Barcelona met kinderen, highlights voor een toffe stedentrip
Barcelona met kinderen

Stedentrip Barcelona met kinderen, 9 highlights voor een toffe stedentrip

Barcelona met kinderen? Ja! Barcelona is één van onze persoonlijke favorieten, omdat je genoeg keuze hebt uit activiteiten die leuk zijn voor ouders én voor kinderen.

Uitzicht op Sagrada Familia

# Genieten van de uitzichten in Barcelona met kinderen

Wij bezochten Barcelona met onze familie van 3 generaties. Van 6 tot 70 jaar en wat leeftijden er tussenin. We hebben allemaal genoten van deze Mediteraanse stad. Veel gezien, lekker gegeten en gerelaxed aan het strand. Barcelona met kinderen is een veelzijdige stad waar genoeg te zien en te doen is voor het hele gezin. Bekende attracties in Barcelona zijn Sagrada Familia, Park Güell, de Ramblas, Mercat de la Boqueria het Museu Picasso en ga zo nog maar even door. Wij vinden het juist ook leuk om rond te dwalen en te zoeken naar andere plekjes. Zo belandden wij ook op een dakterras met uitzicht op de Sagrada Familia.


Wij bezochten de Sagrada Familia zelf alleen van buitenaf omdat de rij om naar binnen te komen veel te lang was voor onze kleine wereldreiziger. Een tip is dan ook om kaartjes vooraf te kopen

om dit soort situaties te vermijden. Hier zijn we nu meer aan gewend dan een paar jaar geleden, toen wij Barcelona bezochten.

Mercat De La Bouqueria

# Mercat De La Bouqueria / Mercat de Sant Josep

Barcelona heeft verschillende markthallen. De meest bekende is de Mercat de la Boqueria ofwel Mercat de Sant Josep. Deze kleurrijke versmarkt vind je aan de Ramblas.

Het is een geschikte plek om de dag te beginnen en al je zintuigen te prikkelen! Wij aten er vis, vers fruit en kochten er heerlijke karamel brokken.

Park Güell met kinderen in Barcelona

# Park Güell

Park Güell mag natuurlijk niet op je to do lijstje ontbreken wanneer je in Barcelona bent.

Geniet van het park, de kleur en het uitzicht. Koop online kaartjes van te voren zodat je zeker weet dat je naar binnen kan, anders loop je de kans dat dit niet meer mogelijk is op het door jou gewenste moment. 


Palau Nacional Barcelona

# Palau Nacional

Het Nationaal paleis (Palau Nacional) is een groots gebouw dat werd opgericht ter gelegenheid van de wereldtentoonstelling van 1929, die op de Montjuïc-heuvel werd georganiseerd. Tegenwoordig vind je in het gebouw het belangrijkste museum van Catalonië.

Vanaf het plein voor het Nationaal Paleis heb je een prachtig zicht over Barcelona. Rondom het museum liggen nog een aantal attracties zoals de Magische Fontein, het Olympische stadion en de kabelbaan.

Magische Fontijn Barcelona

# Magische Fontijn

Wanneer je naar het Nationale Paleis gelopen bent kan je aan het einde van de dag genieten van de Magische Fontijn.

In de zomer tot 30 augustus is er op woensdag t/m zondag om 21.30 en 22.30 een show.

Dit is wel laat met kinderen maar zeer zeker de moeite waard. Wij hebben het gewoon gedaan. Het is tenslotte vakantie!! Bekijk actuele showtijden en dagen op internet, zodat je niet voor niks komt.

Barcelona in beeld en geluid

Barri Gòtic Barcelona met kinderen

# Slenteren door Barri Gòtic

De Barri Gòtic is het centrum van de oude stad van Barcelona. Deze wijk bevindt zich tussen La Rambla (De Ramblas) tot de Via Laietana en van de haven van Barcelona tot de Ronda de Sant Pere. Wij hebben door de oude straatjes gestuind en keken onderweg keek onze kleine wereldreiziger haar ogen uit.

Stadswandeling door Barcelona met kinderen

# Verborgen pleinen zijn fun!

Op verborgen pleintjes kom je de leukste dingen tegen, zoals een fontijn waar deze duif een voetenbadje neemt. Volg in het oude stadsdeel van Barcelona El Gotic een wandeling uit een boekje of dwaal zelf rond en laat je verrassen door wat je tegenkomt.

Ook al ben je met kinderen in Porto, ga toch zeker naar één of meerdere porthuizen om te genieten van hetgeen waar Porto beroemd om is...port!

- Mireille

De Ramblas

# De Ramblas! 

Natuurlijk super toeristisch, maar om de Ramblas kan je bijna niet heen als je Barcelona bezoekt. Deze straat zelf is een bezienswaardigheid, maar je loopt er onder andere op weg naar de markthal, de wijk El Gotic of naar de haven. Overal zie je straatartiesten staan. De een nog mooier dan de ander, wat een wandeling ove4 deze drukke straat toch weer bijzonder maakt!

Parc de la Ciutadella

# Parc de la Ciutadella

Wil je even wat anders dan de stad, ga dan naar het Parc de la Ciutadella. Dit is het grootste park van Barcelona en zeer populair onder de bewoners van de stad.

Je vindt er onder andere een monumentale waterval, een vijver en een romantische tuin in Engelse stijl. Op het terrein bevinden zich ook verscheidene musea en de dierentuin van Barcelona.

Wij hebben er op het gemak een bootje gehuurd en zijn gaan varen. Dit is vooral leuk als je met kinderen bent.  Vlakbij Parc de la Ciutadella ligt een een leuke dierentuin waar wij een prachtige pauw konden aanschouwen. De kinderen waren onder de indruk toen ze dit voor het eerst in hun leven zagen. Op de kinderboerderij laten ze zich aan ons niet zo mooi zien.

Onze selectie van excursies in Barcelona voor gezinnen

50000: Get Your Guide

50027: Get Your Guide
53791: Get Your Guide
161400: Get Your Guide
23477: Get Your Guide
1225: Get Your Guide
1227: Get Your Guide
32004: Get Your Guide