Scooteren naar de mooiste plekjes op Bali
28 juli 2022 
in Bali
3 min. leestijd

Scooteren naar de mooiste plekjes op Bali

Bali, tegenwoordig een enorm druk eiland waar je je op de populaire plaatsen nauwelijks met een auto kan verplaatsen. Wij kiezen er daarom bij korte stukken voor om een scooter te huren. Hiermee kom je, ook op populaire plaatsen zoals Canggu, op rustige en mooie plekjes.

Leuke bezienswaardigheden op Bali met de scooter

De kosten voor een scooter op Bali zijn rond de 80.000 Ruphia (+/- € 5 euro) per dag. Afhankelijk van het soort scooter dat je huurt natuurlijk, het is handig om voor een automaat te kiezen. Ben je voor het eerst op Bali? Dan is het slim om je scooter via een reisagent te huren, dan weet je dat je met een betrouwbare partij in zee gaat. Wij ondernamen een scootertochtje in de omgeving van Canggu waar bij broer in de buurt woont. Je hebt hier naast de drukke stranden van Batu Bolong en Echo beach ook een rustig strand Pantai Munggu waar gekleurde vissersboten liggen. Geen mooi strand met zwart zand, maar wel minder toeristisch. Hier maakten we een korte wandeling. Er is eventueel ook een restaurantje aanwezig waar je wat kan drinken en eten.

Let op de veiligheid van je gezin bij het huren van een scooter met je kinderen. Een scooter huren op Bali is populair bij gezinnen, maar de veiligheid wordt niet door iedereen in acht genomen. Weet dat de verzekering niets dekt als je een ongeluk krijgt en op een onverantwoorde manier op een scooter rijdt met je kinderen.

Pantai Munggu strand met vissersboten

Na de wandeling reden we verder langs een paleis met gouden dak. In het Bajra Siddhi Palace, wat al in de verte te zien is, zit een guesthouse. Hier woont ook een priester die je van vervelende kwalen kan genezen. Onderweg kwamen we nog typisch Balinese tempels tegen die niet door toeristen bezocht worden, maar waar je wel op gepaste wijze, dus armen en benen bedekt een kijkje kan nemen. Als je geluk hebt, is er een ceremonie bezig of zijn er mensen aan het bidden. Over rustige weggetjes reden we verder langs groene akkers met groeten, fruit en rijst. Een heerlijk spontaan ritje in de omgeving van Canggu waarbij we zelf bepaalden of we links of rechtsaf gingen en waar we wilden stoppen om wat te bekijken of te wandelen.

Leuke strandjes op Bali met kinderen

Hippe restaurants voor heerlijk eten met kids

Onderweg zijn vele gezellige en hippe restaurantjes op dit stukje van Bali. Wij begonnen de dag met een ontbijt van vers fruit en yoghurt bij  Warung El Passo. Een klein restaurantje met uitzicht over een rijst veld.

Fruit en yoghurt bij El Passo Bali

’s Middags lunchen wij bij Milu by Nook. Een wat groter restaurant met zeer uitgebreide kaart van Aziatische tot Westerse gerechten ook met uitzicht op een groen rijst veld.

Restaurant Old Mans Bali

Maar er is voor elk wat wils veel meer te vinden in de omgeving. Wij gaan bijvoorbeeld ook graag naar een Warung. Dat zijn restaurants waar de verschillende gerechten in de vitrine te zien zijn en je zelf kan kiezen wat je wilt. Er wordt warme witte of gele rijst voor je opgeschept en zelf wijs je aan wat en hoeveel je erbij wilt hebben. Hier eet je vers met een heel gezin voor rond de € 10, inclusief een drankje.

Na de zonsondergang gaan we graag naar Oldmans…

Na het tochtje is het tijd om te relaxen op het strand. Wij zitten graag bij Batu Bolong, waar we ligbedden en een surfboard huren. Aan het eind van de dag gaan we vaak naar het populaire en gezellige restaurant Old Mans. Van daaruit is het twee minuten rijden naar ons hotel. Wat een heerlijke dag was dit!