Leuk vakantiepark in Zeeland met kinderen
Vakantiepark voor groepen in Zeeland

Recreatiepark De Stelhoeve

Vakantie in Zeeland met gezin

Vanaf € 2200,- per nacht (groepsaccommodatie)

De Stelhoeve, samen genieten in de natuur

De Stelhoeve ligt in een prachtig stukje Zeeland en mag zeker niet ontbreken tussen onze wereldplekken. Wij verbleven een lang weekend in een Zeeuwse cottages op dit Oosterscheldepark en genoten van de natuur, de zilte zeelucht à la BLØF en niet te vergeten...de geweldige omgeving!


Snelle check-in

We komen eind van de middag aan bij Oosterscheldepark de Stelhoeve en na het inchecken besluiten we om meteen even om de omgeving te gaan verkennen met onze kleine wereldreiziger. Het oog van onze kleuter valt meteen op de trampolines die in de weide staan: tussen de schapen trampoline springen dat lijkt hem wel wat! Ze zitten in een andere weide, maar voor hem is het als tussen de schapen springen. Fun! Vervolgens door naar de speeltuin en lekker even rondrennen op het terrein. De ruimte bij De Stelhoeve vinden we alledrie meteen heerlijk, zelfs als het park vol zit dan is het nog zo gebouwd dat je geen overlast hebt van je nieuwe buren. We hebben geen culinaire hoogstandjes gepland voor het avondeten en kunnen dus prima uit de voeten in de keuken. Onze Zeeuwse cottage heeft twee verdiepingen en vanuit de slaapkamer met fijne boxspring bedden kijk je uit over de groene weide. Een mooi plaatje bij zonsondergang en we vinden het stiekem een beetje jammer dat het nog niet warm genoeg is om buiten te eten.


Fun voor kids die lekker actief zijn

De Stelhoeve is echt heerlijk voor gezinnen, geen twijfel over mogelijk. Kinderen kunnen hier zonder gevaar rondrennen en lekker spelen in de verschillende speeltuintjes die er zijn. Wij begonnen iedere ochtend met een warming up op de trampoline. Heerlijk, ook voor moeders die om 8.00 uur wel van een workout houden. Daarna rustig opstarten en genieten. De natuur rondom de Stelhoeve nodigt kinderen uit om lekker actief te zijn en tegelijkertijd kun je hier ook heerlijk genieten van de rust en de ruimte. Een groot voordeel vonden wij dat we vanuit onze cottage een goed uitzicht hadden en dus eigenlijk overal onze kleuter wel goed in de gaten konden houden.


Duiken vanaf de dijk

Net voor zonsondergang op vrijdagavond besluiten we om de dijk op te lopen. Onze kleuter is wel benieuwd wat er achter die berg ligt en is blij verrast door zoveel water...de zee! Als je van duiken houdt dan ben je met een verblijf bij De Stelhoeve trouwens op het juiste adres. Er zijn hier erg fijne faciliteiten voor duikers: een ruimte om je om te kleden, je kleding op te bergen in een locker en de mogelijkheid om zo de dijk over te lopen en het water in te gaan. Na een duik waar je de kans loopt om bruinvissen te spotten, kun je je kleding afspoelen in het duikershuisje en daar kun je tevens ook je spullen laten drogen. Ideaal! Je loopt gewoon zo de deur uit en bent binnen een minuut bij de zee, voor kinderen echt ultiem om hier rond te rennen op de dijk met dit uitzicht.


Oesters rapen in de Oesterschelde

Omdat Gijs geen buddy heeft om mee te duiken, besluiten we om met z'n drietjes oesters te gaan rapen en om op die manier te genieten van de zee en de zeelucht. Onze kleuter vindt het wel wat die glibberige diertjes in een schelp...als hij ze zelf maar niet hoeft te eten! Wat ons betreft horen oesters toch wel bij de specialiteiten van Zeeland. In de Oosterschelde kun je op veel plaatsen oesters rapen en wij hebben de Oosterschelde bij Wemeldinge al snel omgedoopt tot Oesterschelde. Voor oesterliefhebbers is dit echt een ultieme plek, je raapt bij eb de oesters zo op. Eén kilootje oesters per dag is toegestaan per persoon. Je loopt bij De Stelhoeve zo de dijk over en kan bij eb verse oesters rapen. Ga met een emmertje, handschoenen en laarzen op pad om het jezelf makkelijk te maken. Een schroevendraaier om de oesters uit te bikken is optioneel, niet essentieel. Er liggen genoeg oesterschelpen die je zo kunt oprapen en dat is ontzettend leuk om met kinderen te doen. Wij vermaken ons opperbest! Oesters rapen kan in het oesterseizoen van september tot en met april, houd er rekening mee dat het frisjes kan zijn dus zorg dat je warm bent aangekleed. Oh ja, en neem een oestermes mee...


Een omgeving waar altijd iets te beleven is

Over de omgeving van de Stelhoeve zijn we eigenlijk ook alleen maar enthousiast, heerlijk om hier met je gezin naartoe te gaan. Een prachtig stukje Nederland. Voor mensen die van wandelen en fietsen houden is het hier sowieso ook heerlijk. We zaten net in het voorseizoen, dus nog niet alles was open. Een bezoek aan 'Long John' in Middelburg is erg leuk met een kind: lekker klimmen. Verder zijn we naar een natuur- speel- en beleefboerderij en een kaasboerderij geweest en natuurlijk mocht ook het pittoreske plaatsje Veere met haar mooie stadswallen niet ontbreken. Voor natuurliefhebbers is de omgeving van de Stelhoeve ook heerlijk, want je kunt volop wandelen langs leuke riviertjes, je ogen uitkijken in de Jachthaven van Wemeldinge en natuurlijk met mooi weer heerlijk op het terras van je Zeeuwse cottage genieten van het uitzicht, de rust en de schapen in je achtertuin.


Wij waren in de Stelhoeve toen het nog geen groepsaccommodatie was.

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.


Vakantiehuis voor grote groep in Zeeland
Vakantie in Zeeland met gezin
Vakantie in Zeeland met kinderen