Welke Spaanse steden mag je niet missen?
15 december 2016 
in Spanje
2 min. leestijd

Welke Spaanse steden mag je niet missen?

De meeste Spaanse steden zijn een feest om naartoe te gaan met je kinderen, omdat er eindeloos veel mogelijkheden zijn. Je kunt je kinderen prima meenemen naar steden als Barcelona of Madrid. Er zijn genoeg attracties in de Spaanse steden die leuk zijn voor kinderen, bovendien betaal je voor kinderen onder de vier jaar vaak geen entree. Bij sommige musea ligt deze leeftijdsgrens zelfs op zeven jaar.

Dans de flamenco in Sevilla

De stad Sevilla is ontzettend kleurrijk en één ding zal jou en je kinderen direct opvallen: de enorme hoeveelheid kleurrijke flamencojurken. Dit is de stad van de flamenco waar je zelf een workshop flamenco dansen kunt volgen met je kinderen. Een bezoek aan het Flamenco Museum (Museo del baile flamenco) van Christiana Hoyos – een bekende flamencodanseres – mag natuurlijk ook niet ontbreken en vooral meisjes zullen hier genieten van de prachtige jurken die er te zien zijn. Ook een bezoekje aan het Plaza España met haar prachtige fonteinen mag niet ontbreken. Het is een groot en maanvormig plein waar je kunt genieten van de vele kleuren, ijsbarretjes en natuurlijk muziek. Sluit een dagje in Sevilla af met het eten van lekkere tapas.

Children’s City is de grootste speeltuin van Córdoba, het is een waar walhalla voor kinderen. En je hebt dus zelf ook even rust en kunt genieten van de zon. De Cordoba Zoois een betaalbare en goed bereikbare dierentuin, welk kind vindt een dierentuin niet leuk? Op slechts 10 minuten rijden van Córdoba ligt alweer het volgende park: een waterpark (Parque Acuático Aquasierra), wat natuurlijk garant staat voor veel uren waterplezier. Wil je een bijzondere overnachting beleven met je kinderen? Op ongeveer 3 kilometer rijden van de stad ligt Cortijo Cabriñana. Dit is een boerderij waarbij zich ook een hostel bevindt en waar kinderen kunnen meehelpen. Erg educatief!

Een aantal musea zijn in Barcelona gratis te bezoeken op zondagmiddag en veel musea bieden ook gratis entree op de eerste zondag van iedere maand. Bezoek met je kinderen het Science museum CosmoCaixa en beleef hoe het is om in het regenwoud te zijn. Kijk naar een schaalmodel van het zonnestelsel – het planetarium – en doe mee aan alle interactieve spelletjes. Ook het Museum of Ideas and Inventions is een aanrader voor kinderen die hier spelenderwijs kennis maken met design en het uitvinden van nieuwe dingen. Sla ook Fundació Joan Miró niet over. Dit museum heeft meer dan 10.000 surrealistische kunstwerken die ook kinderen enorm zullen aanspreken. Vanaf het dakterras van Fundació Joan Miró heb je bovendien uitzicht over Barcelona. Verder zijn het Chocolademuseum (Museu de la Xocolata) en het Mammoth Museum (Museo del Mamut) een bezoekje waard. Natuurlijk is het ook leuk om rond te slenteren door Barcelona, een ritje te maken met de Hop on hop off bus of om te fietsen in Barcelona met je kinderen.

Verder zijn er natuurlijk de steden zoals Madrid, Girona, Valencia en Granada. Allemaal prachtige steden om de cultuur van Spanje op te snuiven. Combineer een bezoek aan een stad met een halve dag aan het zwembad, dan zullen je kinderen zich zeker niet snel vervelen. ’s Ochtends op tijd naar een leuke stad en tijdens de siësta lekker relaxen aan het zwembad. De perfecte combinatie voor kinderen.

Leuk glamping in Slovenië met kinderen
OVERNACHTEN MET KIDS
ROADTRIPPEN IN EUROPA
Ebook Nederland met kinderen Kleine Wereldreiziger
ONTDEK NEDERLAND