Leuke natuurcamping bij Breda
Natuurcamping bij Breda

Natuurcamping de Duiventoren

Leuke camping bij Breda
originele accommodaties

Speeltuin en natuurvijver

VLAK BIJ DE BIESBOSCH

Diverse accommodaties beschikbaar

Verschillende wereldplekjes midden in de natuur

Een leuke camping bij de Biesbosch? Vlak bij de leuke stad Breda en toch midden in de natuur wakker worden? Natuurkampeerterrein de Duiventoren voldoet hieraan en heeft nog meer te bieden voor gezinnen die actief willen ontspannen.

Fijne plekjes om te overnachten

Wij kwamen naar de Duiventoren met onze eigen trekkerstent. Er stond op dat moment een mix van caravans, tenten en een aantal campeerbusjes à la type Volkswagen California (gaaf!). Een aantal pluspunten die we meteen ontdekten: ruime staanplaats, eigen picknicktafel, net  sanitair en het gevoel van echt in de natuur zijn. We zitten een eindje van de natuurvijver af en dat is fijn met onze kleuter vanwege de veiligheid. Nog even zelf een vuurkorf halen, het hout ligt klaar dus we kopen een kratje. Prima hout dus dat wordt een mooi vuurtje. Buiten ons eigen fijne plekje ontdekken we bij de Duiventoren andere leuke accommodaties. Slapen in een wijnvat, trek-in, of een yurt. Het kan allemaal en dit valt absoluut in de categorie leuke overnachtingen met kinderen!

Keuze uit leuke slaapplekjes op de camping

Een iets andere variant is de houten tent, maar de meest complete accommodatie die je bij de Duiventoren vindt, is toch wel de trek-in voor 4 personen. De trek-in is een soort trekkershut die meer dan compleet is. Door de grote ramen aan de zijkanten en het raam bij de bedden beleef je echt dat je midden in de natuur bent. Met comfort, want de trek-in heeft een eigen keukentje en wc.

Brabantse gastvrijheid en een compleet pakket

Bij de Duiventoren kun je broodjes bestellen die iedere ochtend bij je tent worden bezorgd, geen idee of het Brabantse gastvrijheid is, maar wij vinden het in ieder geval fijn! Verder kun je bij de receptie wandelkaarten, fietskaarten en allerlei andere informatie over de regio rondom de Duiventoren vinden. Wil je een fiets huren? Dat kan voor een hele schappelijke dagprijs en heb je geen zin om zelf hout te sprokkelen? Dan kun je gewoon een kratje hout kopen, goed hout wel te verstaan. Gegarandeerd een paar avonden stookplezier daarmee! Er is beddengoed te huur in de verschillende accommodaties, dus als je geen zin hebt om zelf te sjouwen dan is dat een hele goede keuze.

Kamperen in de omgeving van Breda

En dan ben ik nog vergeten te zeggen dat we op zaterdagochtend blij verrast waren toen we zagen dat er in de groentetuin direct naast de camping verse groenten en fruit werden verkocht. Afhankelijk van het seizoen kun je hier dus lekker een portie biologische producten bij elkaar shoppen. En er kunnen ook verse eieren worden gekocht. Als dat niet bijdraagt aan het fijne buitenleven in dit kleine dorpje vlakbij Breda! Over compleet gesproken. Bij natuurkampeerterrein de Duiventoren worden regelmatig boswandelingen onder leiding van een IVN-gids georganiseerd. Of wat dacht je van een avondje buiten koken met verse groenten uit eigen tuin en excursies naar de Biesbosch? Wij zijn fan van dit leuke plekje met kinderen!

Wakker worden in de natuur

In de avond, nacht en vooral ook in de vroege ochtend hoor je de geluiden van de natuur om je heen bij de Duiventoren. Geweldig! Terwijl we bij onze vuurkorf zitten om ons op te warmen aan het vuurtje luisteren we naar de krekels en kijken we naar de volle maan die nacht. Een heerlijke beleving, want heel eerlijk gezegd hadden we die bloedmaan nooit gezien als we hier niet waren geweest. Dat geeft dus aan hoeveel meer je hoort en ziet van de natuur als je er midden in zit en geen andere afleiding hebt.

Op de hele camping zien we de vuurkorven branden en bij de wijnvaten die allemaal in een rondje bij elkaar staan, zitten de tijdelijke bewoners ervan op bankjes van boomstammen. Genieten dus van de rust. Je weet  zeker dat je midden in de natuur staat als je de volgende ochtend wakker wordt van de loeiende koeien, het ritselen van iets in de bosjes achter de tent en de zonnestralen die door het tentdoek komen.

Een camping met een speeltuin is ideaal voor gezinnen

Omdat er veel kinderen zijn die allemaal vroeg van de partij zijn, kan onze kleine wereldreiziger ook meteen gaan spelen in de speeltuin die vooraan de camping bij de Biesbosch ligt. Wat zand, een waterpomp, een trampoline, schommels, wat speeltoestellen en een aantal skelters en tractoren. Een leuk plekje voor kinderen om te spelen! Bovendien is er ook nog een binnenruimte met voetbaltafel, kleurhoekje en leesboeken. Je kunt hier trouwens ook wandelkaarten, fietskaarten en andere toeristische informatie vinden. Kinderen zullen zich zeker niet vervelen hier in ieder geval.

Jammer is dat sommige kinderen erg luidruchtig zijn en dat de ouders er niets van zeggen. Dat heeft weinig te maken met de camping, maar weet dat de beheerders in actie komen als je het meldt. Eén van de speerpunten van natuurkampeerterreinen is rust namelijk. Na 23.00 uur wordt bijvoorbeeld ook verwacht dat er geen lawaai meer is op deze camping bij de Biesbosch.

Natuurkampeertereinen: gegarandeerd slapen midden in de natuur

De Duiventoren in Dorst is één van de bij natuurkampeertereinen in Nederland en er zijn ook nog een aantal natuurkampeerterreinen in Frankrijk. Er zijn verschillende typen natuurkampeerterreinen: Natuur Plus, Puur Natuur en Natuur Comfort. Deze categorieën hebben allemaal als overeenkomst dat ze rustig zijn en dat er ruimte staanplaatsen zijn die midden in de natuur liggen. Denk bijvoorbeeld aan een landgoed, prachtige bossen, knusse boomgaarden en bijzondere plekjes aan het water. Zeker geen animatieteams (wel natuuractiviteiten!) en ook geen massatoerisme, wél prima sanitair en een douche

Waarom natuurkampeerterreinen ons aanspreken?

Je hebt hier echt rust de mogelijkheid om in de natuur te leven. Wandelen, fietsen, kanoën of andere buitenactiviteiten zitten altijd in de buurt. Om er te kunnen overnachten zul je wel in het bezit moeten zijn van Het Groene Boekje inclusief Natuurkampeerkaart. Je weet hierdoor dat er gegarandeerd een bepaald faciliteitenniveau is op de aangesloten natuurcampings. Download trouwens even de handige 'Kamperen app' van Stichting De Groene Koepel om handig door alle aangesloten campings in Nederland heen te scrollen en te zoeken. Je kunt in de app bijvoorbeeld filteren op voorzieningen zoals trekkershutten, kano-aanlegplekken, WiFi en elektriciteitsaansluitingen. De app is gratis te downloaden voor iPhone en Android.

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.


Natuurcamping bij Breda
Natuurcamping bij Breda
Natuurcamping bij Breda