arrow_drop_up arrow_drop_down
Andalusië met kinderen

Andalusië met kinderen, genieten van prachtig Zuid Spanje

Beleef het echte Spanje in Andalusië met kinderen. De Spaanse flamenco, Iberico ham, fietsen door mooie stadjes, zon aan de Costa del Sol en tapas. Andalusië in het zuiden van Spanje is een heerlijke plek voor een fijne familievakantie. Voor gezinnen die houden van zon, zee en strand (plus lekker eten!) zijn er genoeg opties, maar wil je net als wij wat meer van Zuid-Spanje zien met je huurauto dan is het een perfecte regio voor een roadtrip.
Sevilla met kinderen

Andalusië met kinderen: zon, zee en mooie steden

Geen overvolle Costa's, maar pittoreske steden, Moorse paleizen, prachtige natuur, kastelen en uitgestrekt landschap met olijfboomgaarden. Het echte traditionele Spanje vol passie kun je toch echt wel in het zuiden vinden als je het aan ons vraagt. En wat is er mooier om dit te combineren met een verblijf aan één van de prachtige stranden van Spanje, want daar is Spanje natuurlijk ook gewoon bekend om. In Andalusië zijn er veel tradities en feesten in ere gehouden, zoals bijvoorbeeld de Semana Santa die de week voor Pasen plaatsvindt. Er worden tijdens deze week veel Spaanse dorpen en steden dan processies gehouden.

Van die heerlijke plekken om te overnachten

Zo'n plek om te overnachten die lekker rustig en comfortabel is. Zo'n accommodatie om te kunnen genieten met je kroost en toch overal best wel dichtbij zitten. Dan is een boerderij in Andalusië met je kinderen heel erg fijn kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Deze vakantieboerderijen en gerestaureerde landhuizen die van alle gemakken zijn voorzien en vaak heel erg sfeervol zijn, zijn in ieder geval plekken waar wij heel graag komen met ons gezin. Deze landhuizen liggen vaak heel landelijk dus verwacht geen enorme drukte, hoewel dit natuurlijk wel samenhangt met de locatie die je kiest: bij een nationaal park, dicht bij het strand of tegen de stad aan. Eén ding is zeker: je kunt in deze vakantieboerderijen echt kennismaken met de cultuur van Andalusië.

Leuke accommodaties in Andalusië met kinderen

Leuke accommodaties in Andalusië met kinderen

Haciënda in Andalusië

Kindvriendelijke vakantiehuizen in Andalusië

Wij hebben een groot aantal accommodaties gezien en zelf getest in Andalusië. Daarvan hebben we een selectie gemaakt met van die leuke en kindvriendelijke plekjes die wij aanbevelen om naartoe te gaan met kids. Voor ons is een hotel niet kindvriendelijk als er een kinderstoel is en kinderbestek. Wij vinden een hotel fijn voor gezinnen als je jezelf er echt welkom voelt en als het personeel gewoon een stoel regelt voor je kind op welke manier dan ook.

Slapen in een grotwoning

Slapen in een grotwoning

Wil je slapen in een bijzondere accommodatie met kinderen? Dan is deze tip een echte must! In Guadix kun je namelijk in een soort gipsyhuisje slapen wat is uitgehouwen in de kalkstenen heuvels. In de zomer is het lekker koel in deze grotwoningen in de omgeving en in de winter is er een constante en lekkere temperatuur rond de 18 graden in het huisje in de rotsen. Wil je zelf ervaren hoe het is om in een grot te overnachten? Boek dan een leuke grot (cueva) in de omgeving van Guadix, ze zijn erg populair!

Feestdagen in Andalusië

Feestdagen in Andalusië

In totaal heeft Spanje 11 officiële feestdagen per jaar zoals wij die kennen. Daarnaast heeft iedere autonome regio haar eigen feestdag en zijn er nog twee feestdagen voor festiviteiten in de hoofdsteden van provincies. Feestdagen die op zondag vallen worden in Spanje doorgaans doorgeschoven naar maandag.

Andalusië viert de Dia de Andalucía op 28 februari, belangrijk omdat Andalusië op deze dag in 1980 een Autonome Regio werd in Spanje. Iedere hoofdstad in Andalusië heeft ook nog twee eigen feestdagen die doorgaans via de week van de Feria vallen. 


De belangrijkste feestdagen van Andalusië zijn:

 • 2 januari - Festividad de la Toma (Granada)
 • 30 mei - San Fernando (Sevilla)
 • 4 juni - Corpus Christi
 • 24 juni - San Juan in Almeria
 • 3 augustus - Festividad Colombina
 • 19 augustus, Incorporación de Málaga a la Corona de Castilla
 • 27 augustus - Virgen del Mar (Cadiz)
 • 8 september - Virgen de Guadalupe (Cordoba)
 • 7 oktober - Virgen del Rosario (Cordoba)
 • 24 oktober - San Rafael (Granada)
 • 25 november - Santa Catalina 
Rondreis Andalusië met kinderen

Fly & Drive

Andalusië, recept voor geluk!

Pharosreizen | 15 dagen


Rondreis langs alle highlights inclusief overnachting in een oude olijfoliemolen en een tapaswandeling door Sevilla voor tapasliefhebbers.

Mireille's reistips voor ouders

Er zijn twee keuzes als je naar Andalusië op vakantie wilt met kinderen: alles zelf organiseren of een complete familiereis boeken. Veel mensen denken dat die laatste optie veel duurder is, maar niets is minder waar. Je kunt vliegen naar Andalusië en daar een auto huren. Hieronder staan mijn tips voor jullie gezinsreis naar Andalusië.

Leuke bezienswaardigheden en uitjes in Andalusië met kinderen

Ook leuk om te lezen:

Stel je vragen over Andalusië in onze community

onze leden krijgen korting op o.a. autohuur en reisartikelen