Tips voor een stedentrip Lissabon met kinderen
Herfstvakantie
Mireille Steegmans
Herfstvakantie
09/01/2021
3 min

Herfstvakantie, zonzekere bestemmingen over de grens

09/01/2021
3 min

De herfstvakantie komt er aan en het is druilerig weer in Nederland dus je wilt het liefst nog even lekker naar de zon dit najaar met je gezin. Herkenbaar? Ik tip hier een aantal zonnige bestemmingen voor de volgende schoolvakantie.

Herfstvakantie in veelzijdig Andalusië (Zuid-Spanje)

Andalusië heeft ons ontzettend verrast. Wij vonden het geweldig om in Andalusië een huurauto te hebben en om daarmee het Zuiden van Spanje te verkennen. Leuke steden met kinderen zoals Córdoba, Sevilla en Granada. Maar ook prachtige natuur in Nationale Parken, lekker uit eten, relaxen aan het zwembad (als de temperatuur nog lekker is) en natuurlijk pretparken. Want die zijn hier zeker ook! Er zijn in Andalusië met kinderen volop mooie haciënda's, sfeervolle vakantiehuizen en gezellige bed & breakfasts.

> Kindvriendelijke accommodaties in Andalusië 

> Familievakanties in Andalusië

Herfstvakantie in de Algarve (Portugal)

Een prachtig en bijzonder stukje Portugal vind je in het zuiden: de Algarve. Dit is al jaren een populaire bestemming bij Nederlandse gezinnen en dat komt vooral door de prachtige stranden en het mooie weer. Bovendien ook de mogelijkheid om een strandvakantie af te wisselen met een aantal leuke excursies zoals een cruise op een piratenschip, een boottocht door grotten, dolfijnen spotten, een jeepsafari of een uitje naar een aantal authentieke stadjes. Albufeira is misschien wel de bekendste vakantieplek in de Algarve voor gezinnen. Maar er zijn natuurlijk nog meer mooie en wat onbekendere plekken waar je minder toerisme vindt. Wij zouden aanbevelen om een vakantie aan de Algarve te combineren met 2-3 dagen Lissabon, de hoofdstad van Portugal en Sintra. Hier is de temperatuur aangenaam in de herfstvakantie voor gezinnen.

> Kindvriendelijke accommodaties in Portugal

> Familievakantie naar de Algarve

Herfstvakantie in gezellig Kreta (Griekenland)

Kreta is  populair bij gezinnen en dat komt door de veelzijdigheid van dit Griekse eiland. Kinderen kunnen op de prachtige stranden van Kreta spelen. Avontuurlijke families kunnen hier naar de top van de berg klimmen en genieten van de oudheden die Griekenland heeft te bieden. Kreta heeft enorm veel waterparken, die zijn nu eenmaal populair bij families. Denk bijvoorbeeld aan Water Park Limnoupolis in Chania, Water City in Heraklion (het grootste waterpark van Kreta) en Aqua Plus in Hersonissos. 

Mis ook zeker niet de cultuur van het eiland, want er is enorm veel geschiedenis te vinden op het prachtige Kreta. In de gezellige havenstad Heraklion, de hoofdstad van Kreta, vind je veel overblijfselen uit de Griekse oudheid. Reuze-interessant voor kleine wereldreizigers die geïnteresseerd zijn in geschiedenis. Ook voor oude paleizen ben je in Heraklion aan het goede adres. De meest kindvriendelijke stranden van Kreta liggen aan de noordkust, de stranden lopen langzaam af in zee en dat is heerlijk voor spelende kinderen. Wij vinden het ontzettend leuk om een auto te huren en het eiland echt te verkennen met de kinderen. Je bent op die manier lekker flexibel en kunt er dan ook makkelijk voor kiezen om bijvoorbeeld ’s ochtends actief te zijn en ’s middags lekker het zwembad in te duiken.

> Kindvriendelijke accommodaties Griekenland

> Familievakantie naar Kreta

Herfstvakantie Kreta met kinderen

Herfst aan de stranden van Fuerteventura of Mallorca (Spanje)

De all time favorite bij enorm veel gezinnen zijn de Canarische Eilanden en dan de laatste jaren vooral Fuertaventure en Mallorca. Allebei de bestemmingen hebben ontzettend veel stranden, dus zijn heerlijk om te relaxen met je kids. Bovendien is er op de eilanden genoeg te beleven. Ons advies zou zijn om een rustiger strand uit te kiezen, omdat het echt enorm druk kan zijn met toeristen, hoewel dat in de herfstvakantie natuurlijk wat minder van toepassing is dan in het hoogseizoen. Hotels en appartementen met kinderen in Mallorca en Fuertaventura? Genoeg keuze! Mallorca heeft geweldige hotels die echt wel top of the bill kunnen zijn. Maar we hebben ook een aantal leuke wereldplekken gevonden die wat meer betaalbaar zijn voor gezinnen in Mallorca en Fuertaventura.

> Kindvriendelijke accommodatie Spanje

> Familievakantie naar Spanje

De herfstvakantie is perfect voor een citytrip

De herfstvakantie met kinderen is natuurlijk ook bij uitstek geschikt voor een leuke stedentrip. Wij tippen graag de volgende steden in Europa voor een leuke stedentrip en hoewel deze steden niet gegarandeerd zon bieden zijn ze een bezoek met kinderen meer dan waard: