Stedentrip Malaga met kinderen
Spanje
Mireille Steegmans
Spanje
11/28/2016
6 min

Waarom je zeker naar Málaga moet gaan met je kinderen

11/28/2016
6 min

Málaga heeft ons enorm verrast! Deze sfeervolle stad in het zuiden van Spanje heeft cultuur, kinderactiviteiten, een strand en is ook nog eens prima bereikbaar. Málaga met kinderen is een must do voor hippe gezinnen.

Malaga met kinderen

Málaga is de perfecte combi van stad en strand

Tussen november en februari is Málaga wat frisser, maar nog steeds erg aangenaam. In de overige maanden is deze stad uitsteken als stedentrip met kinderen als je een combinatie wilt maken tussen een stedentrip en stranddagje. Málaga is Europees en tegelijkertijd Arabisch, oud en juist ook weer modern. Deze contrasten en invloeden zijn ontzettend leuk en maken Málaga met kinderen een leuke en sfeervolle bestemming. Het is niet zo vreemd dat de beroemde Pablo Picasso hier zijn inspiratie haalde en dat Antonia Banderas een fijn penthouse heeft in Málaga. Snap ik heel goed!

Fijne stranden in en vlakbij Málaga

Wil je tijdens je stedentrip met de kinderen lekker genieten van het strand zoals dat bijvoorbeeld ook in Lissabon en Barcelona goed kan? Ga dan naar het hippe Playa de Pedregalejo. Je kunt hier een Spaanse sfeer verwachten in plaats van hordes toeristen. Natuurlijk kun je hier een lekker ijsje bemachtigen, maar voor het lekkerste en meest beroemde ijs van Málaga ga je naar de ijssalon Casa Miros.

Málaga heeft in totaal wel meer dan 15 stranden, zowel aan de rechterkant als aan de linkerkant van het centrum. Wij vonden de stranden waar we geweest zijn opvallend schoon en goed bereikbaar. Het schijnt dat de stranden aan de oostkant het meest bekend zijn. Als je 10 minuten loopt, kom je al bij het strand van La Málagueta, je loopt eigenlijk langs de haven af over de boulevard dus er is genoeg te zien tijdens de wandeling. Dit is echt een stadsstrand, maar met een kind vonden wij het een groot voordeel dat het in de namiddag grotendeels in de schaduw ligt. Verder zijn Playa La Caleta en vooral Playa de la Misericordia waarvan de laatste heel veel speeltoestellen heeft een aanrader.

Haven Malaga

Leren over kunst in het Centre Pompidou

In de jachthaven van Málaga staat een opvallende glazen kubus waar een soort dependance zit van het Parijse Centre Pompidou. Je kunt hier naartoe voor moderne kunst, maar daar zullen de meeste kinderen niet heel erg warm voor lopen. Daarom is er een aparte ruimte voor kinderen ingericht waar ze kunnen kennismaken met kunstzinnig speelgoed. Cultureel verantwoord dus en tegelijkertijd ook nog leerzaam. De sfeer en het uitzicht bij de jachthaven is voor kinderen overigens al een feest op zich. Genoeg te zien hier en er meren hier ook regelmatig flinke jachten aan waar je graag eens een kijkje in zou willen nemen. Helaas is dat vrij lastig…

Het havenkwartier van Málaga is opgeknapt en tegenwoordig een hippe hot spot in de stad. Het wordt wel vergeleken met Soho in New York en Londen. Je vindt hier mooie graffiti kunst en kunstenaars waardoor de sfeer er erg fijn is.

Uitzicht over Málaga vanaf de kathedraal van Málaga

Málaga is een heerlijke stad voor jong en oud. Je vindt hier aardig wat toeristen met witte sokken en sandalen, maar daarnaast ook heel veel Spanjaarden. Het centrum van Málaga is autovrij en dat is een groot voordeel qua veiligheid. Bovendien komen de pleintjes en straatjes nu veel beter tot hun recht. Wij vonden Málaga met kinderen aan aanrader! Echt een ontzettend sfeervolle stad en dat komt waarschijnlijk door de Moorse invloeden en sferen die je er nog ziet. Zo is de Kathedraal van Málaga een bezoekje waard met kinderen die hier hun ogen zullen uitkijken. Neem ze mee en klim naar het dak van La Santa Iglesia Catedral Basílica waar je een 360 graden uitzicht hebt over Málaga en omstreken.

Mercado Central Atarazanas

De overdekte versmarkt van Málaga waar je kunt proeven, lekkere koffie kunt drinken en voor betaalbare prijzen kunt genieten van lekker eten en tapas. Deze centrale markt midden in het historisch centrum is een prima plek voor de lunchtijd. Wij waren er helaas kort, omdat we het vliegtuig moesten halen. Wat een heerlijke sfeer hangt hier! De Málagueños – de inwoners van Málaga – halen hier zelf hun verse producten. Kaas, noten, vlees, vis, groeten, fruit en vooral de heerlijke chorizo is onze favoriet op deze markt. Als je hier gaat lunchen, kan dit in één van de kleine barretjes.  De markt is open tot 14.00 uur in de middag, dus zorg dat je geen late lunch hebt gepland, maar kom op tijd. De huidige hoofdingang van Mercado Central Atarazanas was in de tijd van de Moren onderdeel van de oude stadsmuur van Málaga. De huidige versmarkt was vroeger een soort scheepswerf waar oude schepen werden hersteld. Moet je je eens voorstellen dat de kustlijn van Málaga dus tot aan deze ingang lag zo ongeveer. Een aantal praktische zaken over Mercado Central Atarazanas

  • Bezoek zeker de visafdeling, daar kun je nog wat leren over dieren die je anders alleen in leesboeken ziet.
  • Deze markt is gesloten op zondag.
  •  Vraag door naar bepaalde producten, ze laten je graag proeven wat het allemaal is. Wel zo handig als je wat lekkers voor thuis wilt meenemen!

Markt Malaga

Foodmarket Malaga

Hammam Al Andalus Málaga Baños Árabes

De hamam in Málaga  is onderdeel van Hammam Al Ándalus Arab Baths. Wij waren in Granada in deze heerlijke hamam en kunnen dit zeker aanraden! Dit Arabische badhuis stamt uit de Moorse tijd en je waant je werkelijk in de Arabische wereld met haar weelde. De hamam ligt midden in het centrum en is tot middernacht open. Heb je kinderen die hiervan houden en zijn ze oud genoeg om zich te gedragen? Dan zijn ze welkom! En anders toch even proberen om oppas te regelen…

Eten bij El Pimpi…wel even reserveren

Als we vragen waar we lekker kunnen eten in Málaga met kinderen dan is het antwoord bij twee verschillende personen uit volle borst: El Pimpi! Dus op naar El Pimpi waar je heerlijk buiten kunt zitten, of binnen zoals wij. Er zijn twee verdiepingen en wij zitten boven en hebben dus een goed uitzicht, ook op de processie ter ere van de Heilige week. De benedenverdieping is ontzettend sfeervol en lekker old style Spanish. Helaas is er geen plaats meer en voorlopig komt deze er ook niet. Maar we kunnen nog wel boven zitten. Reserveren is dus nodig van tevoren, want anders beland je op de bovenste verdieping die modern en strak is ingericht en waar wij in ieder geval de sfeer van beneden niet hebben geproefd. De wijnvaten beneden die voor de sfeer zorgen, zijn getekend door verschillende beroemdheden waaronder Antonia Banderas, hoe kan het ook anders!

El Pimpi Malaga restaurant

Meer tips voor Málaga met kinderen

Wij hadden maar één dag in Málaga te besteden en hebben wel gezien dat het een stad is waar we zeker nog een keer naartoe willen gaan. Buiten de dingen die wij bezochten hebben wij ook de volgende tips gekregen van lokals waar we mee praatten:

  • Alcazaba de Málaga: dit voormalige Moorse fort ligt tegen de bergen en is het best bewaarde en Alcazaba van Spanje. Je kunt van over het historisch centrum van Málaga uitkijken vanuit de uitkijktorens. Je kunt hier met de lift naar boven vanaf Calle Alcazabilla 2.
  • Museo Interactivo de la Música: voor muziekliefhebbers die willen kijken en leren over instrumenten van vroeger en van nu. Wat hier het leukst is? Dat je de instrumenten MOET aanraken. De entree voor dit museum is laag en daardoor is het een bezoekje waard met kinderen.
  • Hop on en hop of van de beroemde rode bus van City Sightseeing Málaga. Het concept is voor de meeste mensen wel duidelijk: koop een dagticket en hop op de bus. Stap af waar jullie dat willen en stap weer op als het jullie uitkomt. De hele dag onbeperkt met deze bus voor Málaga met kinderen, zeker handig!

Hop on Hop off Malaga