arrow_drop_up arrow_drop_down
Een stedentrip naar Sevilla met kinderen is heerlijk
30 juni 2015 

Een stedentrip naar Sevilla met kinderen is heerlijk

Spanje blijft favoriet bij veel Nederlanders die met hun kinderen reizen. Hoe leuk is het om de Costa's links te laten liggen en de binnenlanden op te zoeken. Hier vind je het echte Spanje als je het mij vraagt. Reizen met je eigen huurauto langs de witte-dorpen-route, als een ridder dwalen door een Arabische paleis en de dag afsluiten op het terras van een traditionele tapas-bar. 

Rondslenteren in Sevilla

Verkoeling zoek je in je authentieke finca op het platteland, met zwembad. Voor wie nog geen vakantie heeft geboekt: Andalusië is ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Een van de plaatsjes in Zuid-Spanje is Sevilla. Dit is zo'n stad waar je eeuwig kan slenteren door sfeervolle, smalle straatjes en steegjes. Waar gitaarklanken uit de kleine barretjes weerklinken en de hammen boven de bar hangen te drogen. Sevilla is een passievolle flamencostad. Hier draait het allemaal om deze dans. Niet alleen toekijken, maar ook zelf meedoen? Volg met het hele gezin een flamenco workshop; meiden krijgen bontgekleurde jurken aan, jongens een stoere hoed. La Serrana is een echte flamenco danseres en heeft veel ervaring in het lesgeven aan kinderen. Ze leert je de kneepjes van het dansvak, maar er is vooral ook veel lol. Op veel plekken worden 's avonds flamenco shows aangeboden, nu weet je ook precies hoe deze zigeunerdans in elkaar zit.

Accommodatie in Sevilla

In de zomer kan het flink warm worden in Sevilla. Kies daarom voor een accommodatie net buiten de stad, voor een siësta onder een sinaasappelboom op het warmst van de dag. De steden en dorpjes bezoek je in de ochtend of namiddag, rond het middaguur plons je met je kinderen in het zwembad. Een finca is een Spaans landhuis of boerderij, met vaak sfeervolle kamers en een terrasje voor de deur. Een prima afwisseling met de flamenco workshop in de stad.

Over de schrijver
Ik ben Mireille, eigenares van Kleine Wereldreiziger en trotse moeder van onze lieve boys (2012 & 2018). Met ons gezin ontdekken wij graag de wereld. Ver weg, maar zéker ook heel dicht bij huis! Wij vinden het belangrijk dat een vakantie, uitje of weekendje weg een ervaring is waar nog lang over wordt gepraat. Daar horen voor ons van die fijne adressen bij om comfortabel te overnachten in combinatie met slow travel.

We hebben nog steeds te maken met  de ‘COVID-19 maatregelen’ die bijna van dag tot dag veranderen. Onze bewegingsvrijheid is beperkt en toch zijn er nog zoveel mogelijkheden om te genieten met je kinderen. We hebben zelf het besluit gemaakt om voorlopig niet naar het buitenland te gaan en willen je graag laten zien hoe mooi ons eigen land is. Natuurlijk hebben wij  nog genoeg ongeschreven verhalen klaarliggen en we respecteren dat iedereen een andere keuze maakt als het over reizen gaat. We blijven je dus inspireren over internationale bestemmingen, al zijn ze niet altijd bereikbaar op dit moment. Dromen mag en is heerlijk! Voor actuele berichtgeving raadpleeg je altijd de lokale overheden en communicatiekanalen. Stay safe en heb respect voor elkaars gezondheid.