Fietsen op Bali met kinderen
Indonesië
Mireille Steegmans
Indonesië
01/19/2016
1 min

Fietsen op Bali, ontdek Indonesië met kinderen

01/19/2016
1 min

Bali is erg geschikt voor reizen met tieners en met kleine kinderen: de afstanden ter plekke zijn behapbaar en daarom is fietsen op Bali ook een echte aanrader met kinderen.

Fietsen op Bali: Ubud ontdekken op de fiets

In Indonesië vind je kleinschalige hotels met familiekamers en zwembad, een privé-chauffeur is zo geregeld en onderweg is voldoende te zien en te doen. Blijf daarom niet aan de tropische zandstranden, maar trek de binnenlanden in die zo verrassend zijn. Groene rijstvelden, versierde tempelhuisjes en offertjes op de hoek van elke straat. Trek met een fiets door de groene sawa’s en geniet, na het passeren van authentieke dorpjes van een typisch Balinese lunch, bereid door de vrouw van de gids.

Kennismaken met het echte Balinese leven kan tijdens een fietstocht vanuit Ubud. Zelfs met (kleine) kinderen is dit goed te doen. Kleine kinderen kunnen gewoon achterop de fiets zitten, compleet met helm en gordels. Onze gids vertelde honderduit en stopte vaak genoeg onderweg, zodat we zelf even op adem konden komen en het Balinese leven in konden stappen.

Meehelpen op de rijstvelden van Ubud

We fietsen op Bali tussen de rijstvelden door, waar locals net bezig waren om de oogst binnen te halen. Leuk om te zien, maar nog leuker om even te helpen. We sloegen met rijsthalmen op een houten plank, zodat de korrels loslieten. Warm en stoffig fietsten we verder. In de dorpjes die we onderweg tegenkwamen renden kinderen ons juichend achterna en begroetten ons in het Engels. Af en toe moesten we even afstappen, omdat de helling te steil was. Bergafwaarts ging een stuk beter.

Genieten van een Indonesische rijsttafel

Als verrassing had de vrouw van de gids een heerlijke rijsttafel bereid, bij de gids thuis. Slippers uit, zitten op de grond en heerlijk genieten van deze maaltijd. We konden samen met de kinderen van de gids de verse bananen en mango’s uit de bomen plukken voor het toetje. De pisang goreng was met voorsprong de lekkerste van de hele reis.

Zoek je nog fijne plekjes om te overnachten tijdens jullie rondreis door Indonesië met het gezin? Wij hebben onze tips voor kindvriendelijke hotels in Indonesië om heerlijk te overnachten voor je verzameld!