Tips voor een stedentrip Lissabon met kinderen
Herfstvakantie
Mireille Steegmans
Herfstvakantie
09/01/2021
1 min

Herfstvakantie, zonzekere bestemmingen over de grens

09/01/2021
1 min

De herfstvakantie komt er aan en het is druilerig weer in Nederland dus je wilt het liefst nog even lekker naar de zon dit najaar met je gezin. Herkenbaar? Ik tip hier een aantal zonnige bestemmingen voor de volgende schoolvakantie.

Herfstvakantie in veelzijdig Andalusië (Zuid-Spanje)

Andalusië heeft ons ontzettend verrast. Wij vonden het geweldig om in Andalusië een huurauto te hebben en om daarmee het Zuiden van Spanje te verkennen. Leuke steden met kinderen zoals Córdoba, Sevilla en Granada. Maar ook prachtige natuur in Nationale Parken, lekker uit eten, relaxen aan het zwembad (als de temperatuur nog lekker is) en natuurlijk pretparken. Want die zijn hier zeker ook! Er zijn in Andalusië met kinderen volop mooie haciënda's, sfeervolle vakantiehuizen en gezellige bed & breakfasts.

> Kindvriendelijke accommodaties in Andalusië 

Herfstvakantie in de Algarve (Portugal)

Een prachtig en bijzonder stukje Portugal vind je in het zuiden: de Algarve. Dit is al jaren een populaire bestemming bij Nederlandse gezinnen en dat komt vooral door de prachtige stranden en het mooie weer. Bovendien ook de mogelijkheid om een strandvakantie af te wisselen met een aantal leuke excursies zoals een cruise op een piratenschip, een boottocht door grotten, dolfijnen spotten, een jeepsafari of een uitje naar een aantal authentieke stadjes. Albufeira is misschien wel de bekendste vakantieplek in de Algarve voor gezinnen. Maar er zijn natuurlijk nog meer mooie en wat onbekendere plekken waar je minder toerisme vindt. Wij zouden aanbevelen om een vakantie aan de Algarve te combineren met 2-3 dagen Lissabon, de hoofdstad van Portugal en Sintra. Hier is de temperatuur aangenaam in de herfstvakantie voor gezinnen.

> Kindvriendelijke accommodaties in Portugal

Herfst aan de stranden van Fuerteventura of Mallorca (Spanje)

De all time favorite bij enorm veel gezinnen zijn de Canarische Eilanden en dan de laatste jaren vooral Fuertaventure en Mallorca. Allebei de bestemmingen hebben ontzettend veel stranden, dus zijn heerlijk om te relaxen met je kids. Bovendien is er op de eilanden genoeg te beleven. Ons advies zou zijn om een rustiger strand uit te kiezen, omdat het echt enorm druk kan zijn met toeristen, hoewel dat in de herfstvakantie natuurlijk wat minder van toepassing is dan in het hoogseizoen. Hotels en appartementen met kinderen in Mallorca en Fuertaventura? Genoeg keuze! Mallorca heeft geweldige hotels die echt wel top of the bill kunnen zijn. Maar we hebben ook een aantal leuke wereldplekken gevonden die wat meer betaalbaar zijn voor gezinnen in Mallorca en Fuertaventura.

> Kindvriendelijke accommodatie Spanje

> Familievakantie naar Spanje

De herfstvakantie is perfect voor een citytrip

De herfstvakantie met kinderen is natuurlijk ook bij uitstek geschikt voor een leuke stedentrip. Wij tippen graag de volgende steden in Europa voor een leuke stedentrip: