Leuk hotel in Sri Lanka met kinderen

Kindvriendelijke accommodaties in Azië

Overnachten op de fijnste plekken met je gezin

Leuk guesthouse met kinderen in Chiang Mai

Accommodaties in Thailand

Leuk hotel in Sri Lanka met kinderen

Accommodaties in Sri Lanka

INDONESIË

CHINA

Wat maakt een hotel kindvriendelijk in Azië?

Het is handig om te weten wat wij natuur verstaan onder kindvriendelijk. Een kindvriendelijk hotel is in onze ogen hotel waar je welkom bent met je gezin. Bovendien is een hotel nog meer kindvriendelijk als er specifieke voorzieningen en diensten zijn die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Een hotel met faciliteiten zoals kinderbedjes en kinderstoelen, kinderactiviteiten en kinderclubs, draagt bij aan een kindvriendelijke ervaring. In Azië zijn er volop hotels met geweldige voorzieningen, zoals zwembaden met glijbanen, speelruimtes en kinderclubs waar kinderen veilig kunnen spelen. Het belangrijkste is dat we ons welkom voelen met onze kinderen, en we zijn flexibel in het vinden van oplossingen. Als er geen campingbedje beschikbaar is, nemen we zelf de travel-cot mee als we ergens graag willen overnachten en dan gaan het slapen ook prima. Zelf flexibel zijn maakt reizen met kinderen vele gemakkelijker. 

Er zijn ouders die vinden dat een hotel kindvriendelijk is als de kinderen vermaakt worden, zodat de ouders kunnen genieten van hun vakantie. Dat is niet per se onze definitie van een kindvriendelijk hotel, want wij beleven een vakantie het liefst samen met onze kinderen. We maken graag sámen herinneringen!


Hoe kies je een kindvriendelijk hotel in Azië?


Locatie en attracties - Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een kindvriendelijk hotel in Azië is de locatie en de nabijheid van attracties. Het is natuurlijk afhankelijk van waar je bent en wat je zoekt. Als je door Maleisië of Thailand reist met een huurauto dan is dat compleet anders dan wanneer je afhankelijk bent van openbaar vervoer in bijvoorbeeld Indonesië of Sri Lanka. 

In Bangkok kiezen we bijvoorbeeld liever voor een hotel in het hart van het centrum, zodat we overal snel zijn. In steden zoals Kyoto maken we een bewuste keuze en kiezen we soms voor een accommodatie buiten het centrum, maar dan wel vlakbij het openbaar vervoer. Als je veel wilt doen op vakantie, is het handig om te zoeken naar hotels die zich in de buurt bevinden van populaire attracties liggen, want dit vermindert de reistijd aanzienlijk. Je kunt dan beter iets meer betalen en meer comfort hebben is onze mening.

Kamer en faciliteiten - Een andere belangrijke factor is de ruimte en faciliteiten van de kamer. Wij vinden het fijn om de ruimte te hebben en zoeken dus een hotel, appartement of ander soort accommodatie met voldoende ruimte voor ons en de kinderen om te kunnen bewegen. Dit kan variëren, want bij een stedentrip is een ruime hotelkamer voor ons minder belangrijk. Veel hotels in Azië bieden familiekamers of suites aan die geschikt zijn voor gezinnen. Let op de beschikbaarheid van extra bedden, aparte slaapkamers of geschakelde kamers. Voldoende ruimte en privacy kunnen het verblijf voor het hele gezin comfortabeler maken, zeker als je lang met elkaar op reis bent. Daarnaast kan het handig zijn om te zoeken naar hotels die voorzieningen bieden zoals kinderbedjes, kinderstoelen en extra bedden. Andere faciliteiten die nuttig kunnen zijn voor gezinnen zijn onder meer wasfaciliteiten en kitchenettes in de kamer. Als er een wasmachine is, hoef je maar de helft van de bagage mee te nemen. Voor ons is dit een belangrijke faciliteit bij een vakantie van meer dan een week.

Kinderopvang en activiteiten - Voor sommige ouders kan het belangrijk zijn om tijdens hun vakantie wat tijd voor zichzelf te hebben. Dan is het slim om te zoeken naar hotels die kinderopvang en activiteiten aanbieden. Dit kan variëren van kinderclubs tot oppasservices. Het is belangrijk om te zoeken naar hotels met ervaren personeel en activiteiten die geschikt zijn voor de leeftijd van je kinderen. Je laat je kostbaarste bezit namelijk achter, dus het is essentieel dat de zorg goed geregeld is.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een hotel vinden dat zowel jullie als de kinderen een geweldige en ontspannen vakantie biedt in Azië.