Stedentrip in Sevilla, fietsen langs de highlights en meer
15 augustus 2019 
in Spanje
6 min. leestijd

Stedentrip in Sevilla, fietsen langs de highlights en meer

Spanje blijft favoriet bij veel Nederlanders die met hun kinderen reizen. Hoe leuk is het om de Costa’s links te laten liggen en de binnenlanden op te zoeken. Hier vind je het echte Spanje als je het mij vraagt. Reizen met je eigen huurauto langs de witte-dorpen-route, als een ridder dwalen door een Arabisch paleis en de dag afsluiten op het terras van een traditionele tapas-bar.  

Rondslenteren in Sevilla

Verkoeling zoek je in je authentieke finca op het platteland, met zwembad. Voor wie nog geen vakantie heeft geboekt: Andalusië is ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Een van de plaatsjes in Zuid-Spanje is Sevilla. Dit is zo’n stad waar je eeuwig kan slenteren door sfeervolle, smalle straatjes en steegjes. Waar gitaarklanken uit de kleine barretjes weerklinken en de hammen boven de bar hangen te drogen. Sevilla is een passievolle flamencostad. Hier draait het allemaal om deze dans. Niet alleen toekijken, maar ook zelf meedoen? Volg met het hele gezin een flamenco workshop; meiden krijgen bontgekleurde jurken aan, jongens een stoere hoed. La Serrana is een echte flamenco danseres en heeft veel ervaring in het lesgeven aan kinderen. Ze leert je de kneepjes van het dansvak, maar er is vooral ook veel lol. Op veel plekken worden ’s avonds flamenco shows aangeboden, nu weet je ook precies hoe deze zigeunerdans in elkaar zit.

Mijn tip voor overnachten in Sevilla

In de zomer kan het flink warm worden in Sevilla. Kies daarom voor een accommodatie net buiten de stad, voor een siësta onder een sinaasappelboom op het warmst van de dag. De steden en dorpjes bezoek je in de ochtend of namiddag, rond het middaguur plons je met je kinderen in het zwembad. Een finca is een Spaans landhuis of boerderij, met vaak sfeervolle kamers en een terrasje voor de deur. Een prima afwisseling met de flamenco workshop in de stad.

Fietsen in Sevilla met kinderen?

Een must do! Je kunt de highlights van deze stad in een ochtend prima zien, kiezen waar je nog naar terug wilt gaan en je krijg een fijne dosis extra informatie. Na onze positieve ervaringen met fietsen in o.a. Luca (Italië), Bangkok (Thailand), Chiang Mai (Thailand) en Barcelona (Spanje) hebben we besloten om vaker een openbare fietsen te huren in steden of om een georganiseerde fietstour te maken. De eerste stad die op onze to-dolijst stond was voor de hand liggend tijdens onze vakantie naar Spanje. We gaan fietsen in Sevilla! De meest voor hand liggende aanbieder van deze fietstours in steden is BajaBikes. Sevilla, here we come…

Fietsen in Sevilla met kind

Beleef de sfeer van Sevilla het beste op de fiets

Nadat je bij Baja Bikes een fiets hebt uitgezocht die bij je past – eventueel met de extra optie voor een kinderstoeltje (vooraf gratis boeken) of elektrische fiets – klinkt het startsein voor de fietstour door Sevilla. De ervaren Nederlandse gidsen van Baja Bikes nemen je mee over bruggen, door typische wijken, prachtige parken en historische bezienswaardigheden. Je proeft de sfeer Triana als je over de Puente de Triana deze beroemde wijk in fietst. Een wijk die zich kenmerkt door haar sfeervolle gekleurde huisjes.

Als er dan door onze enthousiaste gids Rosalie wordt verteld dat je in de avonduren – en dan vooral in de weekenden – in deze wijk regelmatig flamenco muziek hoort komen uit de gezellige barretjes die de wijk Triana rijk is, dan krijg je meteen zin om dit mee te maken. Vooral omdat onze fietstour precies op een zaterdag valt. Zou het toeval zijn?! Als de sfeer er eenmaal in zit in de barretjes dan wordt er uiteindelijk tot in de late uurtjes gedanst. Erg leuk om dit mee te maken! Ouders; regel een oppasservice of maak je kinderen enthousiast.