Het Lorkenbos vakantiepark Veluwe
Review Het Lorkenbos Otterlo

Vakantiepark Het Lorkenbos

Het Lorkenbos Otterlo gezinsvakantie

Bungalows en familiehuizen

Familiebedrijf vanaf 1954

Omringd door Veluwse natuur

Vanaf € 299 voor 3 nachten (bungalow 6 personen) | Meer overnachten in Nederland

Het Lorkenbos, sfeervol genieten in de natuur

Vakantiepark Het Lorkenbos ligt in het hart van Otterlo en is de ideale uitvalsbasis voor leuke uitstapjes met je gezin in de omgeving. Wij bezoeken vanuit Het Lorkenbos zowel de Apenheul als Burgers' Zoo. Als je deze highlights van de Veluwe combineert met wandelen en/of fietsen in de Veluwse natuur en je geniet lekker met je kinderen van de faciliteiten op Het Lorkenbos dan heb je een perfecte vakantie in eigen land te pakken. Al bij binnenkomst is de warmte en gemoedelijkheid van dit park voelbaar, zeker weten dat je jezelf hier gaat thuisvoelen. Wij wel in ieder geval!

Faciliteiten bij het Lorkenbos

Welke faciliteiten biedt Het Lorkenbos? Genoeg! Het Lorkenbos biedt volop plezier en in het seizoen is er entertainment voor de enthousiastelingen. Onze bungalow, genaamd "Patrijs" - elke bungalow is vernoemd naar een vogel en heeft daarom geen nummer - beschikt ook over een prachtig terras met privégazon. Ideaal voor mooi weer, waar optimaal gespeeld kan worden en we in de namiddag van de zon genieten. De kinderen kunnen de hele dag door spelletjes ophalen bij de receptie, van Kubb tot badmintonrackets, er is volop buitenspeelgoed. Als de receptie geopend is dan kunnen er ook volop bordspellen geleend worden en zelf vinden wij de "kletspot" een erg leuke tip. De vragen uit de kletspot zorgen voor gesprekstof! 

Daarnaast zijn de skelters een grote hit, kinderen mogen deze een uur lenen. Je doet €2 in de skelter en kunt dan vervolgens het hele park door crossen. Je krijgt de €2 terug als de skelter wordt teruggezet. Geweldig, onze peuter vindt het heerlijk en rijdt veel rondjes. Bovendien zijn er drie speeltuinen op het park en een buitenzwembad tijdens het seizoen. Echt genieten van glijbanen, zandbakken, klimtoestellen, wipkippen, een kabelbaan en evenwichtsbalken. Op het park zijn ook plekken om samen te voetballen en bij de zandbakken ligt speelgoed klaar voor extra vermaak. Is Het Lorkenbos kindvriendelijk? Ja, absoluut! Geen twijfel over mogelijk dat je hier gaat genieten met je hele gezin!

Ochtendwandeling vanuit de voordeur

De ligging van Het Lorkenbos, aan de rand van de heide, betekent dat we direct vanuit onze deur de prachtige Veluwse natuur in konden wandelen. Elke ochtend werden we wakker met het gezang van de vogels en een uitzicht dat rechtstreeks uit een natuurtijdschrift leek te komen. De vrijheid om de natuur zo direct te kunnen beleven was echt een luxe. Eén van de absolute hoogtepunten voor de kinderen is toch wel de bedstee, lekker knus en persoonlijk plekje. De nostalgie van een bedstee gecombineerd met de vogeltjes die ons iedere ochtend wekken geeft een perfect "Veluwe-gevoel" wat ons betreft. 

Wij maken in de ochtenden meteen om 7 uur als de zon net op is heerlijke wandelingen over bos en heide. Je kunt kiezen waar je naartoe wilt lopen, er is zoveel natuur dat je eigenlijk niet verkeerd kunt gaan. Voor mountainbikers ligt er ook een leuke trail, dus als je je mountainbike kunt meenemen dan is dat een aanrader. Je kunt bij Het Lorkenbos trouwens ook gratis een fiets lenen bij de receptie, een van de fietsen heeft een kinderstoeltje.

Bungalow "Patrijs" en bijzondere accommodaties

Bij de entree en de receptie prijkt het schilderij met de familiehistorie daarop, de eerste eigenaren die startten in 1954 trots geschilderd bovenaan. Vakantiepark Het Lorkenbos is een echt familiebedrijf en ligt aan de rustige rand van bos, heide en zandverstuivingen. Wij overnachten in bungalow "Patrijs" - geschikt tot 6 personen en absoluut kindvriendelijk. Deze bungalows liggen vooraan op het park, de auto kan er voor de deur geparkeerd worden en we kijken uit over de natuur en de bossen. De bungalow is kindvriendelijk en er is overal ruimte om te spelen, noemenswaardig is de goede WiFi zegt onze tiener. Dat is wel eens anders!

Familiehuis De Spar

Erg leuk om te noemen is ook Familiehuis De Spar, een ideale accommodatie voor grote gezinnen of groepen tot 16 personen. Dit geschakelde familiehuis bestaat uit drie bungalows die zijn verbonden door tussendeuren, met een totale oppervlakte van 170 m2. Het familiehuis heeft in totaal acht slaapkamers, drie keukens, en speciale voorzieningen zoals een speelkamer en faciliteiten voor mindervaliden. De hoofdwoning heeft een ruime woonkamer en keuken voor gezamenlijke activiteiten, terwijl de middelste bungalow dient als speelruimte, compleet met een spelcomputer en een kinderkeukentje. Het achterste gedeelte biedt plaats aan vier personen. Elk deel heeft een eigen badkamer dus je hebt privacy. Vanuit de gezamenlijke buitenruimte heb je een vrij uitzicht over de heide en de prachtige natuur. Het is prachtig!

Bedstede het Lorkenbos Otterlo
Het Lorkenbos Otterlo met kinderen
Lorkenbos Otterlo park