aTips vakantie in Georgië met kinderenv

Georgië met kinderen, tips en leuke uitjes voor gezinnen

Georgië

Georgië is erg toegankelijk, je vliegt er in een kleine 5 uurtjes naartoe. Je kunt de hoofdstad Tbilisi bijvoorbeeld bezoeken voor een stedentrip en deze dan uitbreiden met het bezoeken van verschillende oude dorpjes door het maken van dagtochten. 

Maak bijvoorbeeld een dagtocht met een bezoek aan een dorpje met een wijnboerderij en genieten van het platteland. Zeker weten dat kinderen zich ook prima vermaken in de natuur. Natuurlijk mag een bijbehorende proeverij niet ontbreken als je net als wij een wijnliefhebber bent. In de keuken van Georgië kom je trouwens veel invloeden tegen uit het verlegen. Van het Midden-Oosten tot aan India. Lekker eten dus! Of je gaat verder dan alleen de hoofdstad en spendeert je hele gezinsvakantie in Georgië en laat je verrassen door de veelzijdigheid van het land. Wandelen in de bergen van de Kaukasus vanuit Kzabegi en uitrusten op de grote kiezelstranden van Batumi. Daarnaast kan er in de winter ook geskied worden in Georgië.

Heet fijne klimaat

Het klimaat van Georgië is warm en aangenaam en voelt mediterraan aan bij de kust van de Zwarte zee. Het relatief kleine grondgebied bestrijkt verschillende klimaat zones, die zijn bepaald door de afstand van de Zwarte zee en de hoogtes. De klimaatzones variëren van vochtig subtropisch tot de eeuwige sneeuw en gletsjers. Het warme klimaat van Georgië wordt grotendeels bepaald door de bergen van de grote Kaukasus. De winters zijn kort en mild en de hoge bergen bieden veel zon. In de Kaukasus, de hoogste bergen van Europa, ligt er in de winter altijd sneeuw. De neerslag is gelijkmatig verdeeld over het hele jaar, hoewel de regenval tijdens de herfstmaanden bijzonder intensief kan zijn. Dank aan Fred Vorstenbosch voor de informatie.

Waarom een rondreis Georgië met je gezin?

De mooie hoofdstad Tiblisi, oude dorpjes en de verscheidenheid aan mooie natuur zorgen ervoor dat het een afwisselende en als je wilt actieve vakantie in Georgië kan worden die geschikt is voor het hele gezin.


Zo krijg je korting op je Sunny Cars huurauto
0
Zo krijg je korting op je Sunny Cars huurauto

Mireille Steegmans

Zo krijg je korting op je Sunny Cars huurauto
Georgië voor beginners: handig om te weten voor een familievakantie
0
Georgië voor beginners: handig om te weten voor een familievakantie

Angreni Hilaul

Georgië voor beginners: handig om te weten voor een familievakantie