arrow_drop_up arrow_drop_down
Noordkade Veghel, maximale fun in een industriële omgeving
24 september 2016 

Noordkade Veghel, maximale fun in een industriële omgeving

Noordkade Veghel is met recht een pareltje waar wij heel erg graag komen. Tegelijkertijd vinden we het eigenlijk een hele lastige plek om te omschrijven, want wat kun je nu eigenlijk verwachten bij Noordkade waar ook de Jumbo Foodmarkt is gevestigd?

Een mix van concepten in een oude fabriek

CHV Noordkade in Veghel is de thuishaven voor verschillende organisaties die allemaal samen onder één dak zitten. Ze hebben als overeenkomst dat ze zich richten op kunst, food, cultuur en vrijetijdsbesteding. Zo vindt je er een viswinkel en een koffiebar, maar ook een kookwinkel, de Erfgoedfabriek en verschillende kleine musea. De fabriek van Noordkade zelf is eigenlijk al één groot museum wat supervet is voor gezinnen. Struin door de fabriekshallen en kijk je ogen uit. Ga zitten in een echte Bavaria truck en op de foto met verschillende oldtimers. Kortom: genoeg te zien en beleven voor een middagje of zelfs een dagje uit met kinderen, compleet met betaalbaar en lekker uit eten erbij. Hoef je thuis niet meer te koken.

Wijntje, biertje en dikke fun bij Wittern Restaurant

De eerste keer dat we bij Noordkade waren, dachten we dat we alles hadden gezien nadat we een lekker vers frietje hadden gegeten bij Pieperz, de meeste hallen in de fabriek hadden bezocht, een enorme zandloper met een heuse sportauto hadden bewonderd en hadden gespeeld in de kids corner. Hadden wij ons even goed vergist! We hadden de bioscoop nog niet gezien en ook restaurant Wittern hadden we gemist. Zonde, want door de enorme glijbaan die buiten het restaurant is aangelegd hebben kinderen hier de middag van hun leven. Onze kleuter in ieder geval wel. Een matje van Bavaria, trappen klimmen en glijden maar! En dan is er bij Wittern zelf nog heel veel te zien in het restaurant. Er hangen bijvoorbeeld motoren aan het plafond!

Direct naast Wittern ligt een bioscoop. Prachtig en sfeervol ingericht en nog helemaal niet druk de keren dat wij er waren tenminste. Een perfecte gelegenheid om de zaal dus (bijna) voor jezelf te hebben en te genieten van de nieuwste films en al het moois wat je verder om je heen ziet. Deze foto's spreken waarschijnlijk wel voor zich. Maar zitten op een bank wat ooit het onderstel van een trein was, is toch wel erg stoer.

Struinen door een industrieel mega complex

Met gemak struin je een uur of anderhalf rond binnen en buiten het terrein van dit megacomplex. Trappen klimmen, over balustrades lopen, kijken naar alle machines en kunst. Zo'n beetje iedere deur is open en je kunt dus het hele fabrieksterrein verkennen en dat is best indrukwekkend. Een enorme hijskraan met oude haak en allerlei andere machines die vroeger gebruikt werden in de fabriek. Best indrukwekkend. Wist je trouwens dat de klok die buiten bij de entree hangt ooit in het station van ‘s-Hertogenbosch hing? De klok is helemaal gerenoveerd en de Bosschenaren hebben inmiddels wel een beetje spijt dat ze de klok als ‘oud vuil' hebben weggedaan…

Goedkoop uit eten met kinderen bij Jumbo Foodmarkt

Lunchen of dineren kun je bij Noordkade voor een hele betaalbare prijs. Very nice met een gezin en helemaal als je ook nog eens heel gezellig kunt zitten. Een frietje bij Pieperz is lekker vers en betaalbaar, maar wij vinden Jumbo Foodmarkt toch eigenlijk wel het meest gaaf. Deze Jumbo heeft een enorm uitgebreid assortiment. Alles wat je in de Jumbo koopt, kun je opeten in het bijgelegen restaurant. Helaas kun je niet buiten zitten met mooi weer, maar sfeervol is het er zeker!

De Jumbo heeft veel te bieden. Zo kun je sushi halen, een visje laten bakken, een gebraden kippetje eten of spareribs als je dat lekkerder vindt. Er is verse soep, er worden pizza's gebakken in de pizzaoven en er zijn ook nog allerlei kant en klaar maaltijden te krijgen. Nog even een lekker drankje erbij pakken uit de supermarkt en klaar is je zelf samengestelde maaltijd. Meer flexibiliteit ga je uit eten met je kinderen niet vinden!

Noordkade Veghel in beeld

Kijk voor meer informatie op de volgende sites:

Bewaren

Over de schrijver
Ik ben Gijs, vader van 2 stoere kleine wereldreizigers (2012 & 2018) en de man van Mireille. Toen ik Mireille leerde kennen was ik al snel aangestoken door het reisvirus. Ik herinner met nog goed dat we in 2006 na een paar glazen whiskey samen spontaan een vliegticket naar Thailand boekten, want de deal was zo goed (minder dan € 450!). En de volgende ochtend dacht ik: what have I done?! Maar dat kwam allemaal meer dan goed! We zagen samen heel wat van de wereld en na de geboorte van onze oudste zoon gingen we daar vrolijk mee door. Toen hij naar school ging, veranderde er wel het een en ander, maar nog steeds proberen we zoveel mogelijk te reizen. Na de geboorte van onze jongste begon het ook alweer snel te kriebelen om met ons gezin op pad te gaan. Wij gaan samen voor nog veel meer mooie reizen en het ontdekken van fijne plekjes met onze kids! Heb jij een tip? Of heb jij een fijne accommodatie voor gezinnen? Stuur een bericht naar Mireille via mireille@kleinewereldreiziger.nl.
Reactie plaatsen

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.