Kaunas Kasteel

Litouwen met kinderen, tips en leuke uitjes voor gezinnen

Litouwen

Een verborgen schat voor gezinnen in het hart van Europa: Litouwen. Dit is werkelijk een betoverend land dat is doordrenkt van geschiedenis en natuurlijke schoonheid en het is voor gezinnen een speeltuin vol avontuur en plezier. Van betoverende kastelen en sprookjesachtige bossen tot prachtige stranden aan de Oostzee, Litouwen laat kinderhartjes sneller kloppen. Geniet van uitgestrekte nationale parken, waar kinderen kunnen rennen en spelen. Maak kennis met de warme gastvrijheid van de lokale bevolking, die altijd klaarstaat om je te ontvangen en geniet van een aantal prachtige steden. Een vakantie in Litouwen betekent onvergetelijke herinneringen creëren en een reis vol avontuur en ontdekkingen. Er zijn meer dan 3000 (!) meren en het land is voor 35% bebost! Waar je dus ook gaat, je bent als snel omringd door bomen, velden, rivieren en meren.  

The Natural Wonders

Als natuurliefhebber kom je in Litouwen volop aan je trekken met een overvloed aan wandelroutes door de adembenemende draslanden. Deze "Natural Wetlands" zijn ware schatten van ongerepte schoonheid, waar zeldzame flora en fauna te vinden zijn. Laat je betoveren door de wonderschone natuur terwijl je over kronkelende paden loopt, zoals de Varnikai Cognitive Trail. Of waag je aan de langste boardwalk van Litouwen, de Cognitive Walkway of Mūšos tyrelis, die je meeneemt door zijn weelderige omgeving. Ontdek met je gezin ook de magie van Litouwen's natuurlijke draslanden, waar avontuur en verwondering hand in hand gaan. Geniet van de serene rust, het unieke ecosysteem en de ongerepte schoonheid die deze gebieden te bieden hebben. Een wandeling door de draslanden van Litouwen is een ervaring die je niet wilt missen tijdens je verblijf in dit prachtige land met je gezin.

Curonian Spit: natuurlijk UNESCO erfgoed

Curonian Spit (of de Koerse Schoorwal) is een spectaculaire landtong van maar liefst 98 km lang, waar het betoverende bos- en duinlandschap heerst. Hier vind je de hoogste duinen van heel Europa! Vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan het Parnidis Dune Observation Deck in Nida, waar je kunt genieten van een van de meest adembenemende uitzichten die je je kunt voorstellen. Je zult versteld staan van het uitzicht op zee, zand en bossen zo ver het oog reikt. Daarnaast mag je het Nagliai Natuurreservaat niet missen, waar je een pad volgt dat je door een mysterieus natuurverschijnsel leidt: de dode zandduinen. Hier werden enkele eeuwen geleden vier voormalige dorpen van de Curonian Spit begraven onder het zand. Het is een fascinerende plek die je meeneemt naar een andere tijd.


Drie Litouwse steden die een citytrip waard zijn
0
Drie Litouwse steden die een citytrip waard zijn

Mireille Steegmans

Drie Litouwse steden die een citytrip waard zijn