Huttopia in Bretagne
Fiets huren bij Huttopia Baie du Mont St Michel

Huttopia Baie du Mont St Michel

Leuke huttopia in Bretagne met kinderen
Fiets huren bij Huttopia Baie du Mont St Michel

Huttopia Baie du Mont St Michel

Huttopia in Bretagne

Hartje bretagne

Vlakbij Mont Saint Michel

inclusief camping

Vanaf € 15,- per nacht (camping)

Slapen in de prachtige natuur van Bretagne

Huttopia Baie du Mont St Michel ligt in de prachtige natuur van Bretagne. De kust is nooit echt ver weg en Middeleeuwse plaatsen als Saint-Malo en Mont St Michel zijn binnen handbereik.

Op avontuur op het Huttopia terrein

Huttopia Baie du Mont St Michel is een waar ontdekparadijs voor kinderen als je naar Frankrijk gaat. Je slaapt midden in de natuur en zodra het licht wordt trekken onze kinderen het liefst hun laarzen aan om op pad te gaan. Er ligt een meer dicht bij ons huisje en uiteraard zijn er binnen tien minuten twee kinderen en hun laarzen kletsnat. Heerlijk toch? Wij vinden van wel. Huttopia heeft een speeltuintje dat leuk is voor peuters, kleuters, maar ook onze 7-jarige vermaakt zich er prima. Bovendien ligt er op het terrein een tennisbaan, staan er pingpongtafels en zijn er jeu de boules banen aangelegd. Alle benodigdheden om deze spellen te spelen zijn bij de receptie gratis te lenen. Wil je fietsen, maar heb je die niet meegenomen? Bij de receptie zijn verschillende soorten fietsen -ook kinder- en tienerfietsen- en fietsstoeltjes te huur. En wat het allerleukste is voor kinderen? Er is een binnen- en buitenzwembad! Het buitenbad heeft een pierenbadje, heerlijk voor baby’s, dreumesen en peuters.

Sfeervolle accommodaties en een camping in Bretagne

Officieel is dit Huttopia park een camping, maar in de loop van de jaren zijn er ontzettend veel accommodaties bijgekomen. De accommodaties die er al wat langer staan zijn wat gedateerd, de nieuwere zijn van alle gemakken voorzien. Je kunt dus kiezen. Ga je hier met je eigen kampeermiddel heen, of kiest je voor een fijne, meestal fijn geprijsde accommodatie? Wij slapen in een Chalet Évasion. Al in de vroege ochtend hoor je de vogels fluiten, heerlijk. De kinderen halen bij de receptie de broodjes die we de vorige dag hebben besteld en met een heerlijk kopje koffie ontbijten we op onze veranda. Je ziet de andere huisjes wel, maar ze zijn zo neergezet, dat de veranda’s van de andere huisjes niet tot nauwelijks te zien zijn. Er is wat ons betreft voldoende privacy. Bij Huttopia Baie du Mont St Michel heb je de volgende opties:

  • Canadienne II tent of Trappeur tent – de trappeur heeft een kachel en eigen badkamer met douche en toilet in de tent, de Canadienne II is eenvoudiger zonder sanitair of kachel. Beide hebben een keukentje, eettafel en ‘echte’ bedden.
  • Houten chalets: Évasion, Évasion Vista of Ottawa – Ottawa is geschikt voor 6 personen, de andere twee zijn bedoeld voor 5 personen. De verschillen zitten vooral in de uitvoering van ‘luxe’. Er zijn ook mogelijkheden voor mindervaliden mensen.
  • Stacaravan Vancouver is bedoeld voor 5 personen, met een heerlijk groot terras.
  • Pipowagen Roulette is geschikt voor 4 personen, waarvan 2 kinderen, anders wordt het erg krap. De pipowagen heeft uitzicht op het meer en een eigen badkamer.
  • Kamperen met je tent, caravan of camper is ook heerlijk bij Huttopia Baie du Mont St Michel. Al het sanitair is onlangs vernieuwd en ziet er erg schoon en mooi uit.

Ook met slecht weer genoeg te beleven bij Huttopia

Wij bezoeken Baie du Mont St Michel in de meivakantie. Het is stralend weer, al zijn de ochtenden nog wat fris. Maar aan de Bretonse kust kan het ook behoorlijk spoken en zonnig weer is niet gegarandeerd. Ook dan zit je bij deze Huttopia goed. Er is een binnenzwembad en het water is verwarmd. Verwacht geen subtropische temperaturen en urenlang vermaak, maar om een paar baantjes te trekken is het prima. Bovendien heeft het park een grote binnenruimte (met WiFi) waar je kinderen zich vermaken met een voetbaltafel, pooltafel (beide tegen betaling), een tv en bordspelletjes.

Wat is er te doen in de omgeving?

Zoals de naam al aangeeft is deze Huttopia in de buurt van Mont St Michel. Een getijdeneiland vlak voor de kust, met daarop een dorpje met een prachtige Middeleeuwse abdij. Wil je Mont St Michel bezoeken, ga dan vroeg in de ochtend, want het is hier vaak extreem druk. Bezoek in ieder geval het plaatsje Saint Malo. Het oude centrum is compleet ommuurd. Ook hier kan het vrij druk zijn. Dit is vooral onhandig met betrekking tot parkeren. Ga een beetje op tijd van huis of bezoek het plaatsje aan het einde van de middag. Je kunt hier heerlijk over de oude stadmuur wandelen. Loop ook het strand op om de stad van een afstandje te bekijken. Een andere Middeleeuwse stad is Dinan. Hier staan prachtige vakwerkhuisjes en een leuk kasteel om te bezoeken. Met kinderen gegarandeerd een succes. Ten slotte tippen we de stranden die vanaf Huttopia binnen een uur te bereizen zijn met de auto. Aan Route de la Baie liggen er een paar, maar rijd vooral wat verder er ga naar Plage de la Fourberie door de ligging in een baai een waar paradijsje.

Zwembad Huttopia Baie du Mont St Michel
Huttopia aan het water in Frankrijk
Huttopia Baie du Mont St Michel met een kleuter