aResort gezin Malediven met kinderen
Malediven
Angreni Hilaul
Malediven
01/30/2024
9 min

Paradijslijk familieavontuur op de Malediven

01/30/2024
9 min

Naar de Malediven met kinderen, zou je dat nou wel doen? Jazeker! Dat is toch enorm kostbaar? Dat klopt, dat kan ik niet ontkennen. Maar ik garandeer je dat het de ervaring zeker waard is! Dat kunnen wij volmondig zeggen na ons eerste bezoek aan de Malediven, met een tiener aansluitend op onze rondreis door Sri Lanka. Met onze 13-jarige bezoeken wij één van de honderden eilanden. En je leest het goed, wij zijn er nu één keer geweest, maar sluiten niet uit dat we ooit nog een keer gaan. Bij het plannen van onze reis naar de Malediven gingen we er echter wel vanuit dat dit een once in a lifetime zou worden, dus we hebben niet bespaard op de accommodatie en prachtige herinneringen gemaakt die we sowieso nooit meer zullen vergeten!

Familieavontuur Malediven

Onze eerste indruk van de Malediven

Met een speedboot varen we vanaf de luchthaven van Malé ons paradijs voor enkele dagen tegemoet. Malé is als je met Etihad Airways vliegt vaak een stopover optie voor reizen naar Sri Lanka en daardoor zijn de Malediven gemakkelijk te combineren. Direct bij aankomst worden we hartelijk ontvangen met een bloemenketting en lopen we over houten stijgers richting het hoofdeiland van het resort waar we verblijven: Sun Siyam Olhuveli. Omgeven door helderblauw water, waarin we verschillende vissen, kleine haaien en een schildpad spotten. De eerste indruk van de Malediven is meteen fantastisch voor ons hele gezin!

Aankomst Malediven bloemenketting

Elektrisch golfwagentje met chauffeur

Na het incheckmoment bij Sun Siyam Olhuveli worden we met een elektrisch golfwagentje naar onze accommodatie gebracht. Tijdens dit ritje over zandpandpaden, onder de palmbomen, langs het strand en omgeven door een felblauwe zee, zien we meteen veel van de eilandjes die bij het resort horen en met bruggen aan elkaar verbonden zijn. De chauffeur vertelt wat er waar allemaal te doen is in ons resort, uit welke restaurants we allemaal kunnen kiezen en waar de bushaltes (!)  zijn. Aan praktische informatie geen gebrek en aan vriendelijkheid ook niet!

Op een gegeven moment verlaten we het eiland om een houten stijger op te rijden waar aan weerszijden een rij watervilla’s als een slinger op het water staan. We stoppen bijna aan het einde van de stijger en de deur van onze eigen watervilla wordt voor ons open gedaan. We komen een zeer ruime kamer binnen waarin een groot tweepersoonsbed en één eenpersoonsbed opgemaakt zijn. Via schuifdeuren lopen we ons eigen riante balkon op, waar ligstoelen klaar staan en je met een trappetje het helderblauwe water in kunt gaan. Dit is meteen het eerste wat we doen. Met onze eigen snorkelspullen nemen we direct een kijkje onder water opzoek naar vissen en koraal.

Tips Malediven met kinderen

Hoe breng je je dagen door in een resort op de Malediven?

Léon geniet in stilte van de rust en al het moois om ons heen, terwijl Fleur en ikzelf super enthousiast zijn en overal filmpjes en foto’s maken. De eerste middag is eigenlijk zo voorbij. Het wordt vrij vroeg donker en na het eten is er niet heel veel meer te doen in het resort waar wij verblijven. Je kunt lopend of met de golfwagen naar het hoofdeiland gaan, waar in één van de restaurants muziek gedraaid wordt. Elke avond in een ander thema. Zo hebben we twee avonden een dansje en drankje gedaan. Hier zijn ook enkele ouders met jonge kinderen die met blote voeten in het zand gezellig staan te dansen. Wij vinden het sowieso leuk om even een kijkje te komen nemen op het hoofdeiland na het eten, daar ze op één van de vlonders aan het water een aantal felle lampen op de zee laten schijnen, waardoor honderden vissen en enkele grote manta’s onder onze blote voeten zwemmen terwijl we rustig op de stijger zitten te kijken. Jong en oud geniet hiervan in stilte. Het is ontzettend bijzonder om de deze vissen van zo dichtbij mee te maken!

Betaalbaar resort Malediven Sun Siyam Olhuveli

Ons verblijf bij Sun Siyam Olhuveli

Wij hebben na de eerste aankomst dag nog twee hele dagen op het eiland en bij ons fijne resort Sun Siyam Olhuveli Maldives. Er zijn verschillende dingen die we zelf of georganiseerd met ons gezin kunnen doen.

Zo is er een recreatieruimte voor kinderen, waar elke dag verschillende activiteiten georganiseerd worden. Deze activiteiten zijn vooral bedoeld voor kinderen van de basisschoolleeftijd. Via de app van het resort kun je gemakkelijk de actuele agenda bekijken. De meeste activiteiten zijn gratis, soms wordt er een bijdrage van enkele dollars gevraagd, wanneer je bijvoorbeeld een T-shirt gaat versieren.

Voor tieners worden er op het Zuidelijke Malé-atol - het eiland waar wij verblijven - geen speciale activiteiten georganiseerd. Fleur kan wel meedoen met gratis sportlessen, we kunnen betaalde duik of snorkeltochten boeken of een sup of waterscooter huren. Wij doen aan geen van deze activiteiten mee, omdat dit helemaal niet nodig is. We vermaken onszelf helemaal prima en daarbij zijn deze activiteiten ook nog eens ontzettend duur.

> Lees mijn review over Sun Siyam Olhuveli

Boeken bij Booking.com


Wij betalen in totaal met twee volwassenen en één tiener van 14 jaar een bedrag van € 1.200 voor een verblijf van 3 nachten bij Sun Siyam Olhuveli. Dit is inclusief halfpension.


Sun Siyam Olhuveli review Malediven

Malediven, een paradijs voor kleine- en grote waterratten

Er is in en om het water meer dan genoeg te zien en te doen. De Malediven zijn een paradijs voor kleine en grote waterratten blijkt wel. Eigenlijk kunnen we vrijwel overal waar we langs het strand lopen zó het water in. Ook kleine kinderen met zwembandjes om, wanneer ze nog niet kunnen zwemmen, kunnen direct de aangename zee in wandelen. Het water is namelijk heel lang vrij ondiep, direct lekker warm, heel erg helder en er zijn geen golven. We hoeven ook helemaal niet ver het water in om vissen, kleine haaien, schildpadden en zelfs manta’s te zien. We hebben gesprekken met andere gasten en horen zo van elkaar waar bepaalde vissen en koraal gezien zijn, zodat we zelf niet heel lang hoeven te zoeken of mooie plekken missen. Een snorkelset zou ik zeker zelf meenemen als je naar de Malediven gaat met kinderen.

Gezinsvakantie Malediven Kinderparadijs

Naast zwemmen in de zee zijn er ook verschillende kindvriendelijke zwembaden in het resort waar wij verblijven. Je kunt je er op één van de ligbedden makkelijk een paar uur vermaken. Handdoeken en parasols zijn, zowel bij de ligbedden op het strand als aan het zwembad voldoende verkrijgbaar. Handdoekje leggen is hier zeker niet nodig! Verblijf je niet op een resort eiland, maar op één van de eilanden waar ook Maldiviërs wonen, dan kun je het dorp bezoek of in de omgeving van het eiland met een lokale boot andere eilanden bezoeken. Wij hebben dit vanuit ons resort, wat de meest gangbare manier om op de Malediven te verblijven is, jammer genoeg niet kunnen ervaren.

Gezinsreis Malediven turquoise wateren

De ultieme Malediven ervaring; overnachten in een huisje op palen

Niet alleen een reis naar de Malediven stond op onze bucketlist, het moest dan natuurlijk ook meteen een verblijf in een huisje op palen in de zee zijn. Bij de eerste zoekopties die ik tegenkom op internet lijkt dit bijna niet mogelijk, tenzij we ons budget zouden verdrievoudigen. Omdat we ervoor al vier weken in Sri Lanka rondreizen, zijn we dit niet van plan. Ik bezoek online tientallen resorts en vergelijk prijzen. Op een gegeven moment vind ik een betaalbaar, mooi en kindvriendelijk resort, waar op het moment van boeken kinderen gratis mee mogen.

Op die manier is het voor ons mogelijk om drie nachten in een geweldige ‘Grand-Watervilla’ te verblijven bij Sun Siyam Olhuveli, waar je vanaf je terras direct met een trapje de warme helderblauwe zee in kunt gaan! Wij vinden het alle drie helemaal geweldig en zijn super enthousiast over de ruime kamer, de fijne bedden, mooie badkamer met vrijstaand bad en aparte douche en het grote terras met ligbedden en fantastisch uitzicht. Fleur kiest er uiteindelijk voor om niet op de kamer te slapen, maar neemt haar dekbed mee naar buiten en slaapt drie nachten op het terras onder de sterren met het geluid van de zee om haar heen. Fantastisch vindt ze dit!

> Lees mijn review over Sun Siyam Olhuveli

Boeken bij Booking.com

Gezinsresort Malediven

Resort familievakantie Malediven

Goedkoper alternatief: een vrijstaand huisje direct aan het strand

Past overnachten in een huisje op palen toch niet in je budget, dan kun je ervoor kiezen om in een vrijstaand huisje direct aan het strand te slapen, met of zonder privé zwembadje voor de deur. Ook zijn er kamers in verschillende gebouwen van tweehoog, waarbij je de keuze hebt voor een kamer direct aan het strand of op de tweede verdieping.

Wil je het overigens nòg luxer maken, dan kun je in het resort waar wij verblijven ook kiezen voor een ‘Grand-Watervilla met privé zwembad’. Met één groot natuurlijk, ook nog eens verwarmd, zwembad om ons heen, vonden wij dit zelf nogal overbodig.

Bezoek de Malediven nu het nog kan

Door de veranderingen in het klimaat en de stijgende zeespiegel, is het helemaal niet vanzelfsprekend dat onze kinderen over een aantal jaren de nu bestaande eilanden van de Malediven kunnen bezoeken. Dit is voor ons ook een reden geweest om te gaan nu het nog makkelijk kan.

Niet alleen de Malediven zelf, maar ook het onderwater leven heeft te leiden onder de klimaatveranderingen. Wij als toeristen zijn daar medeverantwoordelijk voor, maar kunnen tijdens ons bezoek wel een steentje of in dit geval een koraaltje bijdragen. Door het “planten” van koraal wordt in het water rondom resorts voor gezorgd dat koraal weer terugkomt.

Resorts verzamelen stukjes levend koraal, wat één keer in de zoveel tijd stukje voor stukje aan groter stalen constructies vastgemaakt wordt. Deze metalen constructies worden vervolgens in de zee neergelaten en na een aantal maanden zie je al dat het koraal begint te groeien. Op het moment dat wij in ons resort verblijven kunnen we meehelpen om de stukjes koraal vast te maken en ikzelf mag ook mee op de speedboot terwijl de constructies de zee in gaan. Één van de medewerkers laat mij vervolgens onder water zien hoe het koraal in de afgelopen tijd gegroeid is. Op sommige plekken is het koraal al heel groot gegroeid en zie je rondom die plekken honderden vissen zwemmen. Het is een prachtig en uniek gezicht. Wij vinden het bijzonder en mooi dat je hier als gast bij betrokken wordt. Het is een goede manier om kinderen bewust te maken van het leven in het water en het behouden van deze prachtige ecosystemen.

Vliegen naar Malediven met kinderen

Dit moet je weten voor je vakantie naar de Malediven met kinderen

Plan je een relaxvakantie met je gezin naar de Malediven? Deze tips helpen je tijdens de voorbereiding: