zelfs met (kleine) kinderen is dit goed te doen en omdat je kinderen heel hartelijk worden ontvangen door de Balinezen gaan ze dit zeker weten fantastisch vinden. Kleine kinderen kunnen gewoon achterop de fiets zitten, compleet met helm en gordels. Onze gids vertelde honderduit en stopte vaak genoeg onderweg, zodat we zelf even op adem konden komen en het Balinese leven in konden stappen.

Fietsend door de adembenemende rijstvelden met je gezin rijden, begeleid door een Engels sprekende lokale gids, is werkelijk een feestje. Bali, bekend om zijn prachtige stranden, rijke cultuur en heerlijke keuken, biedt ook onvergetelijke avonturen voor natuurliefhebbers, surfers en foodies. Een van deze avonturen is dus een ontspannen tocht op een elektrische fatbike, die start in Ubud. Deze gezinsvriendelijke ervaring, inclusief snacks en water, laat je op een comfortabele en educatieve wijze kennis maken met het echte Bali.

Ontdek Bali op een e-bike samen met een lokale gids. Deze tour is ideaal voor gezinnen die samen de schoonheid van Bali willen ontdekken.

Meehelpen op de rijstvelden van Ubud

We fietsen op Bali tussen de rijstvelden door, waar locals net bezig waren om de oogst binnen te halen. Leuk om te zien, maar nog leuker om even te helpen. En onze interesse wordt enorm gewaardeerd! We sloegen met rijsthalmen op een houten plank, zodat de korrels loslaten. Warm en stoffig fietsten we verder, denk niet dat je schoon blijft tijdens een fietstour! In de dorpjes die we onderweg tegenkomen rennen kinderen ons juichend achterna en begroeten ons in het Engels. Af en toe moeten we even afstappen, omdat de helling te steil is. Bergafwaarts gaat een stuk beter natuurlijk en het is heerlijk om dan de wind in je gezicht te voelen.

Ubud Bali op de fiets

Genieten van een Indonesische rijsttafel

Als verrassing had de vrouw van de gids een heerlijke rijsttafel bereid, bij de gids thuis. Slippers uit, zitten op de grond en heerlijk genieten van deze maaltijd. We konden samen met de kinderen van de gids de verse bananen en mango’s uit de bomen plukken voor het toetje. De pisang goreng was met voorsprong de lekkerste van de hele reis.

Zoek je nog fijne plekjes om te overnachten tijdens jullie rondreis door Indonesië met het gezin? Wij hebben onze tips voor kindvriendelijke hotels in Indonesië om heerlijk te overnachten voor je verzameld!

Kennismaken met het echte Balinese leven kan tijdens een fietstocht vanuit Ubud zeker weten. Zelfs met (kleine) kinderen is dit goed te doen en je zult hartelijk ontvangen worden door de bevolking.

Ubud Bali fietsen