Slovenië natuur

Kranjska Gora, juweel in de Julische Alpen

Kranjska Gora

Kranjska Gora heeft ons aan alle kanten verrast! Het is een adembenemende bestemming in het hart van de Julische Alpen, ligt dicht bij de Oostenrijkse grens en is de perfecte vakantieplek voor gezinnen. Er is in dit gebied zo ontzettend veel te beleven en je hoeft niet ver te rijden. Met haar beroemde wintersportfaciliteiten, fonkelende meren en rijke natuur, is Kranjska Gora een plek die je niet mag missen als je met kinderen reist.

Mix van activiteiten en ontspanning

Kranjska Gora biedt een unieke mix van activiteiten en ontspanning, en het is een must-see voor gezinnen die het authentieke Slovenië willen ervaren. Of je nu geïnteresseerd bent in wandelen, zwemmen, of gewoon genieten van de prachtige omgeving, deze charmante plek biedt iets voor iedereen. Als je met kinderen reist, zijn er genoeg mogelijkheden voor plezier en educatie, terwijl je ook de schoonheid en rijke geschiedenis van dit unieke deel van Slovenië kunt verkennen en daarbij mogen een bezoekje aan het Zelenci natuurreservaat en het Meer van Jasna niet ontbreken.

Zelenci natuurreservaat

Een hoogtepunt is het Zelenci natuurreservaat, waar je kunt wandelen en genieten van het uitzicht op de smaragdgroene bronnen van de Sava-rivier. Het reservaat heeft ook een educatieve waarde; het is een geweldige plek om kinderen respect voor de natuur bij te brengen. Met de georganiseerde paden en observatietoren kun je genieten van het lokale wildleven, zoals gekko's, wilde zwanen en veldmuisjes.

Meer van Jasna

Het nabijgelegen meer van Jasna biedt mogelijkheden om te zwemmen en suppen. Hoewel het water in de meivakantie nog wat fris kan zijn, is het een betoverende plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op de Julische Alpen. Veel accommodaties in de regio, zoals Jasna Chalet Resort, bieden saunafaciliteiten, waardoor je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid van Slovenië in zowel de zomer- als de wintermaanden.


De 5 meest verrassende uitjes in Kranjska Gora
0
De 5 meest verrassende uitjes in Kranjska Gora

Mireille Steegmans

De 5 meest verrassende uitjes in Kranjska Gora
14 tips in Kranjska Gora, een betoverend juweel in Slovenië
0
14 tips in Kranjska Gora, een betoverend juweel in Slovenië

Mireille Steegmans

14 tips in Kranjska Gora, een betoverend juweel in Slovenië
Lake Jasna Kranjska Gora met kinderen
REISGIDS SLOVENIË MET KIDS
Slovenia ECO Resort Kamnik glamping
OVERNACHTEN MET KINDEREN
Kranjska Gora Slovenie natuur
KRANJSKA GORA