Saoedi-Arabië met kinderen

Saoedi-Arabië met kinderen, onontdekt en intrigerend

Saoedi-Arabië

Reizen naar Saoedi-Arabië met kinderen klinkt misschien als een ongebruikelijke keuze voor een familievakantie. Toch biedt dit fascinerende land in het hart van het Midden-Oosten een schat aan ervaringen die zowel educatief als avontuurlijk zijn. Waarom Saoedi-Arabië met kinderen? Een reis naar Saoedi-Arabië met kinderen biedt een unieke kans om de wereld door een andere lens te zien, want dat dit land anders is dan andere landen is een feit. Voor gezinnen die houden van avontuur en het ontdekken van nieuwe culturen, biedt Saoedi-Arabië een perfecte mix van activiteiten. 

Beste reistijd

De ideale periode om Saoedi-Arabië te bezoeken is tussen november en april, wanneer de temperaturen aangenamer zijn en de hitte draaglijk is. In de wintermaanden (december tot februari) zijn de temperaturen mild, maar het is belangrijk om rekening te houden met koude nachten, vooral in de woestijn en hooglanden waar temperaturen rond het vriespunt kunnen schommelen. In de zomermaanden (juni tot augustus) is het extreem heet, met temperaturen die vaak boven de 40°C uitkomen. Aan de westkant van het land heerst een steppe- of halfwoestijnklimaat en in Aseer is er een hooglandklimaat met milde temperaturen en een moessonseizoen.

Rechtstreekse vluchten naar Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is één van de snelst groeiende bestemmingen ter wereld en dat is niet voor niets. Het Arabische land is pas sinds 2019 geopend voor toeristen en daardoor nog grotendeels onontdekt. Terwijl het snel en gemakkelijk te bereiken is! Zo vertrekken de KLM en Saudia Airlines meerdere keren per week, rechtstreeks, naar Riyad, Jeddah en Dammam. Vanaf Brussel vliegen Flynas en Saudi Arabian Airlines in minder dan 6 uur naar Jeddah, de prachtige stad aan de Rode zee. Inwoners van Nederland en België kunnen via de website van visitsaudi.com een elektronisch visum (e-visa) aanvragen, waardoor er zonder gedoe ontspannen kan worden gereisd.

Rijke geschiedenis en cultuur

Saoedi-Arabië is de thuisbasis van vijf UNESCO-werelderfgoedlocaties, elk met zijn eigen unieke verhaal. Bezoek Al-Ula, een oude stad die meer dan 2000 jaar geleden door de Nabateeërs werd gesticht. De betoverende rotsformaties en de overblijfselen van oude beschavingen bieden een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Dit is een perfecte kans om kinderen te leren over de geschiedenis en de invloed van oude culturen.

Avontuur in de woestijn

Ervaar de schoonheid van de Saoedische woestijn met een familievriendelijke woestijnsafari. Kamelenritten, zandboarden en sterren kijken zijn slechts enkele van de activiteiten die je samen kunt ondernemen. Het is een prachtige manier om de kinderen kennis te laten maken met de natuur en hen te leren over het belang van duurzaam reizen.

Proef de Saoedische keuken

De Saoedische keuken is rijk en gevarieerd. Neem de tijd om samen met de kinderen lokale gerechten te proeven zoals Kabsa, een traditioneel rijstgerecht met kip, lam of vis, gekruid met een mix van specerijen. Dit is een heerlijke manier om de lokale cultuur te ervaren en tegelijkertijd te genieten van gezinsmomenten rond de eettafel.

Praktische tips voor een zorgeloze reis naar Saoedi-Arabië

  • Visum en reisdocumenten - Zorg ervoor dat je alle benodigde reisdocumenten ruim van tevoren in orde hebt. Saoedi-Arabië biedt een e-visum voor toeristen, wat het proces vereenvoudigt.
  • Beste reistijd - De beste tijd om Saoedi-Arabië te bezoeken is tussen oktober en maart, wanneer de temperaturen aangenamer zijn voor buitenactiviteiten.
  • Accommodatie - Er is een breed scala aan familievriendelijke accommodaties beschikbaar, van luxe resorts tot comfortabele appartementen.
  • Gezondheid en veiligheid - Zorg altijd voor een passende reisverzekering en controleer de laatste gezondheids- en veiligheidsadviezen.
Culinair Saoedi-Arabië, een smakelijke ontdekkingstocht
0
Culinair Saoedi-Arabië, een smakelijke ontdekkingstocht

Mireille Steegmans

Culinair Saoedi-Arabië, een smakelijke ontdekkingstocht
Ontdek de schatten van Saoedi-Arabië, één groot avontuur
0
Ontdek de schatten van Saoedi-Arabië, één groot avontuur

Mireille Steegmans

Ontdek de schatten van Saoedi-Arabië, één groot avontuur