Vakantiepark Het Stoetenslagh
Vakantiepark Het Stoetenslagh

Vakantiepark Capfun het Stoetenslagh

Vakantiepark Het Stoetenslagh
Compleet in beach thema ingericht

Fantastisch tapas restaurant

Complete ontbijtmand voor comfort en gemak

Vanaf € 459,- voor 7 nachten (4-persoons Beach Lodge)

Waan je in Caraïbische sferen in Nederland

Vakantiepark Het Stoetenslagh, we kwamen er terecht door enthousiaste reacties van anderen. We brachten een lang weekend in strandsfeer door in een chalet. Zoek je een leuk vakantiepark met kinderen in Overijssel met camping faciliteiten? Lees dan verder!

Chalets in vrolijke kleuren of met uitzicht op 'zee'

Als we het terrein van het Stoetenslagh oprijden, worden we al snel geconfronteerd met dingen die wij associëren met kamperen. Niet echt ons ding, maar hebben een luxe chalet voor ons lange weekend weg naar dit vakantiepark in Overijssel. Meteen als we het 'Inktvis veldje' oprijden worden we vrolijk vanwege de roze, blauwe en groene luxe 6-persoonschalets die er staan. Het ziet er naar uit dat wij ons hier prima gaan vermaken, de eerste indruk is goed en dat geldt ook voor de strandchalets die aan het water liggen. Met een kleuter van 4 jaar helaas geen optie om direct aan het water te zitten. Een speelveldje met schommels, glijbaan en een uitgestrekt grasveld voor de deur is vele malen praktischer en fijner voor een klein kind. Ons chalet is erg compleet qua inrichting. Je ziet aan de accessoires en aankleding dat er aandacht is besteed aan de hele sfeer. Er is bovendien voldoende bergruimte en we hebben twee badkamers en twee toiletten.

Vakantiepark in Overijssel, compleet in strandthema

Het woord 'camping' schrok ons wat af toen we op de website van Het Stoetenslagh rond aan het neuzen waren. Vakantiepark past echt beter, want de hele uitstraling van het complex is niet direct wat je bij een camping zou verwachten. Wel even rekening mee houden dat het voorseizoen is en er werkelijk geen tiener te bekennen is. Daarom is dit vakantiepark nu echt heerlijk voor gezinnen met kleinere kinderen. Het is niet druk waardoor je peuter of kleuter niet onder de voet wordt gelopen. In het voorseizoen is er al wel entertainment in de weekenden en met feestdagen. Mooi meegenomen, ook al zijn wij geen echte entertainment beesten allemaal.

Onbezorgd wakker worden met een complete ontbijtmand

Zeker doen: een ontbijtmand boeken in plaats van alles zelf meesjouwen als je het ons vraagt. De keuken in het luxe chalet waar wij zitten is prima, maar voor lekkere vers afgebakken broodjes kun je toch echt beter een lekkere ontbijtmand bestellen. Bovendien lekker makkelijk en een feest om uit te pakken. Je broodjes zijn klaar op het afgesproken tijdstip en je krijgt er beleg, jus d’orange of appelsap bij. Je kunt je mand ophalen in de winkel bij de receptie waar je ook één en ander kunt kopen. De ontbijtmand kost € 7,50 p.p.p.d. en voor kinderen tot en met 12 jaar betaal je 5,50 p.p.p.d. (actuele prijzen mei 2020). Je hebt per slot van rekening vrij, toch? Dan moet je genieten en het jezelf wat comfortabel maken in plaats van in de rij gaan staan.

In Spaanse sferen, Tapas eten in het restaurant

Het Stoetenslagh heeft een restaurant waar je  à la carte kunt eten, wij raden de tapas aan!  Genieten van een lekker stokbroodje geitenkaas, gebakken gamba's in knoflook, zalm loempia's, gevulde champignons, gevulde olijven en ga zo nog maar even door. Tapas eten is met kinderen vaak erg leuk, er staan altijd wel lekkere gerechten bij zoals de bekende aardappelpartjes! Voor kinderen houdt de kaart verder namelijk snel op met een frietje, een snack en een pannenkoek. Wat laat het kindermenu  toch vaak veel te wensen over in restaurants. Bij Happy Fun Beach kunnen kinderen trouwens pizza eten, maar dat is uit het zicht van het Tapas restaurant en met kleine kinderen daardoor niet heel praktisch. 


Tip: ben je met een grotere groep of wil je gejengel van kleine kinderen die honger hebben voorkomen? Zorg dan dat je eerst de gerechten bestelt voor de kinderen of pizza gaat eten bij Happy Fun Beach. Bij ons kregen de ouders als eerste het eten en dat is vooral met een klein kind gewoon niet echt heel praktisch.


Relaxen op het strand

Wat we echt geweldig vinden aan Het Stoetenslagh is de hele sfeer die er hangt. Overal is het thema 'beach' doorgetrokken en je ziet duidelijk dat de inspiratie vanuit de Caraïben is gehaald. Dit is een heerlijke plek om een lang weekend te relaxen en lekker even niets te doen. Buiten waan je je in de zomer zeker weten in zomerse sferen met het aangelegde strandje en ook het binnenzwembad heeft een heerlijke strandsfeer inclusief bedje. Het binnenzwembad is overzichtelijk en dat is erg fijn met een kleuter.

Zwemmen, spelen en nog meer fun

Het entertainment programma op dit vakantiepark in Overijssel is compleet, bij inchecken krijg je het programma mee. Wij zijn er op zich geen fan van, maar voor een weekend is het prima. Kinderen van alle leeftijden kunnen aansluiten bij de diverse knutsel,- dans- en klimactiviteiten. Denk aan een badminton toernooi, klimmen in een klimboom, hide and seek (verstoppertje), sumo worstelen, trefbal of handboog schieten (voor volwassenen). Bovendien staat er een springkussen en is de mascotte er regelmatig. Wil je even lekker naar buiten? Dan kun je springen op de trampoline, met het pondje naar het eiland aan de overkant gaan en met goed weer natuurlijk lekker buiten zwemmen en van de glijbanen gaan. Daarnaast heeft het strand mogelijkheden om een potje beachvolley te spelen (ook voor ouders!) of om gewoon lekker met een emmertje en een schepje te spelen. Het activiteitenprogramma van de funbrigade is ingedeeld in categorieën dus er is voor ieder wat wils.

Onze conclusie: wel of niet naartoe gaan?

Eén van de redenen waarom wij voor lange vakanties niet snel een compleet  vakantiepark met entertainment en veel  faciliteiten kiezen, is omdat we het juist leuk vinden om de omgeving te zien. We maken dan te weinig gebruik van alle mogelijkheden.  Wij kunnen aanraden om te gaan vissen in de forelvijvers van De Koeln, de perfecte afwisseling tijdens een fietstocht in de omgeving. En avonturiers willen Klimbos Avatarz in Deurningen zeker niet missen! Kort samengevat? Vakantiepark Het Stoetenslagh is fun! Zoek je een vakantiepark in Overijssel? Stop dan direct met zoeken. Niet voor niets is het een erkende accommodatie van ANWB. De faciliteiten zijn goed, het strandthema is overal terug te vinden waardoor er een bepaalde sfeer hangt en onze kleuter zou zo weer terug willen. Wel voor een weekend zei hij heel duidelijk. Rondreizen is toch wel leuker als je een lange vakantie hebt. Het waren zijn woorden, maar voor ons geldt hetzelfde.


Tip: download de app van het Stoetenslagh om het actuele entertainmentprogramma te zien en om ook op de hoogte te zijn van bijvoorbeeld nieuws en het weer.

Iemand anders deze kindvriendelijke accommodatie doorgeven? Deel deze wereldplek met je familie en vrienden.


Vakantiepark Het Stoetenslagh
Vakantiepark Het Stoetenslagh
Vakantiepark Het Stoetenslagh