Page content

Vakantiepark Het Stoetenslagh

article content

Vakantiepark Het Stoetenslagh

Vakantiepark Het Stoetenslagh, we kwamen er terecht door enthousiaste reacties van anderen. We brachten een lang weekend in strandsfeer door in een chalet. Zoek je een leuk vakantiepark in Overijssel? Lees dan zeker even verder.

Chalets in vrolijke kleuren of met uitzicht op ‘zee’

Als we het terrein van het Stoetenslagh oprijden, worden we al snel geconfronteerd met dingen die wij associëren met kamperen. Niet echt ons ding, maar hebben een luxe chalet voor ons lange weekend weg naar dit vakantiepark in Overijssel. Meteen als we het ‘Inktvis veldje’ oprijden worden we vrolijk vanwege de roze, blauwe en groene luxe 6-persoonschalets die er staan. Het ziet er naar uit dat wij ons hier prima gaan vermaken, de eerste indruk is althans goed en dat geldt ook voor de strandchalets die aan het water liggen. Prachtig en eigenlijk wat meer onze voorkeur, alleen met een kleuter van 4 jaar is het niet prettig om direct aan het water te zitten. Een speelveldje met schommels, glijbaan en een uitgestrekt grasveld voor de deur is vele malen praktischer en fijner voor een klein kind. Ons chalet is een 6-persoons chalet en erg compleet qua inrichting. Je ziet aan de accessoires en aankleding dat er aandacht is besteed aan de sfeer in het chalet. Er is bovendien voldoende bergruimte en we hebben twee badkamers en twee toiletten.

Vakantiepark in Overijssel Luxe Chalet

Op het veldje voor de chalets kunnen de kinderen heerlijk spelen

Vakantiepark in Overijssel, compleet in strandthema

Het woord ‘camping’ schrok ons wat af toen we op de website van Het Stoetenslagh rond aan het neuzen waren. Ik moet zeggen dat ik vakantiepark ook echt beter vind passen, want de hele uitstraling van dit vakantiepark is wat ons betreft niet direct wat je bij een camping zou verwachten. Dat ligt ook wel enorm aan het seizoen waarin wij het Stoetenslagh bezochten natuurlijk. Wij waren hier in april en dan is er werkelijk geen tiener te bekennen in dit vakantiepark in Overijssel en is het dus heerlijk voor gezinnen met kleinere kinderen om hier te verblijven. Het is niet druk waardoor je peuter of kleuter niet onder de voet wordt gelopen en bovendien is er in het voorseizoen ook al entertainment in de weekenden en met feestdagen. En dat is gewoon echt ontzettend leuk, hoewel wat ons betreft een lang weekend op zo’n vakantiepark toch wel het maximum is. Dat is natuurlijk persoonlijk. In het hele park – zelfs in de bewegwijzering – is het strandthema doorgevoerd, we like it!

Tip: download de app van het Stoetenslagh om het actuele entertainmentprogramma te zien en om ook op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld nieuws en het weer.

het Stoetenslagh Rheezerveen

Relaxen en spelen aan het water, tussen de palmbomen

Onbezorgd wakker worden: boek een ontbijtmand

Zeker doen: een ontbijtmand boeken in plaats van alles zelf meesjouwen als je het ons vraagt. De keuken in het luxe chalet waar wij zitten is prima, maar voor lekkere vers afgebakken broodjes kun je toch echt beter een lekkere ontbijtmand bestellen. Lekker makkelijk ook, je broodjes zijn klaar op het afgesproken tijdstip en je krijgt er ook beleg, jus d’orange of appelsap bij. Je kunt je mand ophalen in de winkel bij de receptie waar je ook een en ander kunt kopen. De ontbijtmand kost € 7,50 p.p.p.d. en voor kinderen tot en met 12 jaar betaal je 5,50 p.p.p.d. (actuele prijzen mei 2016). Wellicht niet om een hele vakantie te doen, maar wel voor de weekenden. Je hebt per slot van rekening vrij, toch? Dan moet je ook genieten! Overigens kun je ook vers brood halen in de winkel bij de receptie, maar dat zou wel eens snel uitverkocht kunnen zijn als het druk is…

Genieten in Spaanse sferen, lekkere Tapas eten

Het Stoetenslagh heeft ook een restaurant. Je kunt hier à la carte eten, maar wij zouden je de tapas aanraden. Genieten van een lekker stokbroodje geitenkaas, gebakken gamba’s in knoflook, zalm loempia’s, gevulde champignons, gevulde olijven en ga zo nog maar even door. Tapas eten is met kinderen vaak erg leuk, er staan altijd wel lekkere gerechten bij zoals de bekende aardappelpartjes! Voor kinderen houdt de kaart verder namelijk snel op in het restaurant met een frietje, een snack en een pannenkoek en dat zijn we eigenlijk niet echt anders gewend. In veel restaurants laat de kinderkaart te wensen over als je het ons vraagt. Vooral ontbreken de wat meer gezonde en fantasierijke gerechten zoals een crunchy kipfilet met gebakken aardappeltjes of een zelf samen te stellen wrap. Bij Happy Fun Beach kunnen kinderen pizza eten, maar dat is uit het zicht van het Tapas restaurant en met kleine kinderen daardoor niet heel praktisch.

Tip: ben je met een grotere groep of wil je gejengel van kleine kinderen die honger hebben voorkomen? Zorg dan dat je eerst de gerechten bestelt voor de kinderen. Bij ons kregen de ouders als eerste het eten en dat is vooral met een klein kind gewoon niet echt heel praktisch.

Relaxen op het strand

Wat we echt geweldig vinden aan Het Stoetenslagh is de hele sfeer die er eigenlijk hangt. Overal is het thema ‘beach’ doorgetrokken en je ziet duidelijk dat de inspiratie vanuit de Caraïben is gehaald. Dit is een heerlijke plek om een lang weekend te relaxen en lekker even niets te doen. Buiten waan je je in de zomer zeker weten in zomerse sferen met het aangelegde strandje en ook het binnenzwembad heeft een heerlijke strandsfeer inclusief bedje. Het binnenzwembad is overzichtelijk en dat is erg fijn met een kleuter erbij.

het Stoetenslagh in beachthema

Overal is het thema ‘beach’ doorgetrokken en je ziet duidelijk dat de inspiratie ui de Caraïben komt

Zwemmen, spelen en nog meer fun

Het entertainment programma op dit vakantiepark in Overijssel is compleet, bij inchecken krijg je het programma mee. Wij zijn er op zich geen fan van, maar voor een weekend vinden we het prima. Kinderen van alle leeftijden kunnen aansluiten bij de diverse knutsel,- dans- en klimactiviteiten. Denk bijvoorbeeld aan een badminton toernooi, klimmen in een klimboom, hide and seek (verstoppertje), sumo worstelen, trefbal of handboog schieten (voor volwassenen). Bovendien staat er een springkussen en is de mascotte er ook regelmatig. Wil je even lekker naar buiten? Dan kun je springen op de trampoline, met het pondje naar het eiland aan de overkant gaan en met goed weer natuurlijk lekker buiten zwemmen en van de glijbanen gaan. Daarnaast heeft het strand mogelijkheden om een potje beachvolley te spelen (ook voor ouders!) of om gewoon lekker met een emmertje en een schepje te spelen. Het activiteitenprogramma van de funbrigade is ingedeeld in de volgende categorieën:

  • Kids 4 – 8 jaar
  • Kids 7 – 11 jaar
  • Tieners 10 – 14 jaar
  • Volwassenen
  • Iedereen

Tip: download de app van het Stoetenslagh om het actuele entertainmentprogramma te zien en om ook op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld nieuws en het weer.

Leuke uitjes in de omgeving

Eén van de redenen waarom wij voor lange vakanties niet snel voor een vakantiepark met allerlei faciliteiten kiezen, is omdat we het juist leuk vinden om de omgeving te zien. Om iets te ondernemen en om ook lekker wat actief te zijn. Onze tips voor de omgeving van dit vakantiepark in Overijssel:

  • Vissen in de forelvijvers van De Koeln.
  • Avatarz klimbos / Nature Park.
  • Gewoon lekker rondfietsen in de mooie omgeving.

Onze conclusie: wel of niet naartoe gaan?

Vakantiepark Het Stoetenslagh is fun! Zoek je een vakantiepark in Overijssel? Stop dan direct met zoeken. Niet voor niets is het een erkende accommodatie van ANWB. De faciliteiten zijn goed, het strandthema is overal terug te vinden waardoor er een bepaalde sfeer hangt en onze kleuter zou zo weer terug willen. Wel voor een weekend zei hij heel duidelijk, want rondreizen is toch wel leuker als je een lange vakantie hebt. Het waren zijn woorden, maar voor ons geldt hetzelfde. Voor een lang weekend is het Stoetenslagh een heerlijke wereldplek om naartoe te gaan!